maandag 28 juli 2014
Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Koop bij onze sponsoren

Na het succes van de eerste clinic, nu de najaarseditie van Fiets-Fit. De eerste clinic is op zaterdagmiddag 20 september om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Fiets-fit is een programma van de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) en is voor de beginnende en de opstappende mountainbiker. De Fiets Fit clinic bestaat uit 6 wekelijkse lessen van 2 uur, de de laatste les wordt er een tocht gefietst van 35 km en deze les zal dan ook iets meer tijd in beslag nemen. Tijdens de clinic komen diverse technische onderdelen van het fietsen aan bod zoals:

Te Wierik scoort voor onstabiel Heracles

  • zaterdag, 26 juli 2014 22:46
Het seizoen 2014/2015 gaat voor Mike te Wierik goed van start. Afgelopen week verlengde hij zijn contract bij Heracles Almelo tot 2017, vanavond scoorde hij al na 8 minuten de openingstreffer in het oefenduel tegen De Graafschap. De doelman van De Graafschap kopte de bal weg uit de 16 waarop Mike van afstand raak schoot. Heracles won de oefenpot ujiteindelijk met veel moeite met 3-2. Te Wierik over het duel: "We begonnen heel aardig aan de wedstrijd. Ik maakte de 1-0, maar de 20 minuten daarna ging het een stuk minder en kwam De Graafschap zelfs op voorsprong. Gelukkig maakte Bruns nog de 3-2 waardoor we wonnen." Waar heb je gespeeld? Het lijkt erop dat je vaak centraal speelt?
Mijn vakantie was van 16 tot 25 juli. Op vakantie hadden we geen wifi (heerlijk) en daardoor waren we beetje afgesloten van de buitenwereld. Hierdoor was ons ook eerst het bericht ontgaan dat er een vliegtuig was neergeschoten. Mijn vriendin (Sylke Eissink) was aan het bellen met haar vader, toen haar vader ook vertelde over de vliegtuig ramp. Iedereen weet ondertussen wat er is gebeurd. Op onze terugreis hadden we al voorgenomen om even langs te gaan bij vertrekhal 3, waar veel mensen bloemen, knuffels, tekeningen, teksten, ballonnen neer zouden hebben gelegd. Persoonlijk kennen wij beide geen mensen die overleden zijn tijdens die vlucht, maar zoals overal ook wordt gezegd. Je voelt je wel op de een of andere manier verbonden. Ook wilden wij even langs gaan om ons medeleven te laten zien. Het was midden in de nacht dus we konden geen bloemen leggen of iets dergelijks. Het was vreemd toen je door de deur kwam lopen en je de gigantische bloemenzee zag. We waren beide stil en keken met verschillende gevoelens naar de bloemenzee. Bedroefd, ongeloof, verbazing, adembenemend.

Tour de Boer rondom Hengevelde

  • zaterdag, 26 juli 2014 06:18
Op dinsdag 29 juli organiseert de LTO Hof van Twente samen met vele vrijwilligers een prachtige fietstocht langs een drietal boerderijen rond Hengevelde en Goor in de buurtschappen Zeldam, Wiene en Kerspel Goor en landgoed Weldam nabij Hengevelde. Ook dit jaar heeft de organisatie enthousiaste eigentijdse bedrijven kunnen vinden in de sectoren melkveehouderij, kalverhouderij en pluimvee. Speciaal thema bij de tocht van dit jaar is “ Energie uit Groen”. Op de bedrijven zal rondom dit thema extra aandacht en activiteit zijn. Het is een leuke tocht voor jong en oud, ook zeer geschikt voor jonge kinderen om zo eens in de stallen te kunnen kijken. Speciaal voor de kinderen is er een speurkaart die hen op een leuke en informatieve wijze van alles over de boerderij vertelt. 
Net als de afgelopen jaren zullen wederom vele dorpsgenoten de weg weten te vinden richting Lichtenvoorde.De Zwarte Cross Camping is gisteren geopend, maar de Hengeveldse mannen op de foto wensen daar geen gebruik van te maken, zij staan bij boer Beusing. Teun Stortteler:” Nu kunnen we ons eigen drinken meenemen, maar ook niet minder belangrijk voor ons zijn de sanitaire voorzieningen. Hier kun je bijvoorbeeld normaal douchen, daarentegen moet je op de officiële camping voor alles betalen. Wij blijven het hele weekend en we staan ook enkel tussen bezoekers van het festival. Tent en barbecue mee, wat wil een mens nog meer haha!”. De organisatie verwacht zo'n 20.000 kampeerders. Bij de opening is er vuurwerk.

