Eerste editie Trés Chic Hengevelde Open schot in de roos: 155 deelnemers

Een droomstart voor het eerste open tennistoernooi van Hengevelde! Het Trés Chic Hengevelde Open was een groot succes. Een maximaal aantal deelnemers van 155 mensen, een supergezellige sfeer en prachtig weer; afgelopen week werd op 'Vakantiepark 't Root' zoals men gekscherend de tennisbanen van de Wegdamse TC noemde, een dubbeltoernooi georganiseerd voor de onderdelen 4 t/m 8. Een groepje fanatiekelingen besloot aan een al langer bestaand idee dit jaar dan toch echt gevolg te geven en met resultaat. Want waar de tenniswedstrijden stuk voor stuk zeer spannend waren, was het vooral ook erg gezellig op en naast de banen. Zelfs op de doordeweekse dagen kwamen bij de eerste wedstrijden vanaf 18.00 uur al supporters mee. Diverse mensen, ook niet-deelnemers, waren elke dag te vinden op het park.

Vanaf 9 juli stonden de poulewedstrijden gepland. De dubbelteams, afkomstig uit de regio Twente, kwamen naar Hengevelde om samen te strijden om het kampioenschap. Na afloop van elke wedstrijd kregen zij van hoofdsponsor De Kolenbrander heerlijke hapjes aangeboden om onderling nog even na te praten over de wedstrijd. Ook Bakkerij Nollen zorgde voor de inwendige mens met cake, gebak en petit fours.

Nadat de ruim 100 wedstrijden waren gespeeld, werden op zaterdag 15 juli de kwart- en halve finales gespeeld. Aansluitend stond er om 18.00 uur een feestavond op het programma met een heerlijke barbecue. Maar liefst 80 mensen betrokken bij het toernooi, waren present.
Zondagochtend startten om 9.00 uur alweer de eerste finales. De spanning nam voor de deelnemers zichtbaar toe. Zo was er 1 partij waarbij na zes matchpoints de winst toch nog naar de tegenstander ging. En zo ging ook onze oudste speler, van 77 jaar, als kampioen van de baan door met zijn dochter te winnen van een team uit Markelo. Toch wel de sensatie van ons toernooi, onze jongste speler met zijn broer, wist te winnen in ons hoogste onderdeel, de heren dubbel 4. Om 18.00 uur werden de prijzen uitgereikt gevolgd door een loterij. Het is teveel om op te noemen, organisatie, publiek en deelnemers raakten niet uitgepraat over het toernooi. Een toernooi dat mede mogelijk werd gemaakt door diverse sponsors waarvoor heel veel dank. De organisatie was een groot team met een toernooicommissie, barcommissie, de schoonmaakploeg, de banenvegers, de kinderopvang en alle andere vrijwilligers die hun bijdragen leverden. Het was ongekend.

De toernooicommissie ziet uit naar een tweede editie van het open toernooi, in 2017. Het was zo'n succes, een vervolg kan niet uit blijven. Voor nu is het even weer bijtanken en afkicken van de tennis. Nogmaals, iedereen bedankt! Graag tot volgend jaar.

Klik hier voor de uitslagen: http://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=243E3192-BD3C-4BC9-B0C7-8CD9C60D6331&d=20160717
Klik hier voor de foto's: www.facebook.com/treschicopen
Klik hier voor de sponsoren van dit toernooi: http://www.wegdamse-tc.nl/component/k2/item/81-sponsoren-tres-chic-hengevelde-open