Whatsapp buurtpreventie voorlichting Bentelo donderdag 11 mei om 20.00

Op donderdag 11 mei om 20.00 uur op Sportcomplex de Pol is er een informatiebijeenkomst over de buurtpreventieapp. Tijdens deze bijeenkomst zal wijkagent Jos Olde Daalhuis uitleg geven over deze BuurtWhatsApp. In Nederland zijn inmiddels meer dan 6500 buurten die gebruik maken van een buurtpreventieapp, een WhatsApp groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Zo ook Hengevelde, Delden en Goor, waar het al tot enige successen heeft geleid. Statistieken hebben zelfs aangetoond dat de kans op woninginbraken tot 90% afnemen als bewoners zelf preventiemaatregelen nemen, waarbij dus te denken valt aan zo'n buurtpreventieapp. Kan zo'n BuurtWhatsApp voor Bentelo ook van toegevoegde waarde zijn? Dat zoeken wij graag uit! Ben je ouder dan 18 jaar en woon je in Bentelo? Zo'n app is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij een verdacht persoon in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.
 
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Wil je een bijdrage leveren aan de veiligheid in jouw buurt? Dan zien we je graag op de informatieavond op donderdag 11 mei!"