Kleur bekennen deel 14: Wouter Assink

WVV’34 sloot de competitie in de derde klasse C af met een 4-1 nederlaag op eigen veld en eindigde in de middenmoot. Achtste plaats, 26 wedstrijden 35 punten, negatief doelsaldo. Routinier Wouter Assink was er weer bij. Hij was twee wedstrijden geschorst, omdat hij een paar weken geleden een scheidsrechter had toegeroepen dat hij blind was. De beste man bleek echter niet doof te zijn, waarna een gele kaart volgde, enzovoort. Ondanks de vier tegengoals in het slotduel is de doelman een van de steunpilaren van het elftal. Op zijn negentiende debuteerde hij, speelde later een tijdje in WVV 2, was ook nog drie jaar geblesseerd, maar de vrachtwagenchauffeur is nu al vijf achtereenvolgende jaargangen de sluitpost van de groengelen. ‘De achtste plaats valt tegen’, zegt Wouter. ‘We wilden bij de eerste vijf eindigen, vaker de nul houden en een beter doelsaldo realiseren. Dat is niet gelukt. Jammer. Volgend jaar beter.’
Wouter Assink (32), betrouwbaar specialist in het vervoeren van varkens en tegenhouden van ballen, bekent kleur.
(door Gijs Eijsink)

‘Ik moet wat vaker tot tien tellen’

NAAM
Wouter Richardus Assink. Je hoeft niet te raden wie mijn peetoom is. Dat is dus mijn oom Richard.

WOONPLAATS
Hengevelde. Sinds 2009 woon ik samen met mijn vrouw Desiree aan de Bekkampstraat. Sinds een kleine drie maand is ons zoontje Luuk erbij gekomen.

GEBOREN
Op 12 juli 1983 aan de Diepenheimsestraat.

GETOGEN
Ook aan de Diepenheimsestraat schuin tegenover de basisschool. In de grote tuin hebben we heel wat potjes gevoetbald met neefjes en vriendjes. Omdat de beide ouders vaak moesten werken paste buurvrouw Grada Semmekrot vaak op. Elke vrijdag ging ik met broer en zus naar tante Jo aan de Gorsveldweg, omdat mijn moeder op vrijdag vaak meehielp bij Assink. Daar werden toen nog veel bruiloften gehouden.

SCHOOL
De Petrusschool. Daarna havo op Het Assink in Haaksbergen. Vervolgens heb ik één jaar de middelbare landbouwschool gedaan, maar ik wist al sinds ik twee jaar was dat ik vrachtwagenchauffeur wilde worden. Ik wilde graag vee rijden, wilde de landbouwschool ook wel afmaken, maar de meeste lessen gingen over het boerenvak en dat was niet mijn bedoeling. Mijn ouders zeiden toen dat ik beter de chauffeursopleiding kon gaan doen. Dat heb ik gedaan en ben aan het werk gegaan.

BEROEP
Vrachtwagenchauffeur ten behoeve van de varkens- en veehandel bij de firma Jan Krebbers in Gelselaar. Ik had een oom die veehandelaar was. Gebbink, mijn moeder zat er op kantoor, waardoor we daar vaak waren. Waarschijnlijk ben ik toen aangestoken om voor dit vak te kiezen.


Mei 2013. De trotse vader Alfons, zelf oud-keeper van WVV 1, huldigt zijn zoon met de promotie naar de tweede klasse. 

VADER
Alfons (64). Hij is sinds enkele weken gepensioneerd. Hij was kok en administrateur bij het familiebedrijf Assink. Het is een rustige man. Hij is heel trots op ons. Zo kan ik zelden iets fout doen als keeper. Hij zeurt nooit, houdt van werken en wil altijd helpen.

MOEDER
Gerda Pierik (63). Ze is een van de vijftien kinderen van Pierik Niehoes van het Zeldam. Ze is administratief medewerkster bij Pierik Accountancy. Ze is wat drukker van aard dan mijn vader. Ze is heel sociaal. Eventuele zieken in de buurt kunnen altijd op haar rekenen. Ze wil altijd iedereen helpen en lost alles op.

ZUSSEN
Leonie (29). Ze is eigenaar van Leo’s eetsalon. Ze is een beetje à la ma. Vrij druk dus. Ze is sociaal en emotioneel. Ze houdt van werken en van een feestje.

BROERS
Geert-Jan (35). Hij werkt in de buitendienst bij Gullimex in Borne. Hij woont in Hengevelde en is getrouwd met Joyce Jannink. Mijn broer is iemand die heel goed weet wat hij wil. Als hem iets niet aanstaat, zegt hij dat vrij duidelijk. Hij doet bij WVV de sponsorzaken. Het is een man die alles graag goed op regel wil hebben. Hij kon heel aardig voetballen en speelde meestal in WVV 2.


PARTNER
Desiree Smit (30) uit Wiene. Ze is afkomstig van de Beldsweg. Ze is administratief medewerkster bij Tuinte Machinefabriek. Ze is rustig, veel rustiger dan ik ben. Soms is ze een beetje onzeker. Desiree is spontaan, vrolijk, sociaal en zorgzaam. Ze wil graag voor iedereen alles goed doen. Ze heeft gehandbald in het eerste team van Bentelo, maar is daarmee gestopt. Op 20 september 2013 zijn we getrouwd.

KINDEREN
Luuk (bijna drie maanden). Het is een rustig en mooi kereltje.

