woensdag 23 augustus 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Rudi Ringeling: “Hier op de foto een uitvoerige tussenstop tijdens onze drieweekse rondreis door Denemarken -Zweden en Noorwegen. Daarbij zijn we natuurlijk een aantal dagen gezellig op familiebezoek geweest bij Conny,Erwin en Lenni, Joey en  Nino. Het is er prachtig maar tijdens de foto (op het laatste moment weer natuurlijk ) regende het pijpenstelen,maar we wilden toch nog even een foto met vlag maken!”
De familie Goorden woont op een eiland. Gurskøya of Gursken, gelegen tussen Bergen en Trondheim in het meest westelijke deel van Noorwegen, is een paar vierkante kilometer groter dan Aruba, iets groter dan Texel. In mei 2009 zijn ze definitief inwoner van Noorwegen geworden. Gursken heeft 300 à 400 inwoners, de hele gemeente zo’n 2500.’

Nieuwe schommel gevonden bij oud papier

  • maandag, 21 augustus 2017 17:03

Tussen het oud papier is vandaag een nieuw schommeltje gevonden.

Bel 06-37198320 om het af te halen.

Bij Ter Doest nog plek in FC Twentebus

  • vrijdag, 18 augustus 2017 22:09

Op 19 augustus speelt FC Twente de eerste thuiswedstrijd tegen VVV uit Venlo en in de Touringcar van ter Doest is nog plek voor de rit richting de Grolsch Veste. Deze arriveert 1,5 uur voor de wedstrijd bij Varenbrink om de mensen uit Hengevelde op te pikken. Maar ook stopt hij in Diepenheim en Beckum. De kosten voor heen en terug vanuit Hengevelde zijn slechts 8 euro per persoon. Voor een drankje betaal je 1 euro en hapjes zitten er bij inbegrepen.
Dus ga je normaal per auto of trein kun je dus ook voor een gering bedrag met Doest mee.

Bijzondere ontmoeting 72 jaar na dato

  • zaterdag, 19 augustus 2017 07:57

Het begon met een telefoongesprek met de redactie van Wegdamnieuws voor informatie omtrent het boek Wegdammers II van Gijs Eijsink. (Voor het artikel KLIK HIER) Het leidde tot een ontmoeting 72 jaar later tussen een Rotterdamse evacue Gerard Greven en een Wegdamse boerendochter Truus Raanhuis-Velthuis in het Drentse Zorgvlied, de woonplaats van Gerard. “Het was zo vertrouwd, bij de ontmoeting ging het al van dag zus met een knuffel!” zegt Truus. “Ik was eerst best wel een beetje zenuwachtig, straks weet hij veel meer van die tijd dan ik zei ik onderweg tegen mijn dochter Marion die mee was. We hebben veel herinneringen opgehaald, al stond er ook al veel in zijn brief beschreven. In september is het de bedoeling dat hij naar Hengevelde komt!

"Met de vlag op vakantie", een actie waar de inzendingen blijven binnenstromen. Zo ook de inzending van Kasper Put, die samen met zijn vriendin Anna de families Nollen en Kuipers trof in het Griekse Rhodos. De voorzitter van de Zomerfeesten Hengevelde gaf even het goede voorbeeld aan de dorpsgenoten en ging uiteraard ook even op de foto. Kasper vertelt: "Dit is bij een Hollandse kroeg in de bar street op Rhodos. Het was toevallig dat de families Nollen en Kuipers en wij dezelfde tijd op Rhodos geboekt hebben. Zo konden we er mooi een paar drinken met elkaar, gezellig! Ties en Megan deden het WVV-clublied even op de achtergrond in de kroeg en toen hebben we een foto gemaakt. Al met al is het hier donders mooi, de stranden, het oude centrum en goed eten!". Hieronder enkele foto's van de vakantiegangers.

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Dit jaar gaan we met het vliegtuig op vakantie en ik neem mijn kanarie mee. Ik hoop maar dat hij niet ziek wordt, want dat beest heeft nog nooit gevlogen.

 

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren