Hengeveldenaren en Benteloërs lopen dubbele marathon voor goede doel

Een enthousiast zal op 11 oktober in estafettevorm een dubbele marathon lopen van de Euromast in Rotterdam naar het Olympisch stadion in Amsterdam. De lopers nemen deel aan de Diabeatitrun, waarvan het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de bestrijding van diabetes.

Initiatiefnemer van deze actie is de 24-jarige Lisette Tettero uit bentelo/ Haaksbergen. Bij haar werd in november vorig jaar diabetes type-1 geconstateerd. Dit heeft een grote invloed op haar dagelijks leven. Maar ze ging niet bij de pakken neerzitten!
 Lisette heeft gemerkt dat sport en bewegen een positieve invloed heeft op haar lichamelijke gesteldheid. Toen ze hoorde van de Diabeatitrun, waarin door middel van het lopen van een dubbele marathon in estafettevorm geld wordt opgehaald voor de strijd tegen diabetes, was ze dan ook meteen enthousiast.

Inreda

Lisette benaderde gelijk familieleden en zo werd er een team van zes mensen samengesteld. Ze vond een prachtige hoofdsponsor voor het team, namelijk Inreda Diabetic. Dit is een bedrijf uit Goor dat als missie heeft om een kunstmatige alvleesklier bij diabetespatiënten thuis te brengen. Op deze manier wordt de behandeling van diabetes geoptimaliseerd en de kwaliteit van leven van diabetici verbeterd. Op termijn zal dit leiden tot lagere kosten in de gezondheidszorg. Een uitermate passende, lokale hoofdsponsor dus!

Ook u kunt sponsoren!
Team Inreda is zich ondertussen volop aan het voorbereiden. Niet alleen op de sportieve uitdaging, maar ook met het ophalen van geld. Want het is de bedoeling dat per persoon vijfhonderd euro sponsorgeld wordt opgehaald. In totaal zullen de zes lopers dan ook hopelijk drieduizend euro verzamelen voor diabetesonderzoek.

Om dit geld binnen te halen, zullen meerdere acties worden gehouden, Zo heeft Gerard Workel uit Hengevelde zijn ijscowagen beschikbaar gesteld waardoor wij ijs kunnen gaan verkopen bij de rolstoelvierdaagse in Delden. Wilt u het team ook sponsoren? Kijk dan voor meer informatie op www.diabeatitrun.nl/inreda.

Team Inreda bestaat naast Lisette Tettero uit Saskia Tettero, Kim Rouweler, Lies ter Braak, Sanne Halma en Dennis op den Dries.