zaterdag 26 juli 2014
Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Koop bij onze sponsoren

Tour de Boer rondom Hengevelde

  • zaterdag, 26 juli 2014 06:18
Op dinsdag 29 juli organiseert de LTO Hof van Twente samen met vele vrijwilligers een prachtige fietstocht langs een drietal boerderijen rond Hengevelde en Goor in de buurtschappen Zeldam, Wiene en Kerspel Goor en landgoed Weldam nabij Hengevelde. Ook dit jaar heeft de organisatie enthousiaste eigentijdse bedrijven kunnen vinden in de sectoren melkveehouderij, kalverhouderij en pluimvee. Speciaal thema bij de tocht van dit jaar is “ Energie uit Groen”. Op de bedrijven zal rondom dit thema extra aandacht en activiteit zijn. Het is een leuke tocht voor jong en oud, ook zeer geschikt voor jonge kinderen om zo eens in de stallen te kunnen kijken. Speciaal voor de kinderen is er een speurkaart die hen op een leuke en informatieve wijze van alles over de boerderij vertelt. 
Net als de afgelopen jaren zullen wederom vele dorpsgenoten de weg weten te vinden richting Lichtenvoorde.De Zwarte Cross Camping is gisteren geopend, maar de Hengeveldse mannen op de foto wensen daar geen gebruik van te maken, zij staan bij boer Beusing. Teun Stortteler:” Nu kunnen we ons eigen drinken meenemen, maar ook niet minder belangrijk voor ons zijn de sanitaire voorzieningen. Hier kun je bijvoorbeeld normaal douchen, daarentegen moet je op de officiële camping voor alles betalen. Wij blijven het hele weekend en we staan ook enkel tussen bezoekers van het festival. Tent en barbecue mee, wat wil een mens nog meer haha!”. De organisatie verwacht zo'n 20.000 kampeerders. Bij de opening is er vuurwerk.

Rick Satink wint motorspektakel in Bentelo

  • donderdag, 24 juli 2014 13:51
Net als afgelopen jaar was Rick de snelste bij het 15e editie van het internationale motorspektakel op de nieuwe locatie in Bentelo, eveneens aan de Slaghekkenweg. Het nieuwe terrein ligt dichter aan de hoofdweg van Hengevelde naar Delden. Rijders maken in twee manches uit wie zich tot winnaar mag kronen. De 19-jarige crosser uit Hengevelde won beide manches met speels gemak. Na diverse traditionele wedstrijden kende het motorsportevenement als uitsmijter de afvalrace.

Familie Keizer op de Col de Val-Louron-Azet

  • donderdag, 24 juli 2014 09:25
De Keizers zijn deze dagen op de " Viva la France Tour" en bevonden zich gisteren op de 1580 meter hoge bergpas in de Pyreneeën, bij de de kortste én zwaarste etappe van de Ronde van Frankrijk. Ook wel de 'koninginnenrit' in de Pyreneeëngenoemd! En een beetje schilder gaat niet zonder zijn verf en kwast met vakantie! Marcel Keizer:" We zijn maandagmiddag aangekomen op de 17e Touretappe op de Col de Val-Louron-Azet in de Pyreneeën , deze is gisteren verreden. Dit moet je tenslotte eenmaal in je leven meemaken als je een camper hebt. Wat een happening hier, de hele berg stroomt vol met mensen. Wel voornamelijk Fransen' met af en toe een verdwaalde Nederlander. Morgen reizen we mee naar de Col du Tourmalet en daarna einde Tour de France en begin vakantie”.
Bij verschillende instanties in Hengevelde is de gang van zaken woensdag aangepast in verband met de dag van nationale rouw. Bij de vliegramp in Oekraïne kwamen donderdag 298 mensen om, onder wie 193 Nederlanders. Diverse inwoners van het dorp hadden gisteren de moeite genomen de vlag halfstok te hangen. Niet alleen burgers, maar ook bedrijven hingen de vlag halfstok, zoals hieronder zichtbaar op de foto's. Veel Nederlanders rouwden ook via internet om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. In de afgelopen paar dagen veranderden veel mensen hun Twitterprofiel of Facebookfoto in een zwart vlak, een foto van een vlag die halfstok hangt of een zwart lintje tegen een witte achtergrond, zo ook WegdamNieuws.
Mike te Wierik heeft zijn contract bij Heracles verlengt tot 2017, zo heeft Heracles zojuist bekend gemaakt. Het huidige contract van de verdediger liep over één jaar af. Wegdamnieuws sprak met de Hengeveldenaar en die verklaarde het volgende: "Heracles wilde mijn contract graag verlengen. Voor mijn gevoel kan ik me hier nog prima ontwikkelen." Er is geen gelimiteerde transfersom in het contract opgenomen, wel heeft Heracles belooft mee te werken als er een mooie club komt. Mike vertelt hierover: "Er was verder geen club concreet, dus er was geen reden om over een andere club na te denken, ik ben er erg blij mee!"

