Nog 32 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (Deel 13)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond.

Vandaag aan het woord:
Naam: Bennie Blokhorst
Carnavalsjaar: 1986/1987
Motto: Leu, maak oe met Carnaval friej, want ie hëort er allemoal biej
Scepter: Uit hout gesneden zelfportret van Bennie met hieronder een troffel refererend aan zijn beroep metselaar (zie foto)

Hieronder een stukje uit de Höfte van destijds:

Bennie Blokhorst, niet iedereen kent deze carnavalsvierende varkensfokker, annex metselaar. Samen met vrouw Greta en hun drie kinderen woont hij aan de Brummelhuisweg in het Katiersdorp. Vorig jaar november werd hij benaderd door de carnavalsvereniging voor de functie van prins carnaval 1987. Na de nodige bedenktijd gaf hij toch uiteindelijk zijn “ja-woord” en leidde onder het motto: “leu, maak oe met Carnaval friej, want ie hëort er allemoal biej!” drie dagen lang de feesten in Hengevelde. De drie kinderen van Bennie en Greta werden “onder valse voorwendselen” naar het feest gelokt en zagen met verbaasde gezichten toe hoe hun vader drie dagen lang heer en meester was in het carnavalvierend Hengevelde.

Op de foto hierboven;  tijdens de bekendmaking ziet u 4x Bennie Blokhorst. Allemaal potentiele Prinsen.

Tot morgen met Prins……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.