De gemeente Hof van Twente heeft de beste jonge ambtenaar uit Twente in dienst. Bart Greven (33) is Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar!

Greven is directeur bedrijvenpark Zenkeldamshoek en programmamanager Economie. Als winnaar ontvangt hij onder meer een coachingstraject en is de afgevaardigde van Twente in de landelijke verkiezing voor Jonge Ambtenaar van het jaar, georganiseerd door Futur. De andere twee kandidaten die het in de finale opnamen tegen Bart Greven zijn Lenneke Tan (regisseur Zorg en Veiligheid en coördinator drugs bij gemeente Twenterand) en Kennan Williams (adviseur juridische zaken bij de gemeente Enschede). De Verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door het Twentse Jonge Ambtenarennetwerk. De vakjury, bestaand uit Milou Aarninkhof (gemeente Haaksbergen en winnaar 2016), Gertjan Rozendom (gemeentesecretaris gemeente Borne) en Thomas Walder (wethouder gemeente Hellendoorn) kozen eerder deze maand drie finalisten uit de groep genomineerden. 

Belangrijke criteria waren daarbij ondernemerschap, lef en een vernieuwende manier van werken. De manier waarop de finalisten op zijn of haar eigen manier collega’s wisten te inspireren onderscheidde hen van de andere finalisten. Deze maand kon online worden gestemd op de 3 finalisten. Vanuit heel Twente zijn ruim 1600 stemmen binnengekomen. Tijdens de finale op 28 september bij de Twee Wezen in Hengelo hebben de finalisten een pitch gehouden waarin zij duidelijk maakten waarom zij de Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar zijn. Door de aanwezige collega’s en de jury nog kon worden gestemd. Samen met de online stemming is hieruit Bart Greven als winnaar naar voren gekomen.