maandag 23 april 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Nog 32 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (Deel 13)

  • woensdag, 21 maart 2018 06:12
  • Geschreven door 

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond.


Vandaag aan het woord:
Naam: Bennie Blokhorst
Carnavalsjaar: 1986/1987
Motto: Leu, maak oe met Carnaval friej, want ie hëort er allemoal biej
Scepter: Uit hout gesneden zelfportret van Bennie met hieronder een troffel refererend aan zijn beroep metselaar (zie foto)

Hieronder een stukje uit de Höfte van destijds:

Bennie Blokhorst 03

Bennie Blokhorst, niet iedereen kent deze carnavalsvierende varkensfokker, annex metselaar. Samen met vrouw Greta en hun drie kinderen woont hij aan de Brummelhuisweg in het Katiersdorp. Vorig jaar november werd hij benaderd door de carnavalsvereniging voor de functie van prins carnaval 1987. Na de nodige bedenktijd gaf hij toch uiteindelijk zijn “ja-woord” en leidde onder het motto: “leu, maak oe met Carnaval friej, want ie hëort er allemoal biej!” drie dagen lang de feesten in Hengevelde. De drie kinderen van Bennie en Greta werden “onder valse voorwendselen” naar het feest gelokt en zagen met verbaasde gezichten toe hoe hun vader drie dagen lang heer en meester was in het carnavalvierend Hengevelde.

Bennie Blokhorst 02

Op de foto hierboven;  tijdens de bekendmaking ziet u 4x Bennie Blokhorst. Allemaal potentiele Prinsen.

Tot morgen met Prins……

Bennie Blokhorst 01

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.

Laatst aangepast op woensdag, 21 maart 2018 08:28
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

De kwestie is dat je anderen ziet zoals jij denkt dat ze zijn
En anderen zien jou, zoals zij denken dat je bent
Iedereen is maar een verzinsel van degene die hij ontmoet

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren