dinsdag 2 september 2014
Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Koop bij onze sponsoren

Terug naar Hengevelde in 1997

  • maandag, 01 september 2014 06:02
Soms duiken op internet leuke filmpjes op. Een oplettende kijker tipte de redactie en wees ons op het filmpje van 'De Bijrijder' uit 1997, opgenomen in Hengevelde. Het was de tijd dat Hafkamp nog een dierenspeciaalzaak had aan de Hengeveldse boulevard, Schoneveld een fotowinkel en er een telefooncel op de kruising Goorsestraat/Diepenheimsestraat stond. Ook wijk De Witte moest nog uit de grond worden gestampt en Taxibedrijf Ter Doest zat nog in de bebouwde kom. Kijk en geniet van de beelden van alweer 17 jaar oud. Heeft u nog oud beeldmateriaal van Hengevelde, wij horen het graag. Hieronder de link naar het filmpje.

WVV´34 verslaat buurman Bentelo met 2-4

  • zondag, 31 augustus 2014 14:39
Een van de allereerste wedstrijden op het nieuwe kunstgras van Bentelo was direct een derby, Bentelo tegen WVV'34. Een voor de neutrale toeschouwer aantrekkelijk duel waar van beide kanten flinke overtredingen niet werden geschuwd. Toch was het WVV'34 dat uiteindelijk de verdiende winnaar werd. In de eerste helft was het vooral Tom ten Breteler die veel voor de Bentelose doelman verscheen. Hij trof éénmaal doel, waarna Vonder van Bentelo de 1-1 maakte dat tevens de ruststand betekende. Bentelo zakte vervolgens in en wekte niet de intentie vol voor de winst te willen gaan. Bentelo wilde tegenhouden, iets dat helaas voor hen niet lukte. 

Verlichte Avondwandeling Markvelde

  • zondag, 31 augustus 2014 07:47
Op vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober organiseert Stichting Markvelds Belang voor de derde keer de sfeervolle verlichte avondwandeling door het Markvelds landschap. Dit jaar is een route uitgezet door het gebied nabij de Schipbeek en de Poelsbeek met zijn fraaie coulissen landschap en prachtige natuur. De route, met een lengte van ongeveer 5 kilometer, wordt aangegeven door honderden brandende waxinelichtjes. Tijdens de route is er een pauzestop met gratis koffie bij gezellige vuurkorven. Onderweg kunt u verder genieten van diverse uitbeeldingen in het thema `An de Grenze´ en een heerlijk glaasje glühwein of warme chocolademelk op een authentiek boerenerf. De start is tussen 19.30 uur en 21.00 uur bij Het Lammershoes aan de Oude Deldensestraat 1a in Markvelde.

Te Wierik verliest opnieuw, trainer onder vuur

  • zaterdag, 30 augustus 2014 23:03
Mike te Wierik heeft vanavond met zijn ploeg opnieuw een nederlaag geleden, de vierde op rij. In Rotterdam wist Heracles opnieuw geen potten te breken, het werd 3-1 voor Excelsior. Heracles Almelo neemt zondag tijdens een bestuursbijeenkomst een beslissing over de toekomst van trainer Jan de Jonge. Dat maakte voorzitter Jan Smit bekend na de 3-1 nederlaag bij Excelsior. Wat heeft Jan de Jonge gezegd na de wedstrijd tegen de jongens? "De trainer heeft niks gezegd. De voorzitter en de assistent-trainer wel, in de bus naar Almelo was het rustig", vertelt Mike." Over de gang van zaken vertelt de verdediger. "Het ligt niet aan de inzet, maar als alles tegen zit lijkt het niet of iemand niet wil, dat slaat nergens op. Er zal iets moeten gebeuren, maar daar zullen we het morgen wel over hebben." Aankomende maandag mag Mike zich weer melden bij Jong Oranje. "Om 12 uur moet ik me melden in Garderen." Mike zal volgende week in Deventer worden aangemoedigd door 89 Hengeveldenaren. Een mooie actie van de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) van WVV'34 zorgde ervoor dat enkele bussen met supporters Mike naar de overwinning gaan schreeuwen.

