De bladkorven worden weer geplaatst!

De standplaatsen zijn gelijk aan die van 2015
In de aanloop naar deze herfst zijn alle plaatsen waar de afgelopen jaren bladkorven hebben gestaan opnieuw beoordeeld. Hieruit is gebleken dat bladkorven in 2015 beter zijn geplaatst. Er bleken nog wel teveel kleine bladkorven  in een te kleine ruimte te staan waardoor het legen van de korven door de vrachtauto niet efficiënt verliep.  Dit jaar worden de kleine bladkorven vervangen door grote waar dit ruimte-technisch lukt, zodat de capaciteit vergroot wordt.
Het doel van de bladkorven is om bij de extreemste overlast van bladval door gemeentelijke bomen in PARTICULIERE tuinen enigszins tegemoet te komen voor de burger. De bladkorven zijn dus een extra service voor de burger om het bladval een beetje het hoofd te kunnen bieden.

De bladkorven zijn niet bedoeld voor blad of groen uit particuliere tuinen of voor blad dat in de openbare ruimte ligt. Voor het ruimen van blad op straat worden bladcampagnes uitgevoerd .De gemeente gaat dit in samenwerking met de SWB doen. Wij verzoeken u om dát blad in de openbare ruimte niet zelf op hopen te gaan vegen.

Wanneer
In alle kernen worden vanaf oktober de bladkorven geplaatst. Dit jaar worden ze uitgezet in week 41. De korven worden (afhankelijk van de vullingsgraad) wekelijks geleegd. De exacte frequentie van het legen wordt zoveel mogelijk afgestemd op de hoeveelheden blad dat in de korven zit. De bladkorven zullen tot de kerst in de wijk blijven staan.
Sommige bladkorven zullen tussentijds in de herfstperiode binnen de wijk verplaatst worden. De reden hiervoor is dat de diverse soorten bomen op verschillende periodes van de herfst het blad laten vallen.
Wij vragen u uitdrukkelijk om de bladkorven NIET zelf te gaan verplaatsen. Dit i.v.m. de route en rijrichting/bereikbaarheid van de vrachtauto.
Alleen voor bladafval uit particuliere tuin dat afkomstig is van gemeentelijke bomen!

De korven zijn dus alléén bedoeld voor blad dat afkomstig is van GEMEENTELIJKE bomen. Wanneer ander (tuin)afval of blad in de bladkorf wordt aangetroffen, dan wordt deze op die locatie verwijderd.
Het blad dat op straat ligt wordt dus door de gemeente zelf opgeruimd!

Geen nieuwe verzoeken
Bij de gemeente komen regelmatig verzoeken binnen om de bladkorf op een andere plek neer te zetten of om er nog één bij te plaatsen. Naast de efficiëntieslag zoals hierboven genoemd is het om beheersmatige reden simpelweg niet mogelijk om aan deze verzoeken te voldoen. Bladkorven die door particulieren worden geplaatst worden niet geleegd en zullen daarom ook door de gemeente moeten worden verwijderd.
We hopen dat u ondanks uw gevoelens van overlast, ook kunt genieten van de seizoenswisseling!