Zomerfeesten Hengevelde 50 jaar

De alom bekende Zomerfeesten bestaan dit jaar 50 jaar. Dat moet en zal gevierd worden. Op Wegdam Nieuws en op de website van de Zomerfeesten zelf heeft u daarover al het nodige kunnen lezen. Wegdam Nieuws wil tussen nu en medio juni een in een aantal verhalen, interviews en reportages terugblikken op de afgelopen vijftig jaar. De overgang van School- en Volksfeest naar Zomerfeesten, de autocross, de talloze popgroepen van naam die op het feestterrein tegenover De Gebrande Waateren hebben opgetreden, de boerderij van Nico Bauhuis, de openingsceremonie op de vrijdag, de wielerronde en alle andere festiviteiten en acties die gehouden werden in die vijftig jaar, zullen de revue nog eens passeren. De artikelen zullen geschreven worden door Carlijn en Jan Assink, Gijs en Teun Eijsink.

Aanstaande maandag trappen we deze serie af met een verhaal over de overgang van School- en Volksfeest naar Zomerfeesten. Marinus Kuipers (88) was de man die destijds de nieuwe opzet bedacht en die zijn plan vlot en vaardig maar wel met enige moeite wist door te drukken. Hij zal uitgebreid aan het woord komen over de gang van zaken circa 1967.

FOTO’S GEVRAAGD
Het genoemde drietal schrijvers van de artikelen heeft dringend behoefte aan foto’s. Heeft u nog afbeeldingen van toen, van het School- en Volksfeest uit de jaren vijftig en zestig of van de beginjaren van de Zomerfeesten, dan houden ze zich aanbevolen. Meld u zich bij de redactie, dan worden ze opgehaald en gescand. Uiteraard mag u de foto’s eventueel ook mailen naar info@wegdamnieuws.nl. Heel graag. Ze kunnen ze goed gebruiken.