Brian Kuipers reageert op artikel in TC Tubantia: ik aas nergens op!

Brian: ”Er staat een stuk in de Tubantia over mij met betrekking tot het faillissement van horecagelegenheid Assink . Het zal wel weer journalist eigen zijn; nadat we zijn tekst twee keer herzien hebben, plaats hij er een kop boven van ‘Brian Kuipers aast op failliete Assink’. Dat vind ik dan weer zo jammer, die kop laat hij mij van tevoren niet zien, enkel de tekst. Wat in ons gesprek uitvoerig aan bod is gekomen laat hij weg, mijn mening over de impact die het heeft op de familie Assink waar ik een goede band mee heb. Ik vind het net zoals heel Hengevelde heel sneu voor Andre en Arjan dat hun bedrijf, dat regionale bekendheid genoot dit overkomt. We hebben de Kolenbrander in 2013 juist gekocht om Assink daarmee te helpen!  Ik heb bij de banken destijds geëist dat ze Assink financieel zouden blijven ondersteunen! Café Assink was een begrip was in Hengevelde, waar  nu met het bankroet een einde komt aan meer dan 100 jaar horecageschiedenis van de familie en dat is gewoon heel erg jammer. Ik ben mij momenteel enkel maar aan het oriënteren op wat de mogelijkheden zijn daar op deze locatie, maar ik AAS nergens op! Wat zou op dit moment het beste zijn voor Hengevelde en dat is niet een leeg pand!”
Hieronder de heldere reactie van Brian richting de desbetreffende journalist:

“Harry,
 
Ik vind het heel vervelend hoe je het stuk geplaatst hebt en ben hier dan ook helemaal niet content mee, aan de tekst heb je je dan gehouden maar waar slaat die belachelijke kop op ??  Ik AAS helemaal nergens op , je hebt mij in een compleet verkeerd daglicht neer gezet en dit beschadigt mij meer dan het goed doet, waar slaat dit op en waarom laat je de kop van tevoren niet zien , dat Assink failliet gaat raakt heel Hengevelde en we vinden dat allemaal heel jammer en heel sneu en nou ga je mij er als een grote AASGIER bovenop  zetten , dit slaat gewoon nergens op!
Ik zou dit graag recht getrokken zien!”

De journalist van de Twentsche Courant Tubantia heeft inmiddels contact opgenomen met Brian en zou komen met een rectificatie komen. Brian:”Ik heb net nog weer een gesprek gehad met de journalist en ze gaan morgen onder het kopje ‘wat ging er redactioneel mis’ aangeven dat ze deze kop niet hadden mogen en kunnen gebruiken omdat dit een verkeerde interpretatie geeft. Ze zetten mij er als een aasgier boven, dat slaat helemaal nergens op. Ik heb het beste met de familie Assink voor en waar ik ze kan helpen zal ik ze helpen. Een faillissement gun je niemand, dat is het ergste wat je zakelijk kan overkomen! Daar heb je hele leven niet voor gewerkt!
Ik wens ze dan ook veel sterkte en steun toe”.

In de Twentsche Courant Tubantia staat een artikel met een grote kop ‘Brian Kuipers aast op het failliete Assink. De Hengeveldse ondernemer oppert daarin plannen om van de locatie aan de Goorsestraat een appartementencomplex te realiseren. “Het is een pand met veel loze ruimtes, en wanneer heb je tegenwoordig nog een zaal nodig” zegt hij in de Tubantia. “Bovendien ga ik niet op twee paarden wedden, we hebben de Kolenbrander nu uit het slop geholpen. We gaan daar zelfs uitbreiden met onder meer een zaaltje voor 70 a 80 personen voor feestjes”.