vrijdag 22 augustus 2014
Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Koop bij onze sponsoren

"Het minimum aantal van zes aansluitingen is behaald en zoals het er nu naar uit ziet, zal de eerste aansluiting rond eind november actief zijn op bedrijventerrein ’t Wegdam” aldus een lid van de Hengeveldse ondernemingsvereniging SIO. Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra, licht toe: ”In eerste instantie was de business case niet rendabel. Door de steun van de Provincie en de gemeente werd het voor de Hengeveldse ondernemers interessant, daarom hulde aan beide partijen! Op de open bedrijvendag zullen wij aandacht besteden aan dit heuglijke feit om vervolgens bij wijze van spreken op 8 september te starten met de aanleg. Om de kosten in beeld te verkrijgen is er reeds een aannemer geselecteerd. Het volgende speerpunt zal het buitengebied van Hengevelde worden”. Hoe zit het met de aanleg van glasvezel in de kern van Hengevelde?

Henk ter Haar koploper Wegdamnieuws Eredivisie

  • vrijdag, 22 augustus 2014 08:29
Na twee speelrondes beginnen de eerste contouren zichtbaar te worden en enkele kenners hebben zich reeds gemeld in de top 10 van het algemeen klassement. Christiaan Spijkerman op plek 3, Gijs Pierik is terug te vinden op de 4e plek en Thijs Blokhorst, de nummer drie van 2012 staat op de 7e plaats. Vanavond om 20.00 uur gaat in Almelo de derde speelronde van start waar Heracles met de Hengeveldse Mike te Wierik in de basis op zoek gaat naar de eerste punten. Hamoudi Jaafil gaat op de oude voet verder is is wederom rode lantaarndrager. Voor de volledige stand kijk hieronder:
  Bezoek de boerderij voor natuurlijke geneeswijze tijdens de Open Bedrijvendag op 7 september Al een paar keer kreeg Sylvia Lotte van Ayurveda Twente de vraag om te mogen trouwen in of bij haar bedrijf, een Ayurvedisch kuuroord op een prachtige, landelijke locatie. “Ik denk dat trouwlustigen de relaxte sfeer en het natuurschoon rond deze Weldammer boerderij vooral aanspreekt. Ook hoor ik gasten zeggen dat het hier zo romantisch is onder de reusachtige walnotenboom in mijn tuin, bij de bloemen en de kruiden en bij de reeën aan de bosrand. Dus dacht ik een paar maanden geleden; waarom ook niet?” Inmiddels heeft de gemeente Ayurveda Twente aan de Goorsestraat 49, officieel aangemerkt als trouwlocatie. In overleg met het bruidspaar sluit de trouwambtenaar het huwelijk in de buitenlucht of – bij minder mooi weer – onder de karakteristieke kapschuur op het erf. “Speciaal voor de jong gehuwden heb ik een bruidsarrangement samengesteld, inclusief overnachting in één van onze luxe kamers met tweepersoonsligbad. Uiteraard is het ontbijt, de lunch en het diner bereid volgens Ayurvedische receptuur op basis van verse Twentse ingrediënten. Foto’s van de locatie en het arrangement vindt u op www.ayurvedatwente.nl.
Café Assink gaat vanaf dit najaar ook fungeren als theater. Op 20 september, (de zaal gaat open om 19:00 uur en de show begint om 20:00 uur.) zal er de eerste cabaretvoorstelling plaatsvinden: ‘Goeie Tukkers zijn geen Moterf*ckers…’, een programma door Tukkers, voor Tukkers (en ook voor niet-Tukkers overigens). Cabaretiers André Manuel (Diepenheim), Thijs Kemperink (Albergen) en Ernest Beuving (Enschede) treden samen op en bezorgen de bezoeker een ‘onmeunig mooi’n oamd’. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Café Assink. In de voorverkoop (t/m 18 september) kosten ze slechts 10 euro, aan de kassa kosten ze 15 euro, maar; vol = vol! Voor meer informatie en/of reserveringen kunt u bellen naar 0547-333234 of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Verkeersongeval nabij Hengevelde

  • dinsdag, 19 augustus 2014 22:28
Op de kruising van de Oude Needseweg met de Haaksbergerweg zijn vanmiddag rond de klok van 14.00 uur twee auto’s op elkaar gebotst. De politie was snel ter plaatse en verklaarde dat er weliswaar sprake was van enig letsel, echter in beperkte mate. Een van de bestuurders zou nekklachten hebben opgelopen. Over de oorzaak van de botsing kon de politie nog niets zeggen. Het verkeers ongevallen analyse - team was ter plaatse.

