Revue 2017: Een revue die bol stond van techniek en rariteiten

Het was een revue die bol stond van techniek en rariteiten. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) Bas Kuipers zorgde met zijn bedrijf Kuipersdesign.nl voor het prachtige foto en filmmateriaal. Van dorpsgenoten die zwoegend door de woestijn het verhaal van Jezus verkondigden, tot op staatbezoek bij Poetin en Trump. Dit in combinatie met het licht en geluid van So Nice maakte het plaatje op beide avonden compleet. Ook was er ruim baan voor het 50-jarige jubileum van de Hengeveldse Zomerfeesten. Onder andere een imitatie act van enkele top bands die in de afgelopen 50 jaar het podium betraden. Even later zangers van het Grootste Kantinefeest van Nederland (dat komende editie op herhaling gaat red.) en een ware hit was het na gesynchroniseerd beeldmateriaal van Wegdammers in de tent wat tot veel hilariteit leidde. The Passion was volgens vele aanwezigen het hoogtepunt van deze revue, waar op komische wijze een draai werd gegeven aan de kruisiging van Jezus Christus met een knipoog richting Bentelo. Een van de acteurs, Kasper Put: ”De reacties waren super! Onze groep is versterkt met nieuwe talenten en dat liep hartstikke mooi. We hebben geprobeerd een show neer te zetten voor jong en oud, met veel variatie.

The Passion

De mensen die we na de revue spraken hadden een mooie avond gehad. Dus dat is goed om te horen, want daar repeteren we die maanden voor! Hoogtepunt achter de schermen was Bart Eshuis. Die het trapje miste en daardoor maandag even langs onze Griekse tandarts zal moeten. Niks ernstigs verder! Al met al een gezellig en machtig mooi weekend!”


Lennard Kiezenbrink als Herman Brood

De muzikale afsluiter was een knaller van jewelste, een soort compilatie van muzikale hoogtepunten tijdens de Zomerfeesten in de afgelopen 50 jaar met bands als de Golden Earring, Ilse de Lange, Herman Brood en Kensington mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.
Tussendoor ging er menig Wegdammer op de hak. De Hengeveldse Solexgroep kwam aan bod, supportersgroepen van WHC en WVV. Edwin Vorgers zal in de komende maanden nog vaak aan dit weekeinde herinnerd worden door de manier waarop hij neergezet werd door het revuegezelschap.

Frank de Wit was weer scherp vanuit de ‘kuiertonne’ en de Dansmariekes konden weer rekenen op veel bijval uit de zaal. De onlangs bevallen Marieke Ottenschot had in alle drukte van de afgelopen weken ook nog tijd voor een ‘one women’ act als interieurverzorgster!

Het jaarlijkse terugkerende item “het bedrijf onder de loep’ was deze keer ICS Computers. De eindconclusie was dat eigenaar John Pierik graag uit wil dragen druk te zijn met van alles en nog wat maar dat de feestjes daar voornamelijk debet aan zijn. Zijn vriendin Natasja wacht al vele jaren op een huwelijksaanzoek en werknemer Mahmoud Jaafil werd geroemd om zijn handelsgeest.

Met het aanboren van nieuwe talenten lijkt de revue een signaal af te geven dat ze het hoge niveau nog jaren kunnen blijven garanderen.