IJsbaanteam sloopt 55 jaar oud gebouw

Het bijgebouw op de ijsbaan is niet meer en wordt vervangen. In 1960 is het geplaatst op initiatief van de KPJ. (Katholieke Plattelands Jongeren) Tonnie Broshuis: ” Het was echt vergane glorie, echt verrot en zo. We hebben destijds met alle medewerkers ieder 50 gulden bij elkaar gelegd, ik was toen 18 jaar. Theo Meijerink heeft het gebouwd, dat weet ik nog wel. Samen met onder andere Herman Pelle, Hennie Eppink en Jan Hartgerink. (Bijnaam Leenk)

Het gedeelte dat nu in aanbouw is zal dienst doen als toiletgebouw, magazijn en berging. Frans Broshuis:” we blijven bezig, we hebben onlangs nog een biertank gekocht van de Gebrande Waateren. Daar kunnen we perfect warm water in opslaan om de baan te prepareren, hij is wel 1000 liter en perfect geïsoleerd! Voor de oud ijzerprijs hebben we hem kunnen overnemen, we zijn er erg blij mee!

Het hoofdgebouw, dat nog wel behouden blijft bij de ijsbaan aan de Gorsveldweg, heeft dienst gedaan als klaslokaal voor klas 1 en 2 aan de Wethouder Goselinkstraat, op het adres waar nu Richard Assink woont.