Hoort Fred Rijkens wel thuis in de politiek?

Politici lijken soms relatief gemakkelijk met leugens weg te komen, zo ook de fractievoorzitter van de PvdA in de Hof van Twente. Wethouder Harry Scholten, van dezelfde gemeente, stuurt een privé Whatsapp bericht richting de redactie van deze website nav de twee ingezonden brieven van de dochters van Mien Groot Kormelink. Scholten zei dat ‘een correctie wat hem betreft voldoende geweest was in plaats van de ingezonden brieven van de dochters in zijn geheel te plaatsen’. Vervolgens laat Rijkens een lastercampagne los op Scholten die zijn weerga niet kent. Hij blijft al weken volhouden dat Scholten druk heeft gelegd op de redactie van Wegdamnieuws waardoor het artikel van de site is verwijderd. Zonder enige verifiëring verstuurt hij persberichten richting diverse media.  Zelfs nadat Fred diverse keren op zijn leugens is gewezen, laat hij op 14 mei in de Twentsche Courant Tubantia optekenen: “Volgens Raymond Wegdam van de site had wethouder Scholten, ook inwoner van Hengevelde, hem onder druk gezet die brieven van Wegdamnieuws te halen”. En de PvdA zag dat het goed was. Althans, niemand die belang lijkt te hebben bij de waarheid, het belang om Harry Scholten te beschadigen weegt blijkbaar zwaarder.
Fractiesecretaris Roel Bergman neemt richting de redactie afstand van het persbericht, naar buiten toe zwijgt ook hij.

Waar ik dagelijks steeds meer moeite mee heb, is het gemak waarmee politieke ambtsdragers liegen alsof het gedrukt staat. Met de regelmaat van de klok. En dat er eigenlijk geen sanctie op staat. Wat dat beeld nog het meest accentueert, is het nonchalante gemak en gewoontegetrouwe dat er aan is gaan kleven.

Tegenwoordig wordt iemand pas weggestuurd als zijn geloofwaardigheid onder nul zakt en hij meer en meer voor zijn partij een last wordt bij komende verkiezingen.
Dat moment is wat mij betreft gekomen.

Raymond Wegdam