Al 25 jaar volksdansen in Markvelde

Van het eerste uur erbij nog altijd Lida Ottenschot en leidster Wilma van Wieringen actief. Op 22 november was het de volksdansgroep die in het middelpunt van de belangstelling stond. Het was namelijk op de dag af precies 25 jaar geleden dat deze groep voor de eerste keer bijeenkwam. Reden voor het bestuur van Stichting Markvelds Belang om de groep met een slagroomtaart te verrassen. Volgende week woensdag wordt het 25-jarig jubileum gevierd met een etentje bij Florijn in Gelselaar. Samen met de aanhang en een aantal oud-leden wordt dan gezellig nagepraat. Stichting Markvelds Belang is blij met zo’n actieve groep mensen in ’t Lammershoes en heeft besloten een kleine financiële bijdrage aan dit zilveren jubileumfeest te leveren.

Verder bestaat de groep momenteel uit zo’n vijftien deelnemers die wekelijks bij elkaar komen voor veel plezier en gezelligheid. Maar het dansen en bewegen staat voorop. De dames (en heren) komen uit Goor, Markelo, Neede en ander omliggende plaatsen naar Markvelde. Onlangs zijn nog weer twee nieuwe leden de club komen versterken, zodat het voortbestaan ook de komende vijfentwintig jaar wel snor zit.    

In het drukbezette Lammershoes in Markvelde zijn wekelijks vele activiteiten te beleven. Van biljarten tot Pilates en van toneelrepetities tot harmonicaspelen. Voor iedereen die gezelligheid zoekt is er wel iets te doen. Zo was er onlangs nog het drukbezochte “Lammerhoes Live” met een viertal beginnende rockbands. Af en toe treedt de groep ook buiten de muren van ’t Lammershoes op. Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse voorjaarsfeesten op vrijdagavond tijdens de M-factor. Ze hebben dan telkens een ludieke bijdrage aan die avond.