Wat maakt de Hof van Twente aantrekkelijk?

Ondernemers, verenigingen en Stichtingen zijn vaak op zoek naar extra financiering om nieuwe projecten of producten te ontwikkelen. Daarbij wordt ook gekeken naar subsidies. Vanaf nu is er een website beschikbaar waarin gratis en vrijblijvend gezocht kan worden naar subsidiemogelijkheden die matchen met de doelstellingen van het bedrijf of vereniging: www.vindsubsidiesinhofvantwente.nl.

De subsidiedatabase bevat duizenden regionale, landelijke en Europese subsidies, maar ook fiscale regelingen kredieten en fondsen. Van elke subsidie in de database zijn de samenvatting, de voorwaarden en subsidiebijdrage opgenomen. Daarnaast bevat het loket extra informatie om zelf de subsidie te kunnen aanvragen. Gemeente Hof van Twente wil met deze database de drempel verlagen voor het vinden en benutten van extra financiële middelen. Dat bevordert de leefbaarheid, werkgelegenheid en de innovatiekracht in Hof van Twente. De subsidiedatabase is geïnitieerd en gefinancierd vanuit de Sociaal-Economische Visie (SEV).

Adviesgesprek

Organisaties die bezig willen met innovatie of verduurzaming van processen kunnen ook ondersteuning krijgen van een subsidieadviseur. De gemeente heeft daarvoor Subvast uit Goor ingeschakeld. Circa 50 bedrijven kunnen subsidieadviseur Jan Schut vragen om mee te denken met kansen om een bedrijf duurzaam verder te ontwikkelen. 

Meer weten? Kijk op www.vindsubsidiesinhofvantwente.nl!