Ondanks meerdere verzoeken van Rabobank Centraal Twente blijft Geldservice Nederland verzaken; pinautomaat Hengevelde hele weekend leeg.

Tijdens de Zomerfeesten Hengevelde 2015 bleef de geldautomaat aan de Goorsestraat het gehele weekend leeg. De heer Keuzenkamp namens Rabobank Centraal Twente: “Excuus hiervoor, dit vinden wij heel vervelend! Wij als Rabobank wisten van de problemen en hebben er bij GeldService Nederland (GSN), meerdere keren op aangedrongen dat er geleverd moest worden. Daarbij moet je denken aan diverse mails en telefoonverkeer. Wij hebben dit soort zaken uitbesteed en worden centraal geregeld en zijn als lokale bank afhankelijk van de zojuist genoemde geldtransporteur. Die hebben toegezegd dat de automaat zaterdagochtend zou worden bijgevuld. Ik betreur het dan ook zeer dat dit niet is gebeurd. We hebben vanochtend zelf crisisoverleg gehad, geloof me, dit gaat tot aan de top bij Rabobank Nederland!

Wij hebben een soort stoplicht systeem waarmee we kunnen volgen wat de inhoud van de geldautomaat is. Er is dan ook op tijd aangegeven bij GSN dat de automaat op oranje stond en dat deze gevuld moest worden en dat is bevestigd. GSN zit echter midden in een reorganisatie en ook zij doen er alles aan om de zaken goed op de rit te krijgen.

Dat de Rabobank zich terug wil trekken uit de dorpen is absoluut niet aan de orde. De huidige problemen bij GSN is niet enkel iets dat bij Rabobank Centraal Twente speelt, er zijn nog veel meer banken die met deze problemen kampen. We hebben onlangs hier in Hengelo een vrouw aan de balie gehad die al bij meerdere banken in Twente was geweest om te pinnen en dit lukte uiteindelijk in Hengelo.

Viktor de Wolf namens GeldService Nederland (GSN) :”De Rabobank heeft inderdaad voor twee evenementen een extra transport aangevraagd. Eén voor 11 juni en dat is inderdaad gebeurd en één voor dit weekend. De waarde transporteur had afgelopen week veel transporten in zijn planning staan en heeft deze doorgeschoven en dat had niet mogen gebeuren. Dit betreuren wij dan ook ten zeerste!”