WVV’34 verwelkomt opnieuw speler van HSC’21: Remi Leferink

In navoling van Erwin Wolferink, Dirk Michorius, Martijn te Lintelo, Justin Alferink en Wouter Horstink is Remi Leferink de zesde speler in de historie die van HSC'21 naar WVV'34 vertrekt. Eigenlijk de zevende aangezien Hamoudi Jaafil dit ook deed, hij speelde echter jaren voor WVV´34 en was slechts één jaar in Haaksbergen te bewonderen. De aanvoerder van HSC´21 2 is vanaf aankomend seizoen actief bij de eerste selectie van WVV´34. Een korte introductie met rechtspoot uit Haaksbergen is daarom wenselijk. Wie is Remi Leferink? ´Remi Leferink is inderdaad de naam. Ik kom uit een echte voetbalfamilie, mijn zus voetbalt bij de dames 1 van vv Hoeve Vooruit en mijn broertje bij TVO 1 in Beckum. Mijn ouders hebben ook allebei gevoetbald, mijn vader in de hoofdklasse bij HSC’21 1. In mijn dagelijks leven studeer ik aan het Saxion in Enschede opleiding Bedrijfseconomie. Verder werk ik bij Eetsalon Menzing & IJssalon Menotti in Haaksbergen.´ Waarom heb je voor WVV’34 gekozen, het gaat toch enorm goed met HSC’21 2? `Dat klopt. Met HSC’21 2 hebben we een uiterst succesvol seizoen achter de rug. In de competitie zijn we een aantal wedstrijden voor het einde kampioen geworden, en in de beker voor standaardelftallen zijn we doorgedrongen tot de halve finale: een unieke prestatie. Helaas zijn we Tweede Pinksterdag uitgeschakeld voor de landskampioenschappen voor reserve elftallen. We hebben twee keer gelijk gespeeld, maar beide penalty series verloren. De prestatie in de beker is er één van formaat, welke niet snel geëvenaard gaat worden. Het tweede is jaar in jaar uit de favoriet voor het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse C. Na 5 fantastische jaren in HSC’21 2 (3x kampioen) lijkt het me nu tijd om een stap te gaan maken en te voetballen in een eerste elftal, en ik denk dat WVV’34 goed bij me past. Ik heb goede gesprekken gehad met Joost Du Gardijn, Mike te Wierik en Maurice Workel. Deze gesprekken hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om de overstap te maken. Het is niet niks om je club na 19 mooie jaren achter je te laten.´

Hoe zou je de voetballer Remi Leferink omschrijven?
Ik zou mezelf omschrijven als een leider in het veld, met een goed overzicht en een goede rechterpoot. In HSC’21 2 speel je veelal met een jong elftal, inmiddels was ik zelf al één van de oudere jongens. Mijn taak was dus ook wel om de jongens te begeleiden van jeugdvoetbal naar seniorenvoetbal. De jonge jongens hebben de techniek over het algemeen goed in orde, alleen het tactische gedeelte kan soms nog beter. In de jeugd bij HSC heb ik altijd op hoog niveau gevoetbald, en op verschillende posities. Mijn sterke punten zijn de crosspass, kopkracht en overzicht. Mijn zwakke punten zijn mijn mindere linkerbeen, en soms een beetje babbels tegen de scheidsrechter, maar dat hoort erbij in het heetst van de strijd.

Hoe is er bij HSC’21 gereageerd op de overgang?
Gelukkig heb ik louter positieve reacties ontvangen. Er waren wel personen bij even verhaal kwamen halen, maar iedereen begreep dat een dergelijke overstap er een keer aan zat te komen. Op Facebook had ik ook een bericht geplaatst, en binnen no-time had ik ongelofelijk veel leuke reacties, wat me goed doet.

Wat is je indruk van WVV’34?
Ik heb een goede indruk van WVV’34. Verschillende jongens die er voetballen ken ik al, en ik hoor via hun altijd positieve verhalen. Afgelopen seizoen heeft Tom Brummelhuis de overstap gemaakt naar HSC’21, met hem heb ik ook goede gesprekken gehad over WVV’34. Ook heb ik met oud-collega Thijs Assink veel gesprekken gehad over WVV. Het lijkt me een warme club, waar ik goed tussen pas. De cultuur die er heerst, past me wel. De gesprekken met de trainers waren positief, en ik ben erg benieuwd naar wat er komen gaat.

Wat is je verleden bij HSC’21?
Zoals ik al zei heb ik in de jeugd bij HSC altijd op hoog niveau gevoetbald. De selectieteams spelen allemaal erg hoog, in het verleden in sommige gevallen nog een niveau hoger. Het mooiste seizoen in de jeugd was in de D1. We zaten in de topklasse en zaten bij verschillende BVO’s in de competitie: FC Twente, Vitesse, Zwolle, Go Ahead Eagles, NEC. Helaas heb ik mijn debuut in het eerste niet mogen maken. Het is beperkt gebleven bij trainingen en wisselbeurten.

Hoe is er in Haaksbergen gereageerd op het vertrek van de aanvoerder van de succesploeg, een aderlating van de club toch?
Veel mensen vonden het erg jammer maar wensten me toch veel succes toe bij mijn nieuwe uitdaging. Sommigen zeiden zelfs dat HSC een clubman verloor op deze manier, haha. Ik vond het zelf ook erg moeilijk om de knoop door te hakken, maar denk dat ik een goede keuze heb gemaakt. Helemaal weg ben ik natuurlijk niet, ik woon nog altijd in Haaksbergen en ga zeker nog een paar potjes kijken bij HSC.

Wat zijn de verwachtingen voor komend seizoen?
Mijn verwachtingen zijn erg hoog. Ik hoop op eenzelfde kunststuk als 2 jaar geleden, toen WVV'34 kampioen werd in de derde klasse. Er zitten sterkte teams in de derde klasse, maar ik denk dat WVV'34 er daar één van is. Ik heb er erg veel zin in, en hoop op een fantastisch jaar. Nu eerst even een tijdje geen voetbal, dan kan ik herstellen van een slepende blessure waar ik al een tijdje mee sukkel.

Remi bedankt voor je reactie en we wensen je veel succes in Hengevelde!