donderdag 26 april 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ONE family, ONE goal, ONE day: € 22.000

  • woensdag, 25 april 2018 06:54

De actiedag van de familie Pierik “ONE family, ONE goal, ONE day” ten behoeve van Alpe d’HuZes heeft het geweldig mooie bedrag van € 22.000 opgebracht. De familie is overstelpt met enthousiaste reacties en kijkt met trots terug op het evenement. De opbrengst komt zoals bekend geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding voor onderzoek naar kanker. Team Pierik-Niehoes wil nogmaals iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt deze fantastische opbrengst te behalen!

Nog een paar dagen en dan is het Koningsdag. Een dag die ook in Hengevelde volop in het teken staat van feestelijke en sportieve festiviteiten. Vanaf 9.45 uur is iedereen welkom op het Rupertserve voor de sponsorloop van de familie Pierik Pierik Niehoes voor het goede doel KWF. In de middag wordt er weer een gezellige fietstocht georganiseerd. Dit jaar zal dit worden georganiseerd door Café 't Kooltje / Bistro de Kolenbrander. Tijdens de fietstocht zijn er diverse spelletjes en een gezellige centrale post.

O.a. Wipe-out baan bekend van TV

In het weitje naast de Kolenbrander wordt een opblaasbaar attractiepark opgebouwd voor de kinderen. Hier zullen diverse grote opblaasbare attracties staan waaronder een heuse Wipe-out baan. Deze attractie is bekend van TV. Ook daar was het een grote uitdaging voor de deelnemers om de overkant te halen. Spring van bal naar bal zonder er vanaf te vallen. Lukt het jou? Bij de TV variant zat er water onder de ballen. Bij deze versie is er een valkussen rondom de ballen gecreëerd. Hierdoor is de attractie veilig voor jong en oud. Terwijl u gezellig geniet van een borrel of een hapje kunnen de kinderen heerlijk spelen. Er zal speciaal voor de kleinste kinderen een extra speelparadijs worden ingericht tussen café 't Kooltje en de Witte Prinses. De kant van de straat wordt afgezet met hekken.

 

Geef je nu op voor het grandioze zeskamp tijdens het voorjaarsfeest Markvelde op zondag 6 mei!

Een team van 6 personen, minimaal 2 dames
16 jaar of ouder
Sportief

Opgave bij Marieke ten Brinke tel 06 51252099 of Frank ten Pierik 06 30182534

Brandgevaar: Code Extra Alert van kracht!

  • maandag, 23 april 2018 15:14

Op het moment is Code Extra Alert van kracht. Deze code is de oude code oranje en rood samengevoegd. Er mag daarom geen gebruik gemaakt worden van verleende stookontheffingen. Wat betekent dit voor u?
In natuurgebieden mag u geen open vuur stoken. Ook vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn niet toegestaan, net als in de natuur koken met open vuur op vaste brandstoffen, zoals hout of houtskool/briketten. Ga ervan uit dat de eventueel verleende ontheffing voor stookverboden niet meer geldig is; zie de voorwaarden van de ontheffing of neem hierover contact op met de verlenende instantie (gemeente of provincie). Wees alert op verdachte situaties en meldt die bij de terreineigenaar of een hulpdienst. Help mee door foto's/film te maken en onthoud de locatie, persoonskenmerken en bijvoorbeeld een kenteken als u een situatie niet vertrouwt.

 

De afgelopen weken is er veel aandacht besteed aan verkeer in de groep 7 van de Petrusschool in Hengevelde. Donderdag 5 april is het theoretische verkeersexamen afgenomen en de fietskeuring was op 10 april. Vandaag stond het praktijkexamen op het programma. Er werd een route gefietst door heel Hengevelde waarbij de kinderen moesten laten zien dat ze de zich konden redden in het verkeer. Leerkracht Marloes Terhurne:
”De kinderen hebben hard geoefend voor het examen, thuis en op school. Het resultaat was dan ook 100% geslaagd, hoera! Een extra bedankje naar alle vrijwilligers die hebben geholpen bij het praktijkexamen, en in het bijzonder een bedankje aan de inzet van de mensen van het VVN”.


Hieronder nog enkele foto's:

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

De kwestie is dat je anderen ziet zoals jij denkt dat ze zijn
En anderen zien jou, zoals zij denken dat je bent
Iedereen is maar een verzinsel van degene die hij ontmoet

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren