zondag 21 september 2014
Inloggen Registreren

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Koop bij onze sponsoren

8-jarige jongen aangereden op Bentelosestraat

  • zaterdag, 20 september 2014 16:39

Een 8-jarige jongen is vrijdagmiddag bij een ongeluk in Hengevelde gewond geraakt. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn, wel is bekend dat het kind met arm- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De 8-jarige fietste met een vriendje over de Bentelosestraat in Hengevelde. Vermoedelijk kwam hij op de verkeerde weghelft terecht nadat hij uit balans was geraakt. Een automobilist uit Borculo botste op de fietsende jongen.

WVV'34 klaar voor Warnsveldse Boys

  • zaterdag, 20 september 2014 07:32

Zondag speelronde drie voor WVV’34, ze gaan net als twee weken terug richting de gemeente Zutphen en wel naar Warsnsveld. Warnsveldse Boys is nieuw in de 3e klasse. Afgelopen seizoen werd het kampioen in de 4e klasse G en speelt daarmee voor het eerst op dit niveau. Trainer Joost du Gardijn:”De selectie staat er prima voor. Een twijfelgeval is Justin Alferink, hij heeft last van een ingegroeide teennagel. Verder is Joost ten Heggeler weer inzetbaar, de groep fit en scherp dus ga ik vanuit om zich te revancheren naar aanleiding van afgelopen zondag!”

 Dames Cupido starten met overwinning

  • zaterdag, 20 september 2014 07:06

De belangstelling voor de prestaties van de Hengeveldse volleybaldames begint toe te nemen gezien de bezetting op de tribune. In een aantrekkelijke wedstrijd zijn ze het seizoen dan ook goed uit de startblokken gekomen met een 3- overwinning tegen Focus uit het verre Hoog-Keppel. Speelster Anouk Vehof: ”Vol spanning zagen we de tegenstander, degradant uit de promotieklasse, binnen komen. Alle koppen stonden de juiste kant op. Lekker fanatiek en met genoeg energie begonnen we de wedstrijd en gingen we er de 1e set met de winst vandoor, 25-22. Dit natuurlijk onder toezicht van ons meer dan positieve publiek. Met de zaal goed op temperatuur en wat bezwete dames in het veld begonnen we de 2e set weer zoals we begonnen waren, lekker in “the flow” van de 1e set gingen we door:.

Info-avond voor hardlopers Hof van Twente

  • vrijdag, 19 september 2014 18:37

Woensdag 1 oktober organiseert hardloopclub BHvT (Beweegpunt Hof van Twente) een infoavond in samenwerking met triatleet Marlies Schoonhoven en Han Vaalt van Step-One uit Borne. Belangstellenden worden hierbij van harte uitgenodigd in de kantine van voetbalvereniging W.V.V op Sportpark Rupertserve in Hengevelde. De aftrap isom 20.00 uur, opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Marlies Schoonhoven zal vertellen over de triathlon en wat daar bij komt kijken. Kortom alle ins en outs over deze sport. Han Vaalt zal daarna allerlei informatie geven over het hardlopen, hardlopen als duursport, hardloopkleding, schoeisel en verdere facetten zoals looptechniek en voeding.De bekerloting voor de eerste KO-ronde voor WVV'34 is zojuist bekend geworden. De club van trainer Joost du Gardijn speelt op 19 oktober in eigen huis tegen Victoria'28. Du Gardijn maakte zelf ook melding van de loting op Twitter, het medium waarop hij zeer actief is. WVV'34 en Victoria'28 zaten in het seizoen 2010/2011 bij elkaar in de competitie. Zowel thuis (2-5) als uit (2-0) ging WVV'34 onderuit tegen de Enschedeërs. Thijs ter Huurne en Tom ten Breteler wisten tegen de ploeg te scoren.

Als u onlangs van Hengevelde richting Sint Isidorushoeve bent gereden, vroeg u zich misschien af wat de werkzaamheden te betekenen hadden. Het eindresultaat is namelijk een weegbrug Lima. Linda Klein Snakenborg-Nijhuis: ”Bij ons kunt u uw vrachtwagen, auto, caravan of agrarisch voertuig wegen. Met een breedte van 3,5 meter, een lengte van 20 meter en een maximaal gewicht van 70 ton is vrijwel elk voertuig geschikt om te wegen. Hij is 24 uur per dag 7 dagen in de week open. De weegbrug is geijkt en gecertificeerd!" De Hengeveldse weegbrug bij de Maalderij aan de Bretelerstraat blijft voorlopig nog functioneren totdat de laatste twee kavels bouwrijp gemaakt worden.Buurtsportcoaches stellen zich voor

