In februari inzamelactie DE-punten en oud of vreemd geld

In februari organiseert de Lionsclub in onze regio weer de inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten voor de Voedselbank. Ook wordt oud of vreemd geld ingezameld. De inzameling is inmiddels van start gegaan en de eerste bonnen werden gedoneerd door de huidige president van de club, Harry Maathuis. De inzamelboxen staan in Haaksbergen bij Jumbo aan de Stationsstraat 12, bij Hoed Het Doktershuis  aan de Wiedenbroeksingel 4, bij Apotheek de Waag aan de Goorsestraat 91, bij Praktijk in Beweging aan de  Kortenaerstraat 39A. In Hengevelde wordt de inzameling georganiseerd door de Lionsclubs van Haaksbergen en Delden. Er is een inzamelpunt bij Bakkerij Nollen aan de Goorsestraat 9 in Hengevelde. Naast DE-punten kan ook oud en vreemd geld in de verzamelbox worden gedaan. Dit geld wordt omgewisseld in euro’s en voor iedere 10 euro kan in de Derde Wereld een blinde, die lijdt aan staar, worden geopereerd. Bijna iedere Nederlander heeft oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Dankzij deze actie is er nu een prachtige bestemming voor.
DE-punten:

Grijp nu uw kans de punten die u misschien al jaren uitknipt en bewaart in een kastje, een laatje of een blikje een goede bestemming te geven. Gooi ze in één van de verzamelboxen! De afgelopen edities van de actie waren zeer succesvol. In 2016 doneerde Douwe Egberts landelijk maar liefst 107.500 pakken koffie aan de Voedselbanken als tegenprestatie voor de 55 miljoen waardepunten.

In Haaksbergen en Hengevelde
Ook in onze regio zijn verschillende mensen aangewezen op de Voedselbank. Voor hen is het kopen van een pak koffie al gauw een onbetaalbare luxe. Door ook in Hengevelde in te zamelen hopen de Lionsclubs dit jaar op een nog grotere opbrengst van DE-punten en oud/vreemd geld.