Rick Satink tweede in Open Nederlands Kampioenschap MX1

Hengeveldenaar Rick Satink van het GDI KTM team is in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Marum op het podium geeindigd. In zowel de eerste als de tweede manche stuurde Rick zijn KTM als tweede over de finish en eindigde hiermee ook op een tweede plaats in het dagklassement. Het starthek was weer goed gevuld in Marum. Daarnaast was er ondanks Koningsdag veel publiek afgekomen op deze wedstrijd. In de tijdtraining klokte Rick een vijfde tijd waardoor hij een goede plaats achter het starthek mocht zoeken. “In de training was ik niet echt bezig om een hele snelle tijd neer te zetten, meer met het vinden van een goed ritme waarmee ik de hele manche een constant tempo zou kunnen rijden,” aldus Rick.

In de eerste manche kende Rick een redelijk start en reed meteen naar de tweede plaats toe. Hierna reed Rick zijn eigen wedstrijd en wist hij gecontroleerd, op 80% van zijn kunnen, de tweede plaats veilig te stellen. In de tweede manche kende Rick opnieuw een goede start en kwam als leider uit de eerste ronde. Deze koppositie wist Rick een kwartier lang vast te houden totdat hij werd gepasseerd door Micha Boy de Waal. Deze aanval wist hij niet te pareren en moest zo ook in deze manche genoegen nemen met een tweede plaats. “Ik heb de laatste weken weinig gereden met de motor en dat merkte ik. Ik had te weinig ritme om echt diep te kunnen gaan.”

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Rick op een tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet Rick de tweede plaats. De volgende wedstrijd voor Rick is de voorlaatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op 14 mei in Emmen.

Daguitslag ONK MX1 in Marum:
1 Micha Boy de Waal 100 Pnt
2 Rick Satink 90 Pnt
3 Michael Hool 77 Pnt
4 Eric Leijtens 74 Pnt
5 Heiki Laing 73 Pnt