donderdag 2 oktober 2014
Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Koop bij onze sponsoren

Aanstaande zondag, 5 oktober, wordt de film “Stippel” opgenomen. Het is een film die volledig gemaakt is door zeven vrijwilligers van de VTB club Hengelo. Stichting Cartridges Petrusschool heeft een flinke financiële injectie gegeven van €600,-. voor dit project. Hiervoor zijn zowel de deelnemers als de vrijwilligers Jan Boomkamp uit Hengevelde zeer dankbaar. En natuurlijk alle kinderen in Hengevelde die zo trouw de cardridges blijven inleveren. De acteurs zijn allemaal volwassenen met een verstandelijke beperking. De kleding, het verhaal, de schmink, het decor en vele attributen, alles wordt zelf gemaakt. Meestal met hulp van de deelnemers zelf.

Bootcamp Hengevelde geslaagd!

  • woensdag, 01 oktober 2014 17:38

Mede-organisator Anouk Vehof: "Om kwart voor twee druppelde het schoolplein van de Petrusschool vol met fanatieke kinderen, lekker fit, gekleed in trainingskleding en de juiste sportschoenen. Eén van de fanatiekelingen was zelfs op school blijven wachten tot de bootcamp begon, super! We hadden een buitje verwacht, maar in plaats daarvan kwam de zon ons met volle teugen tegemoet. Kon niet beter! Na nog een testrondje gelopen te hebben en onze twee stagiaires van de ROC (sportopleiding) wat te hebben bijgepraat, kwamen de 60 kinderen zich aanmelden en gingen ook meteen de jasjes uit. In de veronderstelling dat ze het inderdaad warm gingen krijgen, gingen er bergen met kleding de auto in”. Hieronder een uitgebreide fotoreportage:

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober organiseert Stichting Markvelds Belang voor de derde keer de sfeervolle verlichte avondwandeling door het Markvelds landschap. Dit jaar is een route uitgezet door het gebied nabij de Schipbeek en de Poelsbeek met zijn fraaie coulissen landschap en prachtige natuur.

De route, met een lengte van ongeveer 5 kilometer, wordt aangegeven door honderden brandende waxinelichtjes. Tijdens de route is er een pauzestop met gratis koffie bij gezellige vuurkorven. Onderweg kunt u verder genieten van diverse uitbeeldingen in het thema `An de Grenze´ en een heerlijk glaasje glühwein of warme chocolademelk op een authentiek boerenerf. De start is tussen 19.30 uur en 21.00 uur bij Het Lammershoes aan de Oude Deldensestraat 1a in Markvelde.

Vanaf morgen is de Goorsestraat twee winkels rijker. Het pand waar voorheen drogisterij Marie-José gevestigd was, heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. Brian Kuipers, tevens eigenaar van het naastgelegen bistro de Kolenbrander, liet het pand wit schilderen, de dakpannen vervangen en het gehele interieur verbouwen. Dit deed de veelzijdige ondernemer dusdanig dat zowel "De Witte Prinses" baby en kinder(bruids)mode als"Jul et Mi" damesmode en accessoires dit kozen als thuisbasis. De Witte Prinses is daarmee definitief verhuisd naar een grotere winkelruimte aan de andere kant van de rotonde en Jul et Mi van de in Rietmolen woonachtige onderneemster José Raamsman-Spikker is helemaal nieuw in Hengevelde! De beide dames nodigen u van harte uit om woensdag 1 oktober van 14.00 - 21.00 uur een kijkje te komen nemen in de winkels. Een hapje en drankje staan klaar. De verhuizing maakt het voor Jacqueline de Witte mogelijk om haar klanten een breder assortiment aan te bieden. Meer merken, een grotere collectie, meer accessoires en vanaf nu ook babykleding! Voor de kinderbruidsmode is een aparte ruimte ingericht. Jul et Mi - José Raamsman-Spikker José heeft er veel zin in! Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in het stylen van vrouwen. Zowel het haar als de kleding. Voor dit laatste heeft ze nu officieel de stoute schoenen aangetrokken om voor zich zelf te beginnen met Jul et Mi. Hippe, stoere en betaalbare kleding voor de vrouw met gevoel voor de mode van nu.

