Subsidie voor activiteiten kan worden aangevraagd bij gemeente

Het college van B&W heeft op dinsdag 30 mei 2017 de subsidieregels voor 2018 vastgesteld voor Hengevelde en de rest van de gemeente. Er kunnen aanvragen worden ingediend voor: jaarlijks terugkerende activiteiten. Dit gaat om basissubsidie, eenmalige activiteiten en investeringen in accommodaties (beheer en exploitatie maatschappelijk vastgoed). Als u meent dat uw organisatie in aanmerking komt voor een subsidie, dan kunt u daarvoor een aanvraag indienen. Er kan subsidie worden aangevraagd voor de beleidsterreinen: sport, cultuur, zorg (waaronder AED), jeugd, accommodaties, buurtschappen, en promotie van de kernen. Als u in voorgaande jaren een subsidie heeft ontvangen o.g.v. de subsidieregels die vallen onder de beleidsterreinen sport, cultuur, zorg, jeugd, accommodaties, buurtschappen en promotie van de kernen dan komt u wellicht ook in 2018 voor een subsidie in aanmerking. Nadere informatie kunt u vinden op onze website bij de betreffende subsidieregels.

ubsidies voor investeringen Accommodaties (subsidieregel 5 a)

Bij subsidies voor investeringen wordt een bijdrage geleverd aan het in stand houden van respectievelijk beter toegankelijk maken van specifieke welzijnsaccommodaties (sport, cultuur, jeugd en zorg) die in eigendom zijn van verenigingen en/of stichtingen.

 

Subsidie voor éénmalige activiteiten sport, cultuur, zorg of jeugd (subsidieregel 9)

Bent u van plan om met uw organisatie in 2018 een éénmalige activiteit te organiseren op het gebied van sport, cultuur, zorg of jeugd, dan kunt u daar misschien een subsidie voor ontvangen. Met deze subsidies wil de gemeente de zelfredzaamheid van burgers en de participatie van kwetsbare groepen vergroten en daarnaast het vrijwilligerswerk en de leefbaarheid in kern of buurtschap stimuleren. 

 

Voor de volgende activiteiten zijn éénmalige subsidies beschikbaar:

  • Activiteiten die bijdragen aan preventie en ondersteuning, participatie en zelfredzaamheid
  • Initiatieven die bijdragen aan het vergroten van de leefbaarheid in kern of buurtschap 
  • Jubileumactiviteiten 

Voor sportverenigingen 

  • Kwaliteitsbevordering vrijwilligerswerk
  • Sportactiviteiten voor mensen met een beperking
  • Inzet langdurig werklozen, herintreders, mensen met een arbeidshandicap, re-integratie en vitale senioren bij activiteiten
  • Sportactiviteiten gericht op participatie en voorkoming eenzaamheid kwetsbare ouderen
  • Activiteiten gericht op ontwikkeling en ontmoeting van de jeugd
  • Activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit van de vereniging
  • Bijdrage in de organisatie van grootschalige landelijke, internationale sportevenementen.

Eenmalige subsidie voor bevordering sociale kwaliteit en cohesie (subsidieregel 10a)

Wilt u een activiteit organiseren voor en met inwoners? Iets vernieuwends, waardoor uw buurt of vereniging gezelliger wordt, of waardoor mensen elkaar beter leren kennen. De subsidie kan worden toegekend aan verenigingen of stichtingen die activiteiten organiseren op het gebied van sport, cultuur, zorg, jeugd en buurtschappen. Met deze subsidie wil de gemeente de samenwerking en participatie van inwoners aan de leefbaarheid in de gemeente vergroten en  nieuwe initiatieven stimuleren.

Voorwaarden

De activiteiten die in aanmerking komen voor deze subsidie moeten voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Het betreft een lokaal initiatief in Hof van Twente.
  • Het initiatief is voor de inwoners van bijzonder belang en heeft een meerwaarde voor de gemeenschap. Ook moet er betrokkenheid zijn van de inwoners.
  • De activiteiten vinden plaats in het kalenderjaar 2018. 
  • Het initiatief moet afkomstig van zijn van non-profit instellingen (verenigingen, stichtingen), die statutair gevestigd zijn binnen de gemeente Hof van Twente.

Eenmalige subsidie voor maatschappelijke initiatieven buurtschappen (subsidieregel 10b)

Wilt u met uw buurtschap een maatschappelijk initiatief opzetten die de sociale kwaliteit en cohesie in de buurtschap bevordert en die aan de inwoners kansen biedt om zich op een waardevolle manier te kunnen verbinden? Dan kunt u daar misschien een subsidie voor ontvangen. U kunt hierover nadere informatie vinden op onze website bij subsidieregel 10b.

Aanvraagperiode

Voor alle subsidies moet de aanvraag ingediend worden in de periode 1 juni tot 15 september 2017.

Digitaal aanvraagformulier

De subsidieaanvraag moet ingediend worden via een digitaal aanvraagformulier dat vanaf 1 juni 2017 te vinden is op onze website. Voor het indienen van een subsidieaanvraag heeft u eHerkenning nodig. Nadere informatie over alle subsidies kunt u vinden op onze website www.hofvantwente.nl/subsidies