Burenruzie vv Bentelo en Hoeve Vooruit

Bentelo is nog niet zeker van promotie wedstrijden. Voetbalvereniging Hoeve Vooruit heeft een protest aangetekend wegens het opstellen van een onrechtmatige speler van Bentelo. Het zou gaan om het onjuist invullen van het wedstrijdformulier bij de wedstrijd TVO – Bentelo, alwaar twee officials van de KNVB bij aanwezig zouden zijn geweest. Als Hoeve gelijk gaat krijgen bij dit protest gaan zij naar de nacompetitie. Voorzitter van Hoeve Vooruit Ludwig ten Broeke: “Gezien de gevoeligheden van deze kwestie en dat ik nog van niets weet wil ik niet reageren. Het komt snel genoeg naar buiten”. Ook de voorzitter van vv Bentelo Dennis Extercate wilde niet reageren.
De wedstrijd vv Bentelo-Hoeve Vooruit eindigde in 5-0. De KNVB zal snel moeten reageren daar de nacompetitie aanstaande zondag van start zou moeten gaan.

In een tweeluik tegen het Gelderse Kilder, dat uitkomt in de vierde klasse D zou de Bentelose voetbalvereniging promotie af kunnendwingen naar de vierde klasse. De wedstrijden zijn op 23 mei uit om 14.30 uur en op 30 mei in Bentelo om 14.00 uur.  Kilder is op de 12e plek geëindigd en zal zich willen handhaven op hetzelfde niveau. De verliezers wacht nog een extra ronde.