Bentelo en omgeving loopt massaal uit voor de Passie

De schattingen liepen ver uiteen, waren er 1500 of toch 2000 bezoekers bij de Passie in Bentelo vanavond? (KLIK HIER VOOR FOTO’S EN FILMPJES) Om 20.00 uur begon de verteller, vanaf het balkon aan het hoofdveld op Sportpark De Pol in Bentelo, zijn verhaal richting de mensenmassa. (“Dat is lang geleden dat ik op een voetbalveld heb gestaan” was de opmerking van een oudere aanwezige) Het verhaal van zo’n 2000 jaar geleden over de kruistocht van Jezus, gevolgd door een menigte dat zich voetje voor voetje voortbewoog door destraten van Bentelo richting de kerk.  Stephan Ottink, de initiator van het event meldde dat het geheel zich in ongeveer een uur zou afspelen, dat werden er  2½. Bij het startpunt, onderweg en natuurlijk in de Paasparty-tent is er muziek van lokale bandjes en zangers.

De tocht van zo’n 3 kilometer lang, ging langs de kerk en door het Hagmolenbos dat een mysterieus decor vormde. Onderweg was er tijd en ruimte voor optredens met onder andere de Hengeveldse bakker Vincent Nollen. Van daaruit stak de lange stoet de beek over richting ‘de paasboaken’ naar de tent van de Paasparty voor het slotspektakel met onder andere oud Hengeveldenaar Martin Eijsink.

Voor de mensen die wat minder ter been was werd er met een huifkar rondgereden, de voetgangers werd de weg gewezen met vele waxinelichtjes langs de kant, afkomstig uit Markvelde van de jaarlijkse verlichte avondwandeling.
Naderhand stond er voor de technici nog een mega klus te wachten; er was regen in aantocht en voor die tijd moest alles in kannen en kruiken zijn!

Dennis Exterkate:"Het was supergaaf om te doen! Een klein dorp met een grote passsie".

Bentelo en Passie: een prima combinatie!

KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE VAN DE PASSIE OP HET KERKLEIN