WVV 7 gaat internationaal

Ging WVV 7 vorig jaar nog naar Ierland op bezoek bij de inmiddels bekende Jimmy om daar een oefenwedstrijd te spelen; dit jaar reisde de ploeg af naar onze oosterburen. En wel richting Düsseldorf waar Tim Jongman enkele jaren heeft gewerkt en gewoond. Tim heeft er een paar leuke vrienden aan over gehouden en deze vrienden hebben samen met Tim een oefenwedstrijd georganiseerd.

Zaterdag rond 12:15 werd er vertrokken richting Düsseldorf .

Een kleine twee uur later kwamen de mannen aan bij het hotel in hartje van de stad in het Ruhrgebied.Daar werd in gecheckt om vervolgens door te rijden naar het sportpark van ASV Tiefenbroich Ratingen dit is een kleine voorstad van Düsseldorf.Waar om 16:00 werd afgetrapt onder zeer tropische omstandigheden.

Tim Jongman was voor deze wedstrijd tot gelegenheidsaanvoerder omgedoopt.Nadat hij en de aanvoerder van het plaatselijke ASV die wel erg veel op "good old Paul Wegdam" leek (zie foto)elkaar de handen hadden geschut en de vaantjes aan elkaar hadden overhandigt werd er begonnen met de wedstrijd.Waar de Duitser het van het vechtvoetbal moesten hebben probeerden de Groen Gelen al combinerend het vijandelijke doel te bereiken.Dit met gastspeler Robert ten Dam op de nummer tien positie.Hopelijk voor WVV 7 blijft dit niet bij een keer daar Robert een welkome versterking blijkt te zijn en het voetballen zeker nog niet verleerd is.

Na een half uur spelen werd Marijn Assink binnen de beruchte lijnen neergelegd en belande de bal op de stip.Tom Jongman nam zijn verantwoordelijkheid en schoot beheerst binnen.

0-1 Tevens ruststand.

Na het water i.p.v thee ging de wedstrijd weer verder.Het zevende kwam steeds beter in de wedstrijd en 0-2 hing dan ook in de lucht.Een prachtige tikkie-takkie aanval eindigde bij Robert ten Dam deze lobde de bal tergend langzaam en uiterst veel gevoel over twee Duitse verdedigers.

En de 2-0 was daar.

Niet veel later maakte die zelfde Robert ten Dam er zelfs 3-0 van.ASV probeerde nog wel de eer te redden maar verder dan een schot op de lat kwamen ze niet.Dit kwam mede doordat doelman Erwin Rouweler dusdanig ver voor z'n goal keepte dat al het dreigende gevaar al op op het middenveld in de kiem werd gesmoord.Erwin keept altijd de internationale wedstrijden van het zevende.Zo werd het dus drie nul voor WVV.

Hierdoor blijft WVV 7 in internationale wedstrijden ongeslagen daar het vorig jaar 2-2 speelde.Na de wedstrijd werden er nog even wat foto's gemaakt om vervolgens aan een heerlijke Duitse BBQ te beginnen.Onder het genot van heerlijk Duits bietje en onder andere duitse worst werd er nog lang nagekaart over de wedstrijd.

Uiteindelijk belande de gehele ploeg in het nachtleven van Düsseldorf waar het nog lang onrustig bleef heb ik uit zeer betrouwbare bron.

Zondag werd er nog nagenoten op het terras bij de "Gebrande Waateren" waar toevallige wijs ook een Belgisch stel was. Met hen is contact gelegd om volgend jaar richting onze zuiderburen te gaan.Om ook daar weer een wedstrijd te gaan voetballen.

WVV 7 lijkt klaar voor het nieuwe seizoen.

Te beginnen in de strijd om de Paul Wegdam bokaal