Romaike Wolbers 26 juli weer thuis

De 41-jarige oud Hengeveldse Romaike lijdt aan een progressieve variant van MS. De laatste jaren ging haar fysieke situatie zienderogen achteruit. Er moest wat gebeuren. Ze koos voor de HSCT-behandeling wat staat voor hematopoietische stamceltherapie.  In Nederland wordt deze behandeling niet gedaan voor MS-patiënten. In het buitenland wel. Romaike koos voor een groot ziekenhuis in Moskou.Van haar blog op https://stopmsbijromaike.nl/blog/ : “Gisteren mocht ik met hele mooie bloedwaardes uit quarantaine. Zonder complicaties doorstaan. Ik mag zelfs 3 dagen eerder naar huis. Op 26 juli zal ik weer thuis zijn. Nadat familie, vrienden, bekenden en zelfs onbekenden met man en macht ervoor gezorgd hebben dat alles er spik en span en vooral schoon bijligt, mag ik weer van mijn paleisje gaan genieten.
Door deze ingrijpende behandeling en mijn voorzichtigheid hierin wil ik jullie graag proberen uit te leggen wat dat betekent:

Ik moet in eerste instantie bezoek zoveel mogelijk afhouden. Mijn weerstand is zo laag dat zelfs een loopneus van iemand mij een ziekenhuisopname kan bezorgen. Summier bezoek is natuurlijk totaal niet gezellig, maar oh zo nodig! Ik ben al zo ver gekomen, dan lukt dit ook  .
Lang leve de app en skype wat ik hier ook als heel erg fijn heb ervaren. Het zal gaan om heel veel rust en hygiëne. Dus ik mag ook geen bloemen, planten, fruit en groente ontvangen.
Na 3 maanden ga ik beginnen met revalideren en trainen. Daar kijk ik heel erg naar uit en zal ik stukje bij beetje sterker worden. Het is nog een lange weg, maar het gaat een prachtige weg worden met ups and downs.
Nog even een paar dagen hier aansterken. Lieve Ellen komt vanmiddag aan om mij op te halen woensdag.
Krijg nog een laatste zwaar infuus en dan zit het erop, 5 weken weggeweest…

De reis van mijn leven en nooit durven hopen/dromen dat het zo zou mogen gaan en zijn.
Liefs en tot snel".