Petrusschool gaat staken

Op dinsdagochtend 27 juni is er een landelijke stakingsactie. De scholen voor het basisonderwijs starten dan een uur later. Ook het team van de Petrusschool sluit zich aan bij deze staking. Voord eleerlingen betekent dit, dat de school deze dag pas om half tien begint. Waarom staken?
Directeur Dineke Hek:”Wij, als leerkrachten van de Petrusschool, geven graag les. We werken op een mooie school, met zeer betrokken ouders en leerlingen. Dit doen we met veel plezier en dat willen we ook graag blijven doen! Toch kiezen we ervoor, om op 27 juni een uur te gaan staken:

We merken, dat de eisen die aan het onderwijs gesteld worden, steeds groter worden. Als voorbeeld noem ik het passend onderwijs. Aan de gestelde eisen willen we graag voldoen, in het belang van onze leerlingen.
Maar, door de bezuinigingen in de afgelopen jaren, merken we, dat dit steeds moeilijker wordt. Deze bezuinigingen zijn het meest duidelijk te zien, in de steeds groter wordende groepen. Ook jullie als ouders hebben aangegeven, dit geen goede ontwikkeling te vinden.
Wij willen staken, om een signaal af te geven. Dit is een signaal voor het nieuw te formeren kabinet. Het is in het belang van alle kinderen, en daarmee in het belang van de toekomst van Nederland, dat er in het nieuwe kabinet geld vrij wordt gemaakt voor goed onderwijs, waar ruimte is voor de leerling en de leerkracht.
 
Ondersteunen jullie deze uitgangspunten? Willen jullie ook een signaal afgeven aan de politiek? Dat kan door de petitie te ondertekenen op http://www.pofront.nl/petitie/.