donderdag 29 juni 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

HAAKSBERGEN- De 31ste Internationale Twentse Kennedymars belooft weer een bruisend en gezellig evenement te worden. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Vrijdagavond 15 september om klokslag 22:00 uur zet het wandelpeloton zich in beweging voor een uitdagende mars of een stevige marathon door de mooie omgeving van Haaksbergen. Ook routes van 21 en 10 kilometer (alleen zaterdag) zijn uitgezet.

Vernieuwing
Theater de Kappen is, naast rust- en verzorgingspost, opnieuw start- en finishlocatie. De Stichting Kennedymars Haaksbergen broedt op een nieuwe invulling van zowel het startmoment als de inrichting van het terrein rond De Kappen. Ook de route is gedeeltelijk vernieuwd, mede vanwege de werkzaamheden rond de N18-in-aanleg. Vorig jaar gaven wandelaars aan het veentraject als ‘te zwaar’ te ervaren. De mening van onze wandelgasten stellen wij zeer op prijs. En dus hebben we dit gedeelte van de overigens schitterende route vervangen door goed begaanbare paden. Hierdoor is de laatste rustpost richting eindstreep verplaatst naar een nieuwe locatie: zwemparadijs Optisport De Wilder. 

Estafettelopers uit Hongarije
Terwijl de wandelaars de omgeving van Haaksbergen doorkruisen, is tegelijkertijd een groep estafettelopers uit Hongarije onderweg naar hun eindbestemming Haaksbergen. Zaterdag 16 september komen zij in de Ster van Twente over de eindstreep. Een bijzonder moment dat extra glans krijgt door de finish te verbinden met de Kennedymars.

Voorinschrijving: 10% korting
We nodigen u uit voor de 31ste internationale Twentse Kennedymars. Kom gezellig een kijkje nemen bij theater De Kappen om het wandelpeloton aan te moedigen. Of…. trek uw wandelschoenen aan en doe mee. Het hoeft niet meteen 80 of 42 kilometer te zijn. Een route van 21 of 10 kilometer geeft evengoed wandelplezier. Niet de afstand, maar samen sportief bezig zijn in de buitenlucht, dat telt! Voorinschrijven kan vanaf nu tot en met zondag 10 september via www.kennedymarshaakbergen.nl/inschrijven . Nu aanmelden levert 10% korting op het inschrijfgeld op. Tip: ook leuk om cadeau te geven!

Voor meer informatie: www.kennedymarshaaksbergen.nl

Afgelopen dinsdag is bekend geworden dat Maurice Ermen de Petrusschoolschool gaat verlaten. In de afgelopen weken heeft Maurice gesprekken gevoerd met De Uitvinding, een school in Enschede. Het gaat hierbij om een zogenaamde Steve Jobsschool, ook wel iPad school genoemd. Het is een school met een heel ander onderwijsconcept. Wegdamnieuws vroeg hem en enkele ouders om een reactie:
Maurice, wat is er voor jouw zo aantrekkelijk om te vertrekken naar De Uitvinding?
“Het is het onderwijsconcept en de visie wat mij heel erg aanspreekt, het vernieuwende lesgeven en op een hele andere manier je onderwijs invullen”.
Met welk gevoel vertrek je uit Hengevelde?

De avond van vrijdag 30 juni zal anders worden ingevuld dan in eerste instantie de bedoeling was door verschillende omstandigheden. De jeugd wordt vrijdag om 18.15 verwacht bij de tenniskantine. De aanvankelijk aangekondigde zwemkleding is niet meer nodig,  wel sportieve kleding. We gaan met de bus  dus kom op tijd!  Rond 23.00  is het afgelopen . De kosten zijn €5.00  p.p.

Zo zag het Hengevelde schoolplein er vanochtend om iets voor half 9 uit; leeg! Bijna alle basisscholen deden mee aan de prikactie tegen de hoge werkdruk en lage salarissen. Zo'n 90 procent van de 6.500 scholen hield deze dinsdagochtend de deuren het eerste uur gesloten. Direkteur Dieneke Hek van de Petrusschool in Hengevelde:”De staking vanochtend is goed verlopen. Het was een prikactie van een uur, die door het overgrote deel van de basisscholen opgepakt is. Veel ouders van de Petrusschool hebben positief gereageerd op het feit dat de school een signaal afgeeft. De kinderen waren vanmorgen allemaal om half tien op school. Het team van de Petrusschool wil vooral het signaal afgeven, dat de klassen (te) groot zijn, terwijl het passend onderwijs steeds meer een kindspecifieke aanpak vraagt.

Geef je op voor houtdorp 2017!

  • maandag, 26 juni 2017 16:12

Deze week heeft Karen Bornebroek de klassen bezocht en ieder van jullie uitgenodigd om deel te nemen aan Houtdorp 2017 met als thema MIDDELEEUWEN. De eerste aanmeldingen zijn binnen maar er kan nog meer bij dus ...geef je voor uiterlijk 8 juli op via houtdorphengevelde@hotmail.com .
En laat dan ook direct weten welke dag/ dagen je ouders, opa of oma's of andere buurtgenoten/ familieleden (> 16 jaar) kunnen helpen.
Voor de volledige info brief zie BIJ LEES MEER

Tot horens
Culturele werkgroep De Markering

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Zomerfeesten, als alle goede dingen, komen in drieën: de voorbereiding, het feest zelf, en - als godzijdank - alles weer over is.

 

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren