woensdag 24 mei 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pinkster actie W.H.C. vrijdag 2 juni

  • dinsdag, 23 mei 2017 16:52

Dit jaar organiseert WHC weer een Pinksteractie  Ze komen op vrijdag 02 juni bij u langs de deur zowel binnen als buiten de bebouwde kom van Hengevelde.
met een overheerlijke Pinksterstol van Bakkerij Nollen.
Houd dus uw deurbel in gaten op vrijdag 02 juni tussen 18:00 uur en 20:00 uur.

De activiteitencommissie WHC!

 

Imker Mariëlle Nijhuis: In mei en juni, maar ook later in de zomer, kan het gebeuren dat de honingbij gaat zwermen. Meestal proberen de imkers dit te voorkomen, maar dat lukt niet altijd. Daarom is het handig om te weten wat u moet doen als u een zwerm in uw tuin hebt. Een zwerm gaat, nadat het is uitgevlogen, als tros ergens in een boom o.i.d. zitten. Zie foto! Bijen in een zwerm zijn nagenoeg nooit agressief. Dus raak niet in paniek en houd gewoon afstand. De gemeente doet niets met een melding van een zwerm (wel van wespennesten), en daarom kunt u beter een plaatselijke imker bellen. Wij imkers stellen dit zeer op prijs, want anders raakt zo'n zwerm verloren. Voor Hengevelde en directe omgeving kunt u mij bijvoorbeeld bellen op 06-46332272. Tevens kunnen andere imkers in de omgeving zich hierbij aansluiten door hun telefoonnummer bij mij op te geven, zodat ze gebeld kunnen worden als er een zwerm is gesignaleerd. Alvast hartelijk dank hiervoor.

Green Team Twente, met Hengeveldenaar Luuk Grefte in de gelederen onthulde afgelopen woensdag de nieuwe waterstofauto H2∞ (‘H2INFINITY’). Hiermee mikt het team op een podiumplek tijdens de Shell Eco Marathon, de grootste Europese duurzaamheidsrace in Londen waarbij Luuk zijn ouders Marcel en Pauline bij aanwezig zullen zijn. Het Twentse studententeam wil 1 op 1000 rijden en daarmee de derde plek van vorig jaar minimaal evenaren. Luuk:” Ik ben bij het Green Team gegaan, omdat ik vanuit mijn studie meer praktische gericht bezig wil zijn en ook om meer ervaring te krijgen in het deelnemen aan een groter team en project voordat ik aan mijn master begin. Verder is dit natuurlijk een project met een visie voor een groenere toekomst, wat een belangrijk onderwerp is vandaag de dag. Dit jaar werk ik vooral aan het verbeteren van de huidige elektronica zodat we een nog beter resultaat neer kunnen zetten! Het is de tweede keer dat de Shell Eco Marathon in Londen plaatsvindt. Door de vele heuvels in het parcours rondom het beroemde Queen Elizabeth Olympic Park biedt dit parcourunieke uitdagingen voor de deelnemers.

De Stichting Atlas voor gemeenten heeft het geluksgevoel per gemeente in kaart gebracht in de Geluksatlas 2017. Inwoners mochten aan de hand van meerdere aspecten zoals werk, gezinssituatie, vrienden en roken en drinken, een rapportcijfer geven aan hun leven.We kwamen via via - en vrij willekeurig - in contact met Bart en legden hem langs deze 'geluksmeetlat'. En op die meetlat geeft hij zijn leven een 9,9.
Dit is Bart, statistisch gezien een van de gelukkigste mensen van Nederland
Hij is 35, heeft een relatie en twee kinderen, betaald werk, rookt af en toe, drinkt wel eens een biertje, is gezond, heeft veel vrienden en woont in een Overijssels dorp: volgens de statistieken zou Bart een van de gelukkigste mensen in Nederland moeten zijn. Is hij dat ook?

Woensdagavond waren 84 leden aanwezig in de algemene ledenvergadering. Er kon worden teruggekeken op een jaar met een goedlopend programma. De penningmeester toonde een positief financieel resultaat en kreeg van de kascontrole commissie een pluim voor de correctheid van het financiële beheer. Frans Vossebeld nam afscheid van de kascontrole commissie en Tonnie Rupert neemt voor de komende 2 jaar zijn plek in naast die van Ria Rouweler.De voorzitter kon melden dat voor het nieuwe seizoen het programma al weer rond is en weer gebaseerd is op de drie peilers van de KBO: (1) Ontspannen (2) Ontmoeten (3) Ontwikkelen.Bijzondere aandacht vroeg de voorzitter voor de vacatures in het bestuur die in 2018 ontstaan. Binnen het huidige bestuur is er alle vertrouwen in dat er goede gekwalificeerde kandidaten zullen zijn die de continuïteit van een mooie dynamische vereniging kunnen waarborgen.

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Enquête

Verbod op mobielgebruik in alle kleedkamers in Hengevelde om verspreiding van foto's en filmpjes moet verboden worden

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Goede tijden worden goede herinneringen. Slechte tijden worden
goede lessen.

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren