Zit met Pit op de basisscholen

Medio september heeft er een overleg plaats gevonden tussen de  gemeente Hof van Twente en de betrokken schoolbesturen van de basisscholen binnen de gemeente Hof van Twente. Hierbij is o.a. gesproken over de pilot  “Zit Met Pit op de basisscholen”. De gemeente wil het project als een pilot voor het schooljaar 2017- 2018 subsidiëren.  

Zit Met pit is een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5 op de basisschool, gericht op het aanleren van een goede (werk) houding tijdens de schoolactiviteiten en thuis met tablets en/of laptops, in combinatie met gezond gedrag rondom beeldschermgebruik. De vier lessen worden in de klas gegeven door een fysio-/ oefentherapeut (Pit-therapeuten) die aangesloten zijn bij het landelijk netwerk Zit Met Pit. Zowel de leerkracht als de ouders worden actief bij het programma betrokken door middel van ouderbrieven, tips voor in de klas en thuis en adviezen op gebied van houding- en bewegingspatroon. 

Tevens is het programma erkend binnen het vignet De Gezonde School – zie website www.GezondeSchool.nl. De gemeente en de schoolbesturen ondersteunen dit initiatief van harte. Met de betrokken partijen zijn afspraken gemaakt voor schooljaar 2017-2018 waarbij na afloop het project zal worden geëvalueerd.  Het preventief aan de slag kunnen gaan op gebied van houding- en bewegingspatroon bij kinderen in de groei wordt met dit project volledig ondersteund. Er wordt verwacht dat vele basisscholen binnen de gemeente Hof van Twente dit initiatief volledig gaan omarmen.  De afspraken zijn op 18 oktober jl. door wethouder Van Zwanenburg en oefentherapeut de heer Roerade ondertekend.