Jaaroverzicht 2017 deel 2

Het einde van 2017 nadert en dat betekent dat we de laatste dagen van het jaar een jaaroverzicht in beeld brengen, met elke dag herinneringen uit afgelopen jaar. Dit kan een opvallend bericht zijn dat we hebben geplaatst, of een bericht dat enorm goed gelezen is. Vandaag deel 2 met de maanden april tot en met juni.
Op 3 april werd bekend: Trainer Alfred Oonk zal komend seizoen Gimini uit Borculo van oefenstof voorzien en daarom was volleybalvereniging Cupido genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe trainer: Ben Trof uit Enschede.
Veel bekeken is ook de serie vrijwilligers aan het woord:

De SSGH wilde de Marke veranderen in een kernvoorziening, het Hart van Hengevelde, waar iedere Hengeveldenaar, jong of oud, wel of geen sporter, welkom is. Daarbij zou het beheer van de Marke met vrijwilligers de basis vormen. Meer dan 180 personen uit onze gemeenschap sloten zich aan, goed voor 5500 uren. Geweldig! Wat is de drijfveer, motivatie, de verwachtingen? Waar bestaan de werkzaamheden uit, de ervaringen tot nu toe?

Donderdagavond 13 april was de aftrap op het sportpark Rupertserve onder begeleiding van Anouk Vehof en Paul Wegdam: Bootcamp! Het lijkt een blijvertje te worden in Hengevelde.

Op 23 april: “WVV'34 heeft vanmiddag in eigen huis met 9-0 gewonnen van AJC'96. Het was een middag die de Hengeveldenaren niet snel zullen vergeten. Het mocht niet baten, op 25 mei viel het doek voor de groen gelen. Het was een Hemelvaart die menig Hengeveldenaar niet snel zal vergeten. WVV'34 speelde de return in de nacompetitie voor handhaving in de 4e klasse. Ondanks een 4-0 overwinning na een 5-1 uitnederlaag, een verlenging en strafschoppen ging het mis voor de groengelen.

26 april: Ook veel bekeken was de serie 50 jaar zomerfeesten met onder andere Touwtrekken en de voorzitters. Op 26 april: De roots van de latere Touwtrek vereniging (TTV) Beuving gaan terug naar 1978. ‘De vereniging ontstond als een geintje. De sport was in de hele regio populair en we vonden, dat we in Hengevelde niet konden achterblijven’, zegt medeoprichter Bennie Blanken terugblikkend. ‘Samen met mannen als Harry Waanders, Johan Rouweler, Gerrit ter Grefte, Wilfried ten Thije en Gerrit ten Dam, allen uit Hengevelde’.
Het erf van Bennie Blanken diende als trainingscentrum.

(Foto Bovenste rij, in geel tenue, de A-selectie, vlnr: Sponsor Gerrit Beuving, touwtrekkers Wilfried ten Thije, Bennie Blanken, Martin Venneman, Gerrit te Grefte, Martin Botterhuis, Gerrit ten Dam, Harrie Waanders en trainer Jan Heineman. Onderste rij, de B-selectie, vlnr: touwtrekkers Louis Roesscher, Johan Rouweler (Johan nam, als gastspeler van een Touwtrekvereniging uit Eibergen, zelfs ooit deel aan het EK ), Hennie Plaggenborg, Mario Lutkehaus, Willie Nales, Henry Nijland, Jan Polman, wedstrijdsecretaris Arie Floors. Niet op de foto: touwtrekkers Fons te Brinke en Jos Groothuis)

Op 9 mei: Ria van de Made nam vanavond afscheid na 45 jaar, waarvan ze maar liefst 25 jaar in het eerste van de Wegdamse Handbal Club handbalde!

31 mei: Het nieuwsitem van 2017 voor Hengevelde was natuurlijk het faillissement van Assink! “Naar verluidt heeft Assink na de min of meer gedwongen verkoop van De Kolenbrander in 2013 restantschulden mee moeten nemen naar het café. Ondanks het feit dat ze er alles aan hebben gedaan het schip vlot te trekken zagen ze zich genoodzaakt om zelf het faillissement aan te vragen”.

9 Juni; Viraal ging het item voor vreemde types! “Gisterenavond zijn drie mannen in heel Hengevelde bij huizen langs de deuren geweest. Ze gaven zich uit als verkopers van Eneco. Uit navraag bij Eneco blijkt dat Eneco gisteren geen route in Hengevelde had. Mogelijk waren deze mannen op pad voor verkenning. De Politie is reeds in kennis gesteld…

28 mei: Een van de best bekeken items van 2017: De damesmodewinkel Jul et Mi van de in Rietmolen woonachtige onderneemster José Raamsman-Spikker! In het toenmalige pand was ze uit haar jasje gegroeid zo ging ze per 1 oktober naar voormalige pand van kapsalon Rupert, eveneens aan de Goorsestraat.

14 juni: Een topper in 2017 was ook het item: Zeven oud-voorzitters en Kasper Put, de kersverse leidsman van de Zomerfeesten aan één tafel. Slechts Jan Stegeman ontbreekt. Hij is overleden in de zomer van 2013. Ze praatten over de afgelopen 50 jaar en keken vooruit, Marinus Kuipers, Theo Tuinte, Jan Eijsink, Hennie Tuinte, Hans Oude Rikmanspoel, Gerjan Wegereef, Rob Kuipers en Kasper Put.

Het buitengebied van Bentelo bleek een populaire plek voor het dumpen van drugsafval. In de maart en april werden er op meerdere plekken materialen van wietkwekerijen en vaten chemicaliën aangetroffen. Op woensdag 14 juni was het weer raak. Dit keer aan de Hofstedenweg tussen Delden en Bentelo. Het afval werd grotendeels midden op de zandweg gedumpt.

28 juni: Ook de presentatie van de plannen van ’t Kooltje kon rekenen op de nodige aandacht! Modern in de zin van uitstraling, maar sterk in het ouderwetse cafégevoel. “Het plan is vorig zomer langzaam ontstaan, een idee mede vanuit onze gasten zelf. Een tijdje terug zijn de plannen concreet geworden, en dankzij een goed meedenkende gemeente hebben we de vergunning vlot verkregen” zegt eigenaar Brian Kuipers.

29 juni: Het afscheid op de Petrusschool van Maurice Ermen was een topper in 2017.