SIO veel te melden tijdens nieuwjaarsreceptie

Het voorcafé van de Gebrande Waateren was deze middag het decor van de nieuwjaarsreceptie van de Hengeveldse ondernemersvereniging SIO. Na de klassieker Ajax-Feyenoord was de nostalgische ruimte snel gevuld en nam voorzitter Martijn Tuinte van achter de bar het woord. Grote afwezige was volgens Martijn wethouder Harry Scholten, die was druk met bomen knuffelen in ‘het Twentsche Haagje”. Martijn: ”Een nieuwjaarsreceptie is vaak een moment van bijpraten en terugblikken, maar ook vooruitkijken!”  Er kwam nieuws kwam voorbij als; Er verschijnt een heus circus in Hengevelde op 8 april op het Zomerfeest terrein, amper een week later wordt er een soort festival georganiseerd door de familie Pierik in de trend van Alpe d’HuZes op het marktplein. Hier zullen 35 familieleden de berg beklimmen. Op Wegdamnieuws was onlangs de aftrap in de trend van ‘Kleurbekenner Onderneemt, dit zal een maandelijks item worden, gesponsord door de SIO, einddoelstelling: een boek!
Ook kwam de recentelijke ontwikkeling van de uitbreiding van bedrijventerrein ’t Wegdam aan de orde:

Martijn: ”In de afgelopen jaren kwam de behoefte aan uitbreiding van het huidige Hengeveldse bedrijventerrein veelvuldig aan het licht. De ‘bottleneck’ was echter: Zenkeldamshoek. Daar was namelijk nog zoveel grond beschikbaar dat de provincie van mening was dat de Hengeveldse ondernemer die kant maar op zou moeten gaan. Wat dat betreft is er nu een kentering gaande, we gaan nu zaaien en vervolgens over 5 a 10 jaar oogsten! Over twee weken ga ik met Jan Smit bij de gemeente op gesprek om het een en ander in gang te zetten. Mochten er ondernemers zijn met concrete vragen dat nemen we deze graag mee in die vergadering.


De catering was van Keurslager Brummelhuis; Altijd goed!

Verdere plannen voor 2018 zijn onder andere de vervanging van de kerstverlichting. Deze is inmiddels 10 jaar oud en is hier en daar aan vervanging toe. Mochten er nog Hengeveldenaren zijn die kunnen helpen op 30 januari om de lampen in de opslag te krijgen; graag melden bij Jon Klein Breteler”. De eerstvolgende SIO-bijeenkomst is op 19 maart, met als spreker Erik Hulzebosch!”

De afsluiter was: “De economie gaat goed, dus ik verwacht ondernemend een prachtig jaar!”