De aanbieding voor de winnaar van de Wegdamnieuws Eredivisie waren twee wedstrijdkaarten naar keuze, het werd Manchester United! Afgelopen weekend is een groep van 10 vrienden uit  Hengeveldse  naar de wedstrijd Manchester United - West Ham United, welke eindigde in 2-1 voor de ploeg van Louis van Gaal. De trip van de overige 8 personen werd eveneens mede mogelijk gemaakt door Wegdamnieuws. Mooie bijkomstigheid was dat de winnende treffer gemaakt werd door Robin van Persie. De heren hielden voor Wegdamnieuws een reisverslag bij. "Vrijdag 17.45 uur zijn we met zijn allen vanuit Hengevelde in de taxi richting Schiphol. 21.45 uur zouden we moeten vliegen, na een kleine vertraging van 45 minuten dan toch de lucht in met Easy jet. Na een veilige landing met de Easy jet zijn we met de Cab naar het hotel gebracht. Daarna hebben we ’s avonds de binnenstad van Manchester city ontdekt. Een leuk uitgangscentrum waar we nog een tijdje hebben vertoeft. Zaterdag: match Day, na het ontbijt zijn we richting het stadion van Manchester gelopen. 

Het bedrijventerrein het Wegdam in Hengevelde wordt aangesloten op het NDIX-netwerk. Cogas zorgt voor het glasvezelnetwerk dat de bedrijven met NDIX verbindt. NDIX, Cogas en Ondernemersvereniging Hengevelde werken samen om met behulp van de provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente het glasvezelnetwerk te realiseren. De samenwerking heeft er voor gezorgd dat er een speciaal laag actietarief aangeboden kan worden. 

Wat verandert er voor u? Vanaf bovenstaande datum wordt uw grijze container geleegd op dinsdag in de even weken 40, 42, 44, etc. Uw groene container geleegd op dinsdag in de oneven weken 41, 43, 45, etc. Op de ophaaldag kunt u uw container vanaf 7.30 uur op de gebruikelijke aanbiedplaats aan straat zetten. De ophaaldata voor de plasticinzameling blijven ongewijzigd. Waarom deze aanpassing?De gemeente Hof van Twente wil een duurzame gemeente zijn en is samen met Twente Milieu continu bezig met het verbeteren van de afvalinzameling. Door de routes aan te passen werken zij efficiënter en milieuvriendelijker.

WVV'34 pakt PAX

  • zondag, 28 september 2014 17:01

Vier keer in de historie van WVV'34 heeft het PAX ontmoet, vier keer werd het een 1-0 overwinning voor de Hengeveldenaren. Zonder zelf goed te spelen, won WVV met 1-0 van het aanvallend machteloze PAX uit Hengelo Gelderland. De Gelderse formatie wist in 90 minuten nagenoeg geen enkele kans te creëren, hetgeen voor de groen gelen niet op gaat. Kort voor de thee was het verdediger Rob Pierik die na een goede voorbereidende actie van Hamoudi Jaafil het net wist te vinden.

De dames van Cupido ontmoetten gisteren in sporthal de Bouwmeester Havoc dames 1, dat enkele jaren geleden nog in de eredivisie speelde.
De doelstelling van de dames van Havoc is voor dit jaar dan ook duidelijk, promoveren naar de promotiekkasse, waardoor er voor de dames van Cupido een pittig potje volleybal gespeeld zou moeten worden.

Door een drietal afwezigen is er een beroep gedaan op Inge Broshuis om het team te versterken. Er werd goed aan de wedstrijd begonnen, met goed verdedigend werk werden er mooie aanvallen op gezet.

Hardlopend Hengevelde wint aan populariteit

  • zondag, 28 september 2014 07:00

Woensdag 1 oktober aanstaande organiseert Hardloopclub BHvT (Beweegpunt Hof van Twente) een infoavond in samenwerking met triatleet Marlies Schoonhoven en Han Vaalt van Step-One uit Borne. U wordt hierbij van harte uitgenodigd in de kantine van voetbalvereniging WVV'34 op Sportpark Rupertserve in Hengevelde. Gestart wordt om 20.00 uur. Marlies Schoonhoven zal vertellen over de triathlon en wat daar zoal bij komt kijken. Kortom alle ins en outs over deze sport. Han Vaalt zal daarna allerlei informatie geven over het hardlopen, hardlopen als duursport, hardloopkleding, schoeisel en verdere facetten zoals looptechniek en voeding.
De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Koop bij onze sponsoren

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Sommige mensen zien problemen en vragen waarom,

Ik droom dromen en vraag waarom niet.

 

Suggesties: redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Binnenkort - agenda Hengevelde e.o.

OKT
3

03-10-2014 19:30 - 23:00

OKT
4

04-10-2014 19:30 - 23:00

Koop bij onze sponsoren

Tweets #Hengevelde

Tweets @WegdamNieuws