PERSOONLIJKHEID
Ik lijk in doen en laten een beetje op mijn moeder. Ik praat veel en gemakkelijk, hou van feestjes en gezelligheid. Ik ben niet gauw zenuwachtig en ik werk hard. Een paar uur extra maakt me niets uit. Ik ben een sportman, voetbal vind ik prachtig, vooral om het zelf te doen of bij de jeugd.

WAT AAN MEZELF VERBETEREN
Ik moet wat vaker tot tien tellen als ik wat wil zeggen. Het is al beter geworden, soms denk ik er wel eens aan dat ik beter mijn mond had kunnen houden.

IN WERELD VERBETEREN
Mensen moeten normaal tegen elkaar doen. De communicatie verloopt voornamelijk via de media, waarbij soms alles eruit gekraamd wordt. Ik ga er persoonlijk op af; als er wat is praat je het uit.

ERGERNISSEN
Ik noem een vervelend probleem in de agrarische sector. Als hardwerkende boer krijg je van overheidswege zoveel regels opgelegd dat je in Nederland niet eens op normale wijze de kost kunt verdienen. Dat is heel jammer. Er verdwijnen daardoor veel familiebedrijven. Zeker 99% van de boeren is goed bezig.

(favorieten)
HOBBY’S
Voetbal en carnaval. Ik zit in de Raad van 11.

BOEK
De serie van Baantjer voor tijdens de vakantie.

MUZIEK
Rockmuziek. Bruce Springsteen is een van mijn favorieten.

CD
Het verzamelalbum van John Fogerty.

ETEN
Een lekkere ribeye.

LAND
Oostenrijk. Het is een mooi vakantieland, ook in de zomer als de koeien er in de wei lopen.

STAD
Düsseldorf. Een mooie oude stad om te gaan stappen. Ik heb mijn vrijgezellenavond daar ook gevierd.

DIER
Varken. Het is een slim dier. Ik werk er elke dag mee.

POLITIEKE PARTIJ
Dat was altijd CDA of VVD. Ik vulde meestal de stemwijzer in en kwam dan bij een van deze partijen uit.

TV PROGRAMMA
Krimi’s zoals CSI en comedy’s als ‘My name is Earl’.

SPORT
Voetbal, dat is een makkie.

 AUTO
De Dodge uit 1969 uit the Duke of Hazard.

WAAR MOGEN WE JE ’s NACHTS VOOR WAKKER MAKEN
Voor mijn werk.

TOEKOMST
Ik hoop nog heel lang gelukkig te zijn met Desiree en een paar kinderen en ook hoop ik nog lang het werk te mogen doen wat ik nu doe. En ik hoop ook dat Hengevelde net zo’n plezierig dorp blijft als het nu al is.

LEVENSMOTTO
Altijd blijven lachen.

(of…of)
ZOMER OF WINTER
Zomer. In Nederland is dat mooier. De winter is hier niets aan, maar in Oostenrijk is het het mooiste wat er is.

CILLESSEN OF VERMEER
Cillessen is completer, is iets beter. Hij is trouwens wel arrogant aan het worden.

DE LANGE OF OOSTERHUIS
Ilse de Lange. Ik hou iets meer van haar stijl en van die snik als ze in het Engels zingt.

GROEN LINKS OF SP
SP, maar ik zal nooit op een van deze twee partijen stemmen. Jan Marijnissen vond ik altijd wel een sympathieke kerel.

AMSTERDAM OF ROTTERDAM
Rotterdam vanwege de Kuip, het mooiste stadion van Nederland.

AJAX OF PSV
PSV. Dat komt nog van vroeger. Toen was ik al voor PSV met Gerets, Van Breukelen, Koeman, Vanenburg.

KIEPMAN OF WOELTJES
Kiepman. Met hem heb ik vaker te maken gehad. Ik vond het een goede trainer. In de periode dat Wim Woeltjes onze trainer was, ben ik drie jaar geblesseerd geweest.

20 september 2013. Het gezin waarin Wouter is opgegroeid. Vlnr Gerda, Alfons, Geert-Jan, Leonie en Wouter zelf.

KARNEMELK OF THEE
Karnemelk, want ik ben geen theedrinker.

DELDEN OF GOOR
Goor. We komen graag op de Goorse kermis. Daar gingen we vroeger met de hele familie Pierik naar toe.

ROSÉ OF WIT
Geen van twee. Ik ben een bierdrinker.

FC TWENTE OF HERACLES
FC Twente. Als kind gingen we al naar het Diekmanstadion.

DAF OF RENAULT
DAF heeft meer uitstraling en is Nederlands.

WHC OF BENTELO
Bentelo. WHC vond ik niks aan. Bentelo handbalt op een hoger niveau. Dat gaat sneller, is leuker om naar te kijken.

ZELDAM OF WIENE
Zeldam. Van vroeger uit. We kwamen vaak bij de familie daar.

GEEL OF GROEN
Groen. Het gras in het voorjaar. Dat is zo mooi.

In Kleur Bekennen schetsen we om de tien dagen aan de hand van een groot aantal onderwerpen een profiel van een Wegdammer uit Hengevelde of andere plaatsen. Zijn of haar persoonlijke gegevens, zijn of haar favoriete opties bij een tiental vrijetijdsbestedingen willen we weten en tot slot laten we hem/haar een keuze maken uit twee items. Zo ontstaat een helder profiel van deze Wegdammer.