WVV'34 veel te sterk voor Lochuizen

  • dinsdag, 19 augustus 2014 21:19
Het werd maar liefst 8-0 in het voordeel van de Hengeveldenaren daar aan de Diepenheimsestraat nabij Neede. De club, waar de Wegdamse verdediger Rob Pierik de gehele jeugdopleiding doorliep, moest zich beperken tot tegenhouden. WVV speelde voor het eerst met de voltallige selectie. Wijzigingen ten opzichte van afgelopen seizoen waren bijvoorbeeld: Wouter Horstink, net terug van vakantie, was terug te vinden op het middenveld en Wouter Roescher speelde libero. Hoogtepunt van de wedstrijd was misschien wel het doelpunt van Hylke Kiezenbrink die scoorde met een fraaie hakbal. Doelpuntenmakers:  

Goorsestraat - aflevering 8 - familie Brinkman

  • dinsdag, 19 augustus 2014 06:56
Dunne benen, een lang, rank, slungelachtig postuur. Vaak vroegen WVV’ers zich af hoe het mogelijk was dat de linksbuiten van het eerste elftal zo oerendhard kon schieten. Frans Brinkman, in Hengevelde kortweg Frans Bets genoemd, woonde met zijn ouders in de jaren vijftig aan de Goorsestraat. Daar groeide hij op als enig kind en voelde zich vaak alleen. In een middenstandsgezin - zijn ouders dreven een schoenenzaak – werd dag en nacht gewerkt. Frans moest zich meestal zelf vermaken, tot hij lid mocht worden van WVV en daar zijn grote passie kon uitoefenen. Veel later zou hij nog uitblinker worden in een andere sport.Deel 8 van de serie 'Goorsestraat in de jaren vijftig' van de twintigste eeuw: de familie Brinkman.   
Op maandag 15 september bestaat WVV’34 80 jaar. Om dit niet geheel ongemerkt voorbij te laten organiseert de voetbalvereniging een sportcafé met Björn Kuipers (Hij fluit wedstrijden in onder andere de Eredivisie, in Europese competities en was actief op het WK in Brazilië). Arnold Bruggink (speelde voor FC Twente, PSV, Real Mallorca, sc Heerenveen en Hannover 96 en onze eigen Mike te Wierik . De avond is bedoeld voor alle leden, leden van verdienste, ereleden, stersponsoren, sponsoren en vrijwilligers van WVV'34. U dient zich wel aan te melden! Bij Willy Stortelder en bij voorkeur per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: VOL = VOL. 

Gratis tas vol boodschappen van SPAR

  • maandag, 18 augustus 2014 17:52
Nu de zomervakantie voor de meeste voorbij is en we weer in het normale ritme komenkunnen klanten van SPAR Hemel sparen voor een gratis tas vol SPAR huismerkproducten t.w.v. € 25,-. Deze actie loopt van donderdag 14 augustus t/m woensdag 8 oktober 2014. SPAR huismerk“Met deze actie brengen we de kwalitatieve producten van het SPAR huismerk extra onder de aandacht. Het assortiment bestaat inmiddels uit ruim 700 artikelen. De producten van het huismerk bieden een zeer aantrekkelijk en verrassend voordelig alternatief. Ze zijn te herkennen aan het SPAR logo op de verpakking en het frisse en eigentijdse design waarmee SPAR uitstraalt trots te zijn op haar huismerkproducten.”, zegt Stefan Hemel, ondernemer van SPAR Hemel, “En gratis boodschappen, dat wil toch iedereen?”  

Bikkels beachvolleybal spelen door

  • maandag, 18 augustus 2014 06:25
Zondag 17 augustus vond het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi van Cupido en Assink plaats en eindige in de stromende regen. In totaal deden er 22 teams mee, een goede opkomst. In de prestatiepoule streden 12 teams om de felbegeerde beker. Bij de recreatie deden 10 teams mee. Uit Hengevelde, maar ook uit onder andere Bentelo, Delden, Borne, Hengelo en Haaksbergen. Het begin van het toernooi was het nog droog en moesten de teams alleen rekening houden met de stevige wind. Helaas kwamen er toch enkele buien voorbij, maar de meeste teams speelden dapper door! De toeschouwers konden gelukkig droog in de tent staan. Hieronder de eindstanden en een fotoalbum:  

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Koop bij onze sponsoren

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Hij, die niets kan bedenken, is niet zó dom als hij, die een domheid, door een ander bedacht, prijst.

 

Suggesties: redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Binnenkort - agenda Hengevelde e.o.

SEPT
7

07-09-2014 11:00 - 17:00

SEPT
7

07-09-2014 14:00 - 16:00

SEPT
13

13-09-2014 - 14-09-2014

SEPT
14

14-09-2014 14:00 - 16:00

SEPT
15

15-09-2014 20:00 - 20:30

Laatste reacties

Koop bij onze sponsoren

Tweets #Hengevelde

Tweets @WegdamNieuws