Rick Satink wint motorspektakel in Bentelo

  • donderdag, 24 juli 2014 13:51
Net als afgelopen jaar was Rick de snelste bij het 15e editie van het internationale motorspektakel op de nieuwe locatie in Bentelo, eveneens aan de Slaghekkenweg. Het nieuwe terrein ligt dichter aan de hoofdweg van Hengevelde naar Delden. Rijders maken in twee manches uit wie zich tot winnaar mag kronen. De 19-jarige crosser uit Hengevelde won beide manches met speels gemak. Na diverse traditionele wedstrijden kende het motorsportevenement als uitsmijter de afvalrace.

Familie Keizer op de Col de Val-Louron-Azet

  • donderdag, 24 juli 2014 09:25
De Keizers zijn deze dagen op de " Viva la France Tour" en bevonden zich gisteren op de 1580 meter hoge bergpas in de Pyreneeën, bij de de kortste én zwaarste etappe van de Ronde van Frankrijk. Ook wel de 'koninginnenrit' in de Pyreneeëngenoemd! En een beetje schilder gaat niet zonder zijn verf en kwast met vakantie! Marcel Keizer:" We zijn maandagmiddag aangekomen op de 17e Touretappe op de Col de Val-Louron-Azet in de Pyreneeën , deze is gisteren verreden. Dit moet je tenslotte eenmaal in je leven meemaken als je een camper hebt. Wat een happening hier, de hele berg stroomt vol met mensen. Wel voornamelijk Fransen' met af en toe een verdwaalde Nederlander. Morgen reizen we mee naar de Col du Tourmalet en daarna einde Tour de France en begin vakantie”.
Bij verschillende instanties in Hengevelde is de gang van zaken woensdag aangepast in verband met de dag van nationale rouw. Bij de vliegramp in Oekraïne kwamen donderdag 298 mensen om, onder wie 193 Nederlanders. Diverse inwoners van het dorp hadden gisteren de moeite genomen de vlag halfstok te hangen. Niet alleen burgers, maar ook bedrijven hingen de vlag halfstok, zoals hieronder zichtbaar op de foto's. Veel Nederlanders rouwden ook via internet om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. In de afgelopen paar dagen veranderden veel mensen hun Twitterprofiel of Facebookfoto in een zwart vlak, een foto van een vlag die halfstok hangt of een zwart lintje tegen een witte achtergrond, zo ook WegdamNieuws.
Mike te Wierik heeft zijn contract bij Heracles verlengt tot 2017, zo heeft Heracles zojuist bekend gemaakt. Het huidige contract van de verdediger liep over één jaar af. Wegdamnieuws sprak met de Hengeveldenaar en die verklaarde het volgende: "Heracles wilde mijn contract graag verlengen. Voor mijn gevoel kan ik me hier nog prima ontwikkelen." Er is geen gelimiteerde transfersom in het contract opgenomen, wel heeft Heracles belooft mee te werken als er een mooie club komt. Mike vertelt hierover: "Er was verder geen club concreet, dus er was geen reden om over een andere club na te denken, ik ben er erg blij mee!"

UV: Maatregelen voor mens en dier!

  • woensdag, 23 juli 2014 16:40
De warmtegolf houdt aan. En dus is het opnieuw een zeer warme, zomerse dag. Veel zon en overdag temperaturen rond 28 graden. Plaatselijk alweer een tropische temperatuur van 30 graden, dus is er sprake van veel ultraviolette straling (UV). Het UV-zonlicht neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Vandaag is er een zonkracht van 6, waardoor men gemakkelijk verbrandt, zowel mens als dier. Het varken hierboven op de foto bij de familie Hartgerink is de Stegenhoek is er in ieder geval goed op ingesteld!

Koop bij onze sponsoren

Tweets #Hengevelde

Tweets @WegdamNieuws