UV: Maatregelen voor mens en dier!

  • woensdag, 23 juli 2014 16:40
De warmtegolf houdt aan. En dus is het opnieuw een zeer warme, zomerse dag. Veel zon en overdag temperaturen rond 28 graden. Plaatselijk alweer een tropische temperatuur van 30 graden, dus is er sprake van veel ultraviolette straling (UV). Het UV-zonlicht neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Vandaag is er een zonkracht van 6, waardoor men gemakkelijk verbrandt, zowel mens als dier. Het varken hierboven op de foto bij de familie Hartgerink is de Stegenhoek is er in ieder geval goed op ingesteld!
Nederland heeft vandaag voor het eerst sinds 1962 weer een dag van nationale rouw. Eerder deze week zei minister-president Rutte dat dit niet bij onze traditie paste. Maar dinsdagavond kondigde hij alsnog een dag van nationale rouw af. Vandaag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne aan in Eindhoven. Dat zal gebeuren in aanwezigheid van nabestaanden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima en andere hoogwaardigheidsbekleders zullen hier ook bij aanwezig zijn. Na de landing van de twee militaire vliegtuigen in Nederland volgt een trompetsignaal en wordt er een minuut stilte in acht genomen. Iedereen kan zich hierbij aansluiten.Vanwege de dag van nationale rouw zullen woensdag op alle gebouwen van de rijksoverheid de Nederlandse vlag halfstok hangen. Gemeenten, provincies en Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland is verzocht dit ook te doen.
Het college van burgemeester en wethouders van Hof van Twente geeft aan diep geschokt door het overlijden van zoveel Nederlanders bij de vliegramp in Oekraïne. Zij betuigt haar medeleven aan de nabestaanden van de overledenen. Er zijn geen inwoners van Hengevelde of de rest van de Hof van Twente betrokken bij de ramp. Desondanks kunnen inwoners van Hof van Twente digitaal het condoléanceregister tekenen op www.condoleanceregister.nl. Op deze plek kunt u woorden geven aan uw gevoelens.
Zoals al eerder gezegd ontpopt Kim te Wierik zich tot een echte sportkenner, ze staat namelijk tweede in de Tourpoule. Morgen gaat alweer de 16e etappe van start en het einde komt in zicht van de Tour de France 2014. Of Kim gaat winnen valt nog maar te bezien, want Gijs Pierik is al geruime tijd bovenin het klassement te vinden. De verschillen aan kop zijn echter klein, Gijs Pierik, Kim te Wierik, Mike te Wierik en Robin Raanhuis staan zeer dicht bij elkaar. Laatstgenoemde had zondag overigens een zeer hoge dagscore waardoor hij aansluiting houdt met de kop. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen, hieronder de stand.

Koop bij onze sponsoren

Tweets #Hengevelde

Tweets @WegdamNieuws