Autobedrijf Lesscher lanceert nieuwe website

  • zaterdag, 30 augustus 2014 07:09
Na een paar weken voorbereiding zal woensdag 3 september de nieuwe website van Autobedrijf Lesscher uit Hengelo online gaan. “Als Nissan dealer voor deze regio willen we de klant een totaalpakket aanbieden en daar hoort een frisse, overzichtelijke website ook bij”, aldus Hengeveldse medewerker Frank de Wit, die de afgelopen weken hard aan de vernieuwde website gewerkt heeft. Men kan uiteraard alle nieuwe modellen van Nissan op de site bekijken evenals het aanbod occasions. Maar Autobedrijf Lesscher is ook actief op de lease- en verhuurmarkt. Online zijn deze auto’s te reserveren en tevens ontbreekt het online maken van een werkplaatsafspraak ook niet. Neem vanaf woensdag eens een kijkje op de nieuwe website en blijf op de hoogte van al het nieuws en aanbiedingen! Tevens staat autobedrijf Lesscher met een stand op de Open Bedrijvendag in Hengevelde. Daar zal ook Nissans paradepaardje de GT-R aanwezig zijn! Woensdag 3 september gaat de totaal vernieuwde website van Autobedrijf Lesscher online.
Een 45-jarige man uit Hengevelde moest zich vanmorgen voor de rechtbank verantwoorden voor het bedreigen en beledigen van een wethouder en het beledigen van een burgemeester, zo meldt RTV Oost vandaag op haar website. De man heeft al vele jaren een conflict met voormalig wethouder Sijbom van de gemeente Hof van Twente. Naar aanleiding van een toevallige ontmoeting met Sijbom en zijn vrouw hebben zij aangifte gedaan tegen de man. Ze werden in 2011 naar eigen zeggen bedreigd door de Hengeveldenaar. Bij waarnemend burgemeester van de Hof van Twente Burgering, die in 2007 tijdelijk naar de gemeente kwam, heeft de man borden in de tuin van zijn woning in Stroe geplaatst. Daarop stond onder meer dat Hof van Twente de meest criminele gemeente van Nederland is en 'Eerlijkheid duurt het langst'.

Mike te Wierik bij Jong Oranje

  • vrijdag, 29 augustus 2014 13:39
Mike te Wierik is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje, dat twee EK Kwalificatiewedstrijden speelt: op donderdag 4 september in Deventer tegen Jong Georgië en op maandag 8 september in Tilburg tegen Jong Slowakije. Te Wierik voegt zich op 1 september bij Jong Oranje en is op 9 september terug in Hengevelde. De jeugd activiteiten commissie van WVV’34 organiseert een busreis richting de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat in Deventer. Op dit moment hebben er zich rond de 50 personen opgegeven. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wegdamnieuws Eredivisie

  • vrijdag, 29 augustus 2014 12:51
De top drie is in de afgelopen competitieronde ongewijzigd gebleven en Henk ter Haar heeft zijn koppositie zelfs verstevigd. De winnaar van afgelopen jaar, Christiaan Spijkerman, staat net als vorige week op de derde plek. Opmerkelijk, de zojuist uit Ecuador teruggekeerde Ard Assink, toch een voetbalfamilie in Hengevelde is terug te vinden op de laatste plek. Voor de volledige stand kijk hieronder:

BWIH op Open Bedrijvendag Hengevelde

  • vrijdag, 29 augustus 2014 06:11
Werkgroep BWIH staat op 7 september met een stand op de Open Bedrijvendag in Hengevelde. Tijdens deze dag geeft BWIH informatie over de plannen voor de carebrede kleinschalige woonvorm die zij in Hengevelde wil gaan realiseren. Ondernemersvereniging SIO is vanaf het begin nauw betrokken bij dit project. Werkgroep BWIH staat op 7 september met een stand op de Open Bedrijvendag in Hengevelde. Tijdens deze dag geeft BWIH informatie over de plannen voor de carebrede kleinschalige woonvorm die zij in Hengevelde wil gaan realiseren. Werkgroep ‘Blijven Wonen In Hengevelde’ wil een carebrede kleinschalige woonvorm in Hengevelde gaan realiseren.
Het college heeft de portefeuilleverdeling van de wethouders op een paar punten gewijzigd. Na enkele maanden in de nieuwe samenstelling heeft het college zich in de vergadering van 26 augustus over de taakverdeling gebogen. Hierbij bleek dat er sprake is van onvoldoende evenwicht in de verdeling van de diverse beleidsterreinen over de leden van het college. Wethouder Pieter van Zwanenburg neemt vanaf heden twee taken over van wethouder Meulenkamp. De ervaren Zwanenburg krijgt beleidsterreinen Accommodaties (maatschappelijk vastgoed en gemeentelijke gebouwen) en Welzijn (algemeen maatschappelijk werk, ouderenwerk, vrijwilligerswerk) toegevoegd aan zijn portefeuille.  

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Koop bij onze sponsoren

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

De zin van het leven is de zin om te leven...

 

Suggesties: redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Binnenkort - agenda Hengevelde e.o.

SEPT
7

07-09-2014 11:00 - 17:00

SEPT
7

07-09-2014 14:00 - 16:00

SEPT
13

13-09-2014 - 14-09-2014

SEPT
14

14-09-2014 14:00 - 16:00

SEPT
15

15-09-2014 20:00 - 20:30

Laatste reacties

Koop bij onze sponsoren

Tweets #Hengevelde

Tweets @WegdamNieuws