zondag 25 februari 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zaterdag 24 februari de tweede zaterdag van het opbouwen van het paasvuur. Het is -4 en er waait een straffe oostenwind. Rond de klok van half 10 meldt de eerste aanhanger met snoeihout meldt zich bij de poort. De vrijwilligers, 3 man sterk staan klaar om de aanhanger te lossen. De hele morgen loopt het goed door ondanks de koude temperaturen. Ritschie Rouhof:”Doordat er vorig jaar extra kosten zijn gemaakt wat betreft afvoeren rotzooi hebben we dit jaar een vrije gift pot bij het paasvuur. Gelukkig zijn de mensen bereidt om er een kleine vergoeding in te doen. Helaas moesten we ook iemand terugsturen in verband met het brengen van struiken met kluit. Nogmaals zand brandt niet!”

Dennis ten Thije, Gijs Blanckenborg, Luuk ter Huurne en Stef Wolters (Hengevelde) leerlingen van het Assink Lyceum VMBO PIE hebben de `Schoolfinale Vakkanjers Pioneer´ gewonnen. Door hun overwinning gaan ze door naar de regio finale in Zwolle bij het Deltion College op 28 maart aanstaande. De afgelopen periode hebben ze, in opdracht van de Unie van Waterschappen, hard gewerkt aan de Magic Fountain/het Information Panel. Het Assink Lyceum en de redactie wenst de jongens veel succes bij de regio finale. De jongens hebben onder de naam ´Gebrande Waateren´ meegedaan en ze hebben zelfs een vlog opgenomen zodat belangstellenden kunnen zien hoe de technische mannen te werk gaan. Klik HIER voor de vlog.

De oproep om mee te denken over de toekomst van de Hengeveldse kerk gisterenavond bij Varenbrink was niet aan dovemans oren gericht. De leeftijd  van de aanwezigen lag gemiddeld dichter bij de 70 dan de 50, daarover later meer. Pastor Ogink:” Ik heb nog geen parochie avond meegemaakt met zoveel mensen aanwezig waren, mooi om te zien dat het de mensen aan het hart gaat”. Na de opening, de lezing uit het evangelie volgens Mattheus en de financiële zaken van Johan Broekamp: Vicevoorzitter van de kerk in Hengevelde Peter Helle: ”Aan de orde vanavond is de toekomst van de Heilige Geest parochie, waar we mee te maken hebben is een heus krimp scenario, er komen veel te weinig gelovigen bij. Er is sprake van krimpscenario en vergrijzing, soms zitten er slechts 40 man in de kerk per weekend. Maar ook financieel gaat het niet rooskleurig, de cijfers van Hengevelde zitten weliswaar nog in de zwarte cijfers en nog 1 parochie meer binnen de Heilige Geest, maar alle anderen schrijven rode cijfers en dat lijkt niet te veranderen. Als geheel zitten we nog net niet in de rode cijfers maar hier komt het ander zorg punt in beeld: Het onderhoud van de kerken en andere gebouwen. In een aantal op korte termijn groot onderhoud dat loopt in de tonnen!

Voor het vergroten van de verkeersveiligheid in de Hof van Twente zoeken wij vrijwilligers, om ons te helpen bij onze activiteiten.

Om belangstellenden te motiveren organiseren wij op
vrijdag 9 maart een verkeers-opfriscursus in het Stadscentrum Parochiehuis in Delden. Aanvang 19.30 u. Iedereen is van harte welkom.

 

Als we de weersverwachting voor komende week mogen geloven, kunnen de schaatsen uit het vet. Na het weekend wordt het nog wat kouder. De maximumtemperatuur komt een aantal dagen uit rond het vriespunt en de nachten worden zeer koud met in het binnenland minima tussen -7 en -12! Pas op vrijdag zou de temperatuur overdag weer boven het vriespunt komen. De eerste vragen zijn al binnen bij de redactie, “weet je al iets over de ijsbaan?” Hoe gaat voor de ijsbaanmannen de komende week er ijsbaan technisch uit zien? Patrick ten Breteler: “Met het weer lijkt het goed te komen. Alleen is het nu overdag nog te warm dus wat in de nacht aanvriest ben je nu overdag ongeveer weer kwijt aan ijs, maar dat wordt over paar dagen anders, dus dan kan het zomaar lukken met de ijsbaan. We zijn positief”.
Wat staat de ijsbaan mannen te wachten voor de komende dagen? Enkel afwachten of zijn er nog werkzaamheden mogelijk die de ijsgroei bevorderd?

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Poll: Wie wordt er kampioen? WVV’34? Cupido?

WVV’34 wordt kampioen, Cupido niet - 28.8%
Cupido wordt kampioen, WVV’34 niet - 8.6%
Zowel Cupido als WVV’34 pakken de titel - 42.5%
Beiden worden geen kampioen - 15.8%

Aantal stemmen: 292
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: februari 25, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niemand kan je minderwaardig laten voelen zonder jouw toestemming

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

creative suite 6 master collection apple mac version student edition autocad mep 2017 education license student license cost autocad lt 2014