Bekeravontuur WVV’34 lijkt ten einde

Met een 1-2 nederlaag thuis tegen Trias uit Winterswijk is de Wegdamse Voetbal Vereniging zo goed als uitgeschakeld in het bekertoernooi. Tom ten Breteler bracht WVV al in de 6e minuut op voorsprong door een bal die van richting werd veranderd door een tegenstander. Amper een minuut later had aanvaller Jesse Beukert, die in de eerste helft het meeste gevaar stichtte aan Wegdamse zijde  de score kunnen verdubbelen, het schot ging rakelings langs de paal. In de 20e minuut kwam spits Hamoudi Jaafil hard in botsing met de doelverdediger van Trias en moest enige tijd later met nekklachten het veld verlaten. Kort voor rust was het een prachtige kopgoal dat de 1-1 ruststand op het scorebord bracht. Met nog twee mega kansen kort de thee voor de Gelderlanders zochten beide teams de kleedkamer op. Het spelbeeld in de tweede helft was om in de woorden van Louis van Gaal te spreken ‘different cook’:

In een tijdsbestek van amper tien minuten verschenen de Winterswijkers drie keer oog in oog met doelverdediger Wouter Assink, even zo vaak werd het doel gemist. De groen gelen hadden het moeilijk met de snelle en beweeglijke aanvallers en Trias was in die fase de baas binnen de lijnen. Halverwege de tweede helft moest ook centrale verdediger Remi Leferink geblesseerd het veld verlaten door een kamikaze actie van een Trias speler. Door middel van een bijzonder fraaie vrije trap in de kruising was de stand inmiddels 1-2. Het inbrengen van Stan Aarnink deed het spelbeeld kantelen, de middenvelder gaf daarmee een duidelijk visitekaartje af. Alsof hij de bal aan een touwtje had strooide hij met passes en hij legde meer gif in zijn duels dan ooit tevoren.

In de slotfase waren de Hengeveldenaren zelfs weer in staat om de tegenstander onder druk te houden, hetgeen resulteerde in een kans voor  Jesse Beukert  Invaller Wouter Buschers was nog dichtbij een treffer met het hoofd.

Een avontuur zoals in afgelopen seizoen bij topklasser Lienden uit lijkt na deze nederlaag uitgesloten.
Zondag aanstaande sluit WVV'34 het bekertoernooi af met een thuiswedstrijd tegen sportclub Rekken. Aanvang 14.00 uur.