  • donderdag, 18 september 2014 06:02

Milou Wolthuis uit Markelo en de Hengeveldse Anouk Vehof werken als buurtsportcoach in de gemeente Hof van Twente onder de naam: Hof Actief. Anouk: ”Wij geven bewegingsonderwijs op verschillende scholen in de Hof van Twente en verzorgen daarnaast buitenschoolse activiteiten voor de kinderen van groep 3 t/m 8. Dit betekent dat we in een leeftijdscategorie van 4 t/m 12 jaar actief zijn om kinderen meer te laten bewegen doormiddel van vernieuwende en extra bewegingsactiviteiten in de Hof. Momenteel zijn we bezig met bootcamps in 4 verschillende plaatsen en we hopen dat zoveel mogelijk kinderen van groep 6 t/m 8 zich komen opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.”. Wat is Bootcamps:

 

Dat je bedrijf 50 jaar bestaat, dat kunnen er maar weinig zeggen. Drie dagen was het dan ook groot feest bij Très Chic Bruidsmode in Hengevelde. Een inspiratiebeurs, een grote reünie de Open bedrijvendag met als grote afsluiter Dutch-Diva's met Marga Bult voor de vele genodigden. Mensen die niet in de gelegenheid waren om dit te zien, kunnen nu nog even in alle gemak nagenieten. Speciaal voor deze gelegenheid is er een virtuele toer gemaakt door de grote event tent van Très Chic. Voor de link van de virtuele tour kijk hieronder:

 

Het college heeft het voorlopige ontwerp voor de inrichting van de woningbouwlocatie De Marke III in Hengevelde goedgekeurd. Op dit moment wordt de procedure voor het bouwrijp maken van de 1e fase voorbereid. De uitvoering van het bouwrijp maken start naar verwachting eind 2014. De tekeningen voor de inrichting liggen vanaf 19 september 2014 ter inzage in het infocentrum van het gemeentehuis. Wethouder Harry Scholten laat weten dat hij: ‘blij is voor de inwoners van Hengevelde. In De Marke III kunnen ongeveer 115 woningen worden gebouwd. Dit plan biedt de kern Hengevelde voor de komende jaren voldoende mogelijkheden om de vraag naar woningen op te vangen’. Op deze website verklaarde CDA-raadslid Kasper Put vorige week nog erg verbaasd te zijn over de gang van zaken rondom De Marke III en het ontbrekende schot in de zaak. Het ontwerp voor het bouwrijp maken van De Marke III is inmiddels gereed en de afgelopen maanden zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar onder meer de grondwaterstanden, de ontsluiting van het plan en de bomenrij langs de Diepenheimsestraat. Ook was er overleg met het waterschap over de waterhuishouding, Deze onderzoeken waren nodig ter voorbereiding op de start van de uitvoering. De voorbereidingen hebben meer tijd gekost dan aanvankelijk is ingeschat. De procedures die doorlopen moeten worden zijn inmiddels opgestart. Op dit moment wordt het werk gereed gemaakt voor aanbesteding om vervolgens, na de te doorlopen procedures, te gunnen aan een uitvoerende partij. De verwachting is dat de opdracht in december 2014 kan worden gegund en de aannemer daarna aan de slag kan met de eerste werkzaamheden. 

Huisvesting gezocht voor Hengeveldse kerkuil

  • woensdag, 17 september 2014 06:11

Huisvesting gezocht voor de Hengeveldse kerkuil en de rest van de Hof van Twente. Dankzij een zachte winter en een groot aanbod van muizen vond dit jaar in Twente een geboortegolf van kerkuilen plaats, waar al eerder over werd bericht op deze website. Zo ook in de gemeente Hof van Twente, waar dit jaar circa 50 kerkuilen werden geboren. Deze pas geborenen zijn in de tussentijd uitgevlogen en massaal op zoek naar een onderkomen voor de winter. De Uilenwerkgroep Hof van Twente, die voor de uilen, waaronder de kerkuil opkomt, is naarstig op zoek naar boeren en plattelanders die affiniteit hebben met de kerkuil en beschikken over een geschikte locatie in de gemeente voor deze woningzoekende kerkuil. De populatie van de kerkuil kwam de laatste jaren als gevolg van strenge winters zodanig onder druk te staan dat zij uit het Twentse landschap dreigden te verdwijnen. Sinds 2013 herstelt de populatie zich echter en neemt het aantal kerkuilen weer toe. De kerkuil leeft hoofdzakelijk op boerenerven en nestelt daar veelal in opgehangen nestkasten. Veel boeren en plattelanders vinden het prachtig om een broedende kerkuil op het erf te hebben. De medewerking van deze mensen is dan ook van groot belang bij de bescherming van de kerkuil. 

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Koop bij onze sponsoren

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

"Dom wean heendert nich ' t wördt pas slim a-j ' t zölf nich deur hebt"

 

Suggesties: redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Binnenkort - agenda Hengevelde e.o.

SEPT
21

21-09-2014 14:00 - 14:30

OKT
3

03-10-2014 19:30 - 23:00

OKT
4

04-10-2014 19:30 - 23:00

Laatste reacties

Koop bij onze sponsoren

Tweets #Hengevelde

Tweets @WegdamNieuws