WVV’34 verslaat koploper Vorden met 3-1

WVV’34 had het moeilijk in de eerste helft en wist dan ook nagenoeg geen enkele mogelijkheid te creëren. “In het voetbal gaat het om iets, wat een bepaald team het snelste kan en dat is vandaag voetbalvereniging Vorden’ aldus een aanwezige supporter. De 0 -1 van de Gelderse ploeg was er een met een enigszins curieus randje. Waar iedereen er vanuit ging dat doelverdediger Wouter Assink de bal voor de achterlijn pakte, was de Wegdamse grensrechter resoluut en vlagde voor een hoekschop. Deze buitenkans liet Vorden niet onbenut en zo kwam in de 26e minuut de ruststand op het scorebord.
In de tweede helft kropen de groen gelen iets meer uit hun schulp zonder echt gevaarlijk te worden. Tot het moment dat Bas Assink in balbezit werd gebracht! Hij wist aanvaller Tom ten Breteler te lanceren en oog in oog met de doelverdediger wist hij de gelijkmaker binnen te schieten. Trainer Joost du Gardijn was echter nog niet tevreden en bracht aanvaller Niels Spekreijse binnen de lijnen, dit bleek een gouden greep:

Hamoudi Jaafil werd vanuit een spaarzame counter de diepte ingestuurd en wist Tom ten Breteler te bereiken. Deze was niet zelfzuchtig en de vrijstaande Niels wist eenvoudig binnen te tikken. (Zie foto onder) WVV kon zich opmaken voor een zinderende slotfase, en die kwam! Menig scrimmage voor de Hengeveldse goal werd met kunst en vliegwerk gepareerd en Doelverdediger Wouter Assink was wederom belangrijk vandaag. Vanuit een snelle omschakeling was het wederom match winnaar Niels Spekreijse die wist te scoren en daarmee de eindstand van 3-1 op het wedstrijdformulier bracht. Het oude wetje trad vandaag voor de voetbalvereniging in werking: Als je de kansen zelf niet benut…..

In Vorden was het destijds eveneens 3-1 voor WVV’34 maar ging het in de slotfase nog mis en werd het uiteindelijk nog 3-3.

De 0-1 van vv Vorden

De 2-1 van Niels Spekreijse

Zelfs de keeper van Vorden ging mee naar voren, het mocht niet baten.