maandag 23 oktober 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gisteren was zoals elk jaar de Hengeveldse Oud ijzerdag georganiseerd door JAC´94. Zo'n 26 Hengeveldse vrijwilligers waren de hele dag druk om oud ijzer op te halen voor het goede doel, JAC'94. Onder leiding van ijzerkoning Bert Mensink werd er veel ijzer opgehaald door acht combinaties die op pad waren. Thijs Aarnink van de organisatie: "We schatten dat er zo'n 32 ton ijzer opgehaald is. De rest moet nog gesorteerd worden, maar alles is goed verlopen!". De organisatie zou het waarderen als mensen volgend jaar de week voor de ijzeractie bellen wanneer en waar ijzer kan worden opgehaald, dit helpt de organisatie met de planning. De speciale dank van de organisatie gaat uit naar Geurs loon- en transportbedrijf die wederom de locatie om het ijzer te verzamelen en te sorteren beschikbaar hebben gesteld, inclusief een kraanmachinist! Hieronder enkele foto´s.

Voor aan de Goorsestraat is de bovenstaande fiets gevonden.

De eigenaar kan contact opnemen met Kaasboerderij Keuper.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 november presenteren Carnaval Vereniging De Höftemennekes in samenwerking met het Hengevelde Revuegezelschap: “Wie laat ’t zo.” De revue in Kulturhus de Marke. Vrijdag begint het om 20:00 uur (zaal open 19:00 uur) en zaterdag om 19:30 uur (zaal open 18:30 uur). Voorzitter Bart-Jan van Hecke: ”Wie o wie wordt onze nieuwe Prins? Raadt u mee? Op zaterdag 11 november, (11e van de 11e!) om 23:11 uur zullen we het weten! Dat is 4 x 11! net als ons jubileum, het 44-jarig bestaan van CV de Höftemennekes! Maar daarover later meer. Naast Jubileumprins wordt de nieuwe hoogheid ook nog eens de nieuwe Hofprins van 2017/2018!” De voorverkoop gaat van start op zaterdag 21 oktober. Er zijn voor beide dagen wederom maximaal 500 kaarten beschikbaar. Wees er dus weer snel bij want op = op. Verkooppunten: De Bazar van Jon, Wolterinck Mode en Vakkleding en Varenbrink, Café de Gebrande Waateren.

MiXX Hengevelde is weer op zoek naar een nieuwe dirigent. Helaas moet huidig dirigent Tjeerd Bollmann het koor weer vaarwel zeggen. Voor hem zelf en voor het koor heel erg jammer. Wederzijds was er veel respect en vertrouwen.  Werk en privé vragen hem keuzes te maken en dat moeten we respecteren. Met pijn in het hart en een brok in de keel heeft Tjeerd  zijn besluit zelf aan de leden toegelicht. Voor band en zangers een tegenslag, maar helaas, het is niet anders. MiXX gaat verder op de weg die het is ingeslagen en zoekt daarom een enthousiaste vervanger voor Tjeerd. Zie bijgaande “vacature”.

Pupillen Lianne ten Heggeler in de prijzen

  • woensdag, 18 oktober 2017 18:29

Yaël Kamphuis uit St. Isidorushoeve, Joost Rouweler uit Hengevelde en Shin Snijders uit Markelo werden vanmiddag even flink in het zonnetje gezet als typcursist bij Lianne ten Heggeler van het afgelopen schooljaar! De examenprestaties waren het vermelden waard! Lianne: ”Yaël was afgelopen schooljaar van het examenbureau Noord-Oost Nederland uit ongeveer 1400 examenkandidaten tot 12 jaar jaar nummer 1 met 309 aanslagen per minuut. De examens zijn afgenomen door de VSLM, de Vereniging van Staatsgediplomeerde Leraren in het Machineschrijven, waarbij ik ben aangesloten. Er was ook een prestatieprijs uit te reiken in de categorie vijfvingersysteem, daarvoor heb ik twee jongens opgeleid waaronder Joost Rouweler. Hij had maar liefst 214 aanslagen per minuut op zijn diploma staan, enkel met zijn linkerhand getypt (ZIE DIT FILMPJE)! Bij hem in de groep deed Shin Snijders uit Markelo ook mee. Hij typte rechts en links met een typespalk die hij tijdens de cursus nog aangemeten kreeg vanuit zijn revalidatiebegeleiding. Shin had 190 aanslagen per minuut!

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.

 

Tip spreuk: [email protected] 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren