Zwarte Cross ongekend populair onder Hengeveldenaren

Het ongeval met de stuntman die tijdens het festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde gewond raakte, is de „enige smet” op een verder „super geslaagd” weekend, zei de organisatie zondag. Hoeveel Hengeveldenaren er precies aanwezig waren, is niet te zeggen. Dat het er enkele honderden zijn geweest, daar is geen twijfel over. Het vierdaagse evenement in de Achterhoek was voor het tweede jaar op rij uitverkocht. Velen stonden op de camping, en onder de Hengeveldenaren waren zelfs enkele artiesten, zoals de PartyPloppers. Zij zijn ontstaan door een groepje mensen uit Bentelo. Onder andere Ard Hulsmeijer, Eddy Kerkveld en Xander Borre, waarna er ook Hengeveldenaren bijgekomen. Zij mochten net als vorig jaar het hele weekend optreden, met de DJ's Kasper Put en Ties Nollen. Laatstgenoemde maakte onder artiestennaam DJ Tiesto zijn debuut. Sanne Assink van de PartyPloppers: "Het was vier dagen feest! De tent stond afgeladen vol en de sfeer was goed." Het ging er van in de feesttent op de Zwarte Cross dit weekend, de Bentelo/Hengevelde formatie stond alle dagen op de bühne en een video van hun publiek is te zien via DEZE link waarin door de PartyPloppers Tante Rikie binnen wordt gehaald als een heldin!


Gezien het aantal fietsen dat bij café Varenbrink stond, leek het erop dat ook veel mensen zondag met de taxi richting de Zwarte Cross zijn gegaan.


PartyPloppers

De 21e editie van het festival in de Achterhoek, een mix van motorcross, stunts, muziek en theater op 32 podia, was met 220.000 bezoekers uitverkocht. Het programma duurde nog tot zondagavond laat. Daarna ging het feest op de camping nog door tot in de kleine uurtjes.

 

Hieronder nog een aantal Wegdammers op de Zwarte Cross