Prins Roy blikt terug: “Die weten wat feest vieren is en dat hebben we geweten!”

Carnaval is al weer een tijdje achter de rug en volgens traditie blikt Wegdamnieuws terug met de prins van carnavalsvereniging de Höftemennekes hoe de hoogheid het een en ander allemaal heeft ervaren. Prins Roy de eerste, hoe kijk jij terug op jouw periode als regerend Hofprins?
“Wij vonden het een geweldige ervaring, we hadden niet verwacht dat het zo zou gaan. We gingen elk jaar wel naar de revue en daarna zaterdags naar de carnaval en zondags naar het kindercarnaval maar dit sloeg alles!”
Wat zie je als het hoogtepunt van die vijf dolle dagen?

“Eigenlijk waren alle dagen heel bijzonder, maar met name de bezoeken bij de ouderen en zieken vond ik zeer bijzonder. Maar ook het afsluiten van het weekend was heel mooi om mee te maken, dat iedereen je persoonlijk bedankt! Ook onze adjudant Erwin en zijn vrouw Kim deden het heel goed! We moeten er echt aan wennen alles weer zelf te moeten doen!”

Wat zou jouw advies zijn voor je opvolger komend jaar?
Ik zou zeggen als je gevraagd wordt zeker doen! Ik dacht eerst, dat is toch niet wat voor mij maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan”.

Wat heeft je in die vijf dagen het meest verbaasd?
Het is één grote familie, met allemaal gezellige mensen. Die weten wat feest vieren is en dat hebben we geweten!”


Wat zou je de volgende keer anders zou doen:
“Ik zou het niet weten, jezelf zijn is het belangrijkst! Ik ben niet zo’n persoon van de voorgrond, maar ook dit was heel leerzaam. Dus succes en heel veel plezier voor de toekomstige prins!
Alaaf!”