WVV’34 slacht AJC’96 compleet af, 9-0: “Ongekende uitslag”

WVV'34 heeft vanmiddag in eigen huis met 9-0 gewonnen van AJC'96. Het was een middag die de Hengeveldenaren niet snel zullen vergeten. Ondanks dat het strijdt tegen degradatie en het hele seizoen al moeilijk tot scoren komt, was het vandaag weergaloos aan het voetballen tegen AJC'96, de hekkensluiter van de competitie. Al na 19 seconden was het Mahmoud Jaafil die voor de 1-0 tekende, hij werd over de rechterflank weggestuurd en lobde de bal over de uitkomende doelman. Gelijk was duidelijk dat WVV'34 de lakens uitdeelde en vijf minuten later liet collega-aanvaller Wouter Horstink zijn kwaliteiten zien. Hij zette zelf de aanval op en was via enkele andere spelers zelf het eindstation, 2-0. Hoewel WVV'34 in de fase daarna nog kansen kreeg, bleef het tot de 33e minuut 2-0.  Toen viel de derde treffer, een zeer mooie steekbal van Bas Assink bereikte de goed spelende Stan Aarnink die niet zelfzuchtig was. Hij legde terug op Martijn Baas die alle tijd had een hoek uit te kiezen, 3-0. Martijn had vervolgens de smaak te pakken want enkele minuten later trof hij opnieuw doel. De doelman kon de bal nog aanraken maar het was genoeg voor de 4-0.

Nog voor rust werd het 5-0. Een wonderschone treffer van Stan Aarnink betekende de ruststand. Een haarscherpe voorzet bereikte de jonge middenvelder die met een volley uithaalde.
Na rust veranderde het spelbeeld niet, AJC'94 kwam geen enkele keer voor het doel van Wouter Assink die de handschoenen net zo goed thuis had kunnen laten. WVV'34 bleef aanvallen wat in de 56e minuut de 6-0 opleverde. De ingevallen Wessel Ziethof leverde geen wereldschot af, maar de in alle rust rolde de bal langs de Losserse doelman. Wessel viel overigens in voor Hamoudi Jaafil, die zich verstapte en al na een half uur het veld moest verlaten met een dikke enkel.

In de 75e minuut tekende ook Gijs Pierik voor een treffer, met een snoeihard schot vanaf de zijkant verrastte hij de keeper, 7-0. Het bleef prijs schieten in Hengevelde, want met een prachtig afstandsschot was het opnieuw Wouter Horstink die scoorde. De gifbeker was voor rode lantaarndrager AJC'96 nog niet leeg, want in de slotseconde was het opnieuw Gijs Pierik die scoorde, 9-0. Een klinkende zege voor WVV'34 dat op deze manier zelfvertrouwen tankt voor de naderende nacompetitie.

7-0 door Gijs Pierik

Aanvoerder Bas Assink over het duel: "Een ongekende uitslag vandaag. Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt op het hoogste niveau. We voetbalden vandaag ook zeer goed, geduldig wachten op de kansen. Het zat ook een keer mee dat we vroeg op voorsprong kwamen. Ik moet er wel bij zeggen dat we minimaal tegenstand kregen vandaag, maar toch moet je de kansen wel creëren. De nacompetitie ontlopen zal moeilijk worden, maar we moeten zorgen dat we met goed vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet gaan", besluit Assink.