Faillissement van Assink: Het nieuws is ingeslagen als een bom

Het nieuws over het faillissement van het oeroude café-zalencentrum Assink is in in Hengevelde ingeslagen als een bom.Veel reacties op de Facebookpagina van Wegdamnieuws getuigen daar onder andere van. Het was gisteravond en vandaag het gesprek van de dag. Wat zijn de gevolgen voor de korte en lange termijn? Een faillissement is een ingrijpende gebeurtenis die veel vragen oproept.
Arjan Assink: ” Eigenlijk willen we niet meer kwijt dan wat er in de TC Tubantia staat. We willen in deze hectische tijd vooral rust. Meer is er eigenlijk ook niet te vertellen. We hebben nu echt geen behoefte om verdere toelichting te geven. We gaan zien wat de toekomst ons brengt, op dit moment bepalen wij dat niet”.
Andre Assink: “Ik heb echt geen behoefte om verder te reageren dan wat reeds gezegd is. Het enige wat ik wil zeggen is dat ik onder de indruk ben van het enorm grote aantal opbeurende reacties van de mensen uit Hengevelde en omstreken. Daar ben ik iedereen erg dankbaar voor. Dat zeg ik ook namens Arjan.”
Hieronder de reacties van de voorzitter van de Hengeveldse ondernemersvereniging Martijn Tuinte en oud-werkneemster en Europarlementariër Annie Schreijer.

Midden jaren 60. Vrolijke foto vanachter de bar in de grote zaal. vlnr: Jan Assink sr, Lidy Groothuis, Richard Assink, Ria Huis in ’t Veld, Johan de Wit, Annie Blokhorst, Elly Assink, Harry ten Vregelaar, Ciska ten Heggeler.

Martijn:”Het is een groot gemis voor de gemeenschap Hengevelde, maar vooral heel erg voor de familie Assink zelf. Een vol café in een dorp trekt mensen aan, leegstand doet dat niet. Varenbrink staat eveneens te koop, als dit maar niet tot een domino-effect gaat leiden. Assink is een horecagelegenheid met uitstraling, ik hoop van ganser harte op een doorstart! Straks blijft het licht echt uit! Ik moet er niet aan denken! Vanochtend werd er het eerste uur bij ons op de zaak amper gewerkt, het was het gesprek van de dag”

Bruiloft in de jaren 50. Rechts Jan Assink sr, naast hem Annie Ottenschot, Herman de Wit en links Johan de Wit

Annie Schreijer: ”Mijn man had het gelezen op Wegdamnieuws en attendeerde mij er gisteravond op in mijn hotel in Brussel en dat was schrikken natuurlijk! Ik heb er zelf 12 jaar gewerkt, voor bijna iedere bruiloft of uitvaart was het in Hengevelde de aangewezen plek, ik heb er zelfs mijn verlovingsfeest gehouden. Het was de plek waar de mensen elkaar troffen, altijd het middelpunt van de gemeenschap. Hoe vaak ben ik er in de afgelopen jaren wel niet geweest: Ik ben er met mijn Europese campagne begonnen, lunchen met minister Braks. Zo’n hard werkende familie, met zijn allen de schouders eronder. Weekenden waar we, toen ik er werkte, ’s ochtends om 8.00 uur begonnen tot 1.00 uur in de nacht. Daarna gezamenlijk wat drinken en dat drie dagen achter elkaar met allemaal mensen die hart voor de zaak hadden. Mijn dochter Anja is kort nadat Anna, de moeder van André en Alfons is overleden, geboren. Tien dagen daarna was ik er alweer aan het werk! Je ging gewoon, zo was dat in de tijd met Johan de Wit en Bernard Hemel in de bediening, ik heb er nog wel foto’s van. En dan sta je op de voorpagina met die bonnetjesaffaire, ik vind dit veel erger!”

Morgen zal de Twentsche Courant Tubantia met een reportage komen over de kwestie.