Maandag bij Assink: Zonne-energie voor iedereen

Of u ze nu op eigen dak plaatst of op een ander dak, zonne-energie is in Hof van Twente bereikbaar voor iedereen. Ook voor mensen met een kleine beurs, zonder eigen geld. Meer weten: kom dan naar de informatieavonden die Zuiver in alle kernen organiseert, Maandag 26 september: Hengevelde, Zalencentrum Assink bijvoorbeeld alwaar Installatietechniek Semmekrot nauw bij betrokken is. Donderdag 29 september: Bentelo, Spoolder. Zuiver Hof van Twente, ons lokale energiebedrijf, houdt in de periode 19 september t/m 3 oktober in alle kernen een informatieavond over zonne-energie. Ze doet dit samen met lokale installateurs.
Steeds meer mensen voorzien hun dak van zonnepanelen. Voor mensen die er al wel over nagedacht hebben, maar nog niet tot aanschaf zijn overgegaan, organiseert Zuiver informatieavonden.Wilt u wel zonne-energie, maar geen zonnepanelen op uw eigen dak omdat u het niet mooi vindt of uw dag niet geschikt is, dan kunt u zonne-energie krijgen door mee te doen aan een zogenaamd postcoderoosproject. Zuiver is bezig met het voorbereiden van deze projecten in de hele gemeente en wil u graag informeren over de mogelijkheden.
Nieuw is ook dat Zuiver bezig is om samen met de gemeente zonne-energie bereikbaar te maken voor iedereen, ook voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen aanschaffen.

Over al deze zaken kunt u meer informatie krijgen op de informatieavonden, dat geldt ook voor al uw vragen over andere zaken rond duurzaamheid, de energiebespaarlening en de levering van 100 % Nederlandse Groen Stroom en Gas via Zuiver.
De avonden beginnen allemaal om 19.30 uur.
Het schema ziet er als volgt uit:

 Maandag 19 september: Goor, Reggehof
 Dinsdag 20 september: Markelo, Het Beaufort
 Woensdag 21 september: Diepenheim, Herberg De Pol
Maandag 26 september: Hengevelde, Zalencentrum Assink
Donderdag 29 september: Bentelo, Spoolder
 Maandag 3 oktober: Delden, Het Parochiehuis

In de Coöperatie Zuiver Hof van Twente 2035 wordt samengewerkt tussen gemeente, ondernemers en inwoners. Één van de samenwerkingsprojecten is het samen informeren van inwoners en ondernemers over de mogelijkheden van het zelf opwekken van duurzame energie.
Is het voor u niet mogelijk om de informatieavonden te bezoeken, neem dan contact op met het energieloket in het gemeentehuis. Dit is dagelijks geopend tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Het energieloket is ook bereikbaar via 0547 857310 of via info@zuiverhvt.nl. Meer informatie is te vinden op

www.zuiverhvt.nl.