Heracles en Excelsior scoren niet in Almelo

Mike te Wierik met zijn Heracles Almelo en ook Excelsior staan na dertien duels in de Eredivisie op een voor hun doen hoge positie, maar daar was vandaag in het onderlinge duel in Almelo weinig van te merken: 0-0. Voor de vijfde keer hield Mike met zijn defensie de nul dit seizoen; tegenover afgelopen seizoen in totaal vier keer! Heracles blijft daarmee vierde, Excelsior staat elfde. Waarom hebben jullie niet gewonnen Mike? ”We waren vandaag niet goed genoeg, er zat te weinig gif in denk ik, er lukte te weinig. Over mijn eigen wedstrijd ben ik wel tevreden, ik heb denk ik wel goed verdedigd en daar vroeg deze wedstrijd vooral om! Het is voor mij wel lang geleden, een 0-0 wedstrijd, vooral thuis, dat denk in tenminste, ik heb geen idee ha ha!” De wedstrijd ontbeerde grote kansen:

Kende een laag tempo en werd gekenmerkt door slordigheden. Regelmatig ging het mis nog voor een kans kon ontstaan.

Robin Gosens schoot namens de thuisploeg na een kwartier in het zijnet, maar daarna waren de beste kansen voor de bezoekers uit Kralingen. Van Weert kreeg de grootste mogelijkheid, maar hij schoot van dichtbij naast uit de rebound nadat doelman Bram Castro een afstandsschot van Daryl van Mieghem slecht verwerkte. Ook Jurgen Mattheij was met een schot dichtbij de openingstreffer namens de Rotterdammers.

Ook na rust was de eerste grote kans voor Excelsior, maar Mark-Jan Fledderus was net op tijd om het schot van Brandley Kuwas te blokken. Even later kon Castro redden op een schot van Van Mieghem en was de doelman ook attent op een kopbal van Van Weert.

Oussama Tannane

Aan de andere kant kon Heracles maar nauwelijks gevaarlijk worden, ook niet toen invaller Oussama Tannane een half uur voor tijd onder luid gejuich inviel. Namens Excelsior kon Jeff Stans een kwartier voor tijd van dichtbij aanleggen voor een schot, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Tannane schoot daarna nog rakelings over.

Heracles wint daarmee voor de tweede keer in zeven thuisduels niet, maar kent nog altijd de beste competitiestart uit de clubhistorie. Excelsior blijft voor de vijfde keer op rij ongeslagen in een uitwedstrijd nadat het de laatste twee duels buiten Rotterdam won