Hengeveldse middelbare scholieren halen 17.000 euro op

Voor de leerlingen en medewerkers van het Twickel College Delden stond deze week in het teken van de kerstactie voor de stichting KARIBU. Met verschillende activiteiten brachten de leerlingen geld bijeen voor de bouw en inrichting van een schoolkantine in Rwanda. “Dit heeft een fantastisch bedrag van 17.000 euro opgeleverd. De stichting Wilde Ganzen vloog mee met deze actie en maakt van elke opgehaalde euro 1,50 euro, zodat er uiteindelijk 25.500 euro naar KARIBU gaat.

Vanaf maandag 8 december konden leerlingen al geld inzamelen middels sponsoren voor een wandeltocht van tien kilometer. Verder werd er non-stop djembémuziek gemaakt op de kerstmarkt van 13 december in Delden en werden er kaarten van de Peace posters en handgemaakte bananenbladkaarten uit Rwanda verkocht. “Ook sponsoring van onder andere het Aparthotel Delden, Het Wapen van Delden, Cafetaria Lenferink, de Lionsclub Delden en FC Twente heeft een bijdrage geleverd.”

Op donderdag 18 december liepen de leerlingen elk twee routes van 5 kilometer in en om Delden. “Ouders hebben deze sponsorloop mede mogelijk gemaakt door pannenkoeken te bakken en de lopers te begeleiden op oversteek- en stempelposten. Bij terugkomst op school stond na elke route voor iedereen een lekkere pannenkoek met iets te drinken klaar.”

Vrijdagochtend 19 december kwamen Marian en Johan van Stichting KARIBU naar de school om de cheque met de donatie in ontvangst te nemen. “Twaalf jaar geleden heeft het Twickel College Delden ook geld opgehaald voor KARIBU. Destijds is daar in Rwanda een basisschool mee gebouwd. Inmiddels zijn er meerdere gebouwen bijgekomen voor kansarme kinderen en jongeren. Nu gaat de stichting het geld gebruiken om een schoolkantine bij deze scholen te realiseren, zodat de leerlingen elke schooldag een gezonde vitaminerijke maaltijd krijgen.”

Van de leerlingen is Colinn Haverkate uit klas TH1J extra in het zonnetje gezet met een prijs naar keuze. “Hij haalde maar liefst 166 euro op via zijn sponsorkaart. Klas KT1K was gemiddeld de meest productieve klas met een opbrengst van bijna 31 euro per persoon.”

(bron: www.nieuwsuitdelden.nl