zondag 17 december 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Zaterdag in alle vroegte was er al beweging op het marktplein en rond de HET tent; Vandaag, zondag 17 december tussen 17.00 en 19.30 uur wordt rondom de kerk van Hengevelde het jaarlijkse evenement Kroamschudd’n in Hengevelde gehouden. Teun, Judith en Edo Pelle zullen deze editie de rol van kindje Jezus met Jozef en Maria vervullen. Verder bevat het evenement een overvol programma: een voettocht van bijna een kilometer met vuurkorven, een ezel, een kameel, vele optredens, een veiling en ga zo maar door. De opbrengst is o.a. voor de Nije Stichting. Dit is een Twentse stichting opgericht in 2008 door Debby Nijenhuis.
Hieronder het volledige uitgebreide programma:

Het echte kerstgevoel

  • vrijdag, 15 december 2017 10:32

As zondag is het weer tijd voor Kroamschudd'n in Hengevelde.

Geen geschilderd kerststalletje in een kerk of kapel, maar je wanen in het veld bij de herders en de schapen, én…. een bezoek brengen aan het ‘echte’ kindje Jezus bij Jozef en Maria in de stal. Dat gevoel wil Hans Mulders graag overbrengen bij bezoekers. Zelf bracht hij ooit een bezoek aan de ‘levende kerststal’ in Enter die daar tot een jaar of 10 geleden georganiseerd werd. “Je liep door een bos, overal kaarslicht en je hoorde liederen in de verte. Prachtig vond ik dat. Hier in Hengevelde hebben we een schitterend plein met overdekt podium. Prachtig om daar nu een kerstmarkt met kersthapjes en drankjes aan te bieden. Het aangrenzende bos, is zeer geschikt voor een mooie wandelroute naar de kerststal.”

KBO wil graag met alle senioren van Hengevelde het samenzijn met Kerst gestalte geven. Dit in de Kerstmiddag die georganiseerd is op 20 december, het begint om 14.30 uur in de kerk en sluit met een gezamenlijke maaltijd in zaal De Gebrande Waateren.

Gery Groot Zwaaftink zal de aanwezigen die middag meenemen in het Kerstverhaal dat geënt is op de actualiteit.
De bijdrage in de kosten is voor leden €17,50 en voor niet-leden €20,00.

Wereldwijd, en met name in landen met een christelijke traditie, zijn mensen druk in de weer om onvergetelijke kerstdagen te beleven. De wijze waarop het vervolgens wordt ingevuld is heel verschillend.
Toch blijkt dat er alom een duidelijke basis gelegd wordt voor het onvergetelijke. Samenkomen en vooral samenzijn. Met elkaar zijn als gezin; familie; vrienden en kennissen.

Ook dit jaar is er weer een veiling voor o.a. het goede doel. Tegen 19.00 uur nemen we afscheid van de diverse koren en vocalisten en wordt het podium van de Het-tent vrij gemaakt voor een heuse Christmas-afterparty met DJ Kasper. Voor en tijdens de afterparty is er ook dit jaar weer een groots opgezette veiling, waarin tal van bijzondere, handige, lekkere en soms ludieke items onder de hamer gaan. We zijn trots en blij u te kunnen melden dat de winkeliers en het bedrijfleven in Hengevelde dit jaar wederom zeer gul zijn geweest met het beschikbaar stellen van nu al 13 veilingitems. Zo kunnen we nu al melden dat we een FHS TV gaan veilen. Ook gaat er wederom een vakantie onder de hamer. De veiling is natuurlijk in handen van onze zeerdeskundige en betrouwbare veilingmeester meester K. Put. Hij zal zich vanaf ongeveer 19.00 uur de blaren op de tong praten met als doel de veilingitems voor de best mogelijke prijs van de hand te doen. Hieronder een overzicht van de diverse items. We willen bij deze de taloze sponsoren bedanken, aldus Marijn Assink namens de organisatie.

Kerstwens Annie Schreijer

  • woensdag, 13 december 2017 16:12

Beste mensen,
Een nieuw jaar, met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Ik wens u alvast een zalig Kerstmis en een gelukkig en vredig 2018.
Gelukkig kunnen we terugkijken op een geslaagd politiek najaar. De eerste voorstellen voor het vernieuwde EU-landbouwbeleid na 2020 zien er goed uit. 's Werelds belangrijkste middel voor onkruidverdelging mag nog minstens 5 jaar in Europa worden toegepast. En we slaagden erin om de Nederlandse vissers te helpen met toelating van de milieuvriendelijke pulstechniek.
En zo kan ik nog even doorgaan. Ik mocht Europese prijzen uitreiken aan stichting de Hoge Veluwe voor het geweldige natuurbeleid daar. En aan de jonge boeren van de NAJK voor hun slimme project voor bedrijfsopvolging.

Maar er is nog zoveel te doen. Vooral voor de pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronil-affaire bijvoorbeeld: Als CDA willen we overheidssteun voor de Nederlandse slachtoffers, net als de Belgische boeren al hebben gekregen.
Er zijn acties nodig om het ontslag van 600 werknemers van Siemens in Hengelo te voorkomen. Om nog maar niet te spreken over de uitdagingen van de Brexit, onder meer voor onze boeren en vissers. En zo hebben we een volle agenda voor het nieuwe jaar.

Daarbij reken ik opnieuw op uw steun. Velen sturen mij ideeën en meningen, wat ik zeer op prijs stel. Ik hoop velen van u (weer) persoonlijk te ontmoeten in het nieuwe jaar,

Vriendelijke groeten,
Annie

morsinkgoor

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Ik heb zoveel geleerd van mijn fouten, denk dat ik er nog maar een paar ga maken

Tip spreuk: [email protected] 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren