Spoorloos zendt aflevering met Hengeveldse Christina van Coesant mogelijk niet uit

In 2007 werden Diana en de Hengeveldse Christina van Coesant dankzij Spoorloos herenigd met hun familie in Colombia. Ze waren als 2- en 3-jarige door een familie in Twente geadopteerd. Het populaire programma zou volgende week met hen terugblikken, hoe het sindsdien met hen is gegaan. Waar zij nu wonen wordt niet bekend gemaakt. De Spoorloos-aflevering met de twee Nederlands-Colombiaanse zusjes Diana en Christina wordt mogelijk volgende week niet uitgezonden. Vanwege de ontvoering van Spoorloos-presentator Derk Bolt (62) en zijn cameraman weet de omroep niet of zij deze aflevering op 26 juni uitzendt. Dat zegt een woordvoerder van KRO/NCRV.

Zoektocht
Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn zaterdag ontvoerd, vermoedelijk door de linkse guerrillabeweging ELN, het Nationaal Bevrijdingsleger. Dat gebeurde in de plaats El Tarra in de noordelijke deelstaat Norte de Santander, tegen de grens met Panama aan. De programmamakers waren daar op zoek de biologische moeder van een Nederlander die ter adoptie was afgestaan.
Bolt is zeer ervaren en heeft veel afleveringen in Colombia gemaakt. Colombia is een van de landen waar Derk Bolt het liefst komt, vertelde hij een paar jaar geleden in een interview. Ondanks dat hij daar al eens eerder in een hachelijke situatie kwam en onder schot werd gehouden. Dat overkwam hem trouwens ook al eens in Indonesië.|

Radiostilte
De omroep doet verder geen mededelingen over de situatie. ,,Alle informatie en mededelingen lopen voor nu via het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met het departement en met de familie hebben we nauw contact. We hopen op begrip voor ons besluit tot radiostilte: de veilige terugkomst van Derk en Eugenio staat voorop", aldus een verklaring op internet.

De aankondiging van de uitzending was als volgt:

Spoorloos: Colombiaanse zusjes op het Twentse platteland
Hoe vergaat het gasten van Spoorloos nadat ze familie hebben teruggevonden? Deze prangende vraag wordt  beantwoord in een extra aflevering van het programma. De zusjes Diana en Christina werden 10 jaar geleden herenigd met hun familie in Colombia. Wat heeft het hen gebracht?

Diana en Christina waren 2 en 3 jaar toen ze vanuit Colombia werden geadopteerd door een boerenechtpaar. Vanuit een kindertehuis in de miljoenenstad Bogota kwamen ze op het Twentse platteland terecht tussen de koeien, paarden en varkens. De zusjes voelden zich er al snel op hun gemak. In 2007 ging Spoorloos in hun geboorteland op zoek naar de biologische ouders. Diana en Christina kregen toen te horen dat hun Colombiaanse moeder 23 jaar eerder na een echtelijke ruzie de benen had genomen.

Spoorloos, het zou maandag 26 juni om 21.15 uur worden uitgezonden op NPO 1.