WVV’34 moet op haar tellen gaan passen

Morgen speelt WVV'34 om 14.00 uur thuis tegen Sportclub Enschede. De nederlaag bij vv Reutum van afgelopen weekend in combinatie met de overwinning van concurrent om rechtstreekse degradatie De Tubanters kwam als donderslag bij heldere hemel voor de groen gelen. Waar het tweede elftal naar alle waarschijnlijkheid om 9.00 uur in Borculo tegen vv Reunie begint aan de kampioenswedstrijd, moet het vlaggenschip hopen op de nacompetitie tegen degradatie. Hoe belangrijk zie jij de wedstrijd van komende zondag? Hoe wordt het gemis van twee belangrijke spitsen opgevangen? Remi Leferink: “Volgens mij is het belang van de wedstrijd van aankomende zondag voor iedereen heel goed duidelijk:

Er zullen punten gepakt moeten worden, aangezien de kans reëel is dat De Tubanters punten gaat pakken tegen het al gedegradeerde AJC’96. We missen inderdaad aanvallers, maar ik denk dat wij dit goed kunnen compenseren. Als wij er als team staan, kunnen wij een goede wedstrijd spelen en kansen creëren. Iedereen kan hierbij het eindstation zijn van een aanval, dus zondag gaan we volgas met z'n allen en zorgen dat de punten in Hengevelde blijven!”

De laatste thuiswedstrijd tegen Sportclub Enschede was op 11 mei 2014. Het werd een klinkende 5-1 overwinning op de voormalig landskampioen. Het was tevens de afscheidswedstrijd van Maurice Workel en Tom Brummelhuis.

Dit seizoen werd er op 4 december een 2-0 nederlaag geleden tegen de Enschedese formatie. Al in de 12e minuut was het een halve omhaal waardoor de groengelen in de eerste helft achter de feiten aanliepen. Kansen waren er voldoende en tot overmaat van ramp miste Wouter Roescher een strafschop in de 26e minuut. Deze kwam tot stand door een overtreding op Tom ten Breteler. In de openingsfase van de tweede helft kwam WVV'34 met een scrimmage, een 1:1 en een schot over het doel een paar keer goed weg. Het doek viel in de 77e minuut, de Wegdamse defensie stond te slapen bij een inworp en vanuit de omschakeling viel de 2-0.

De wedstrijd op sportpark Rupert Erve begint om14.00 uur, scheidsrechter is de heer Scheggetman.

Ook Joost Assink zette een punt achter zijn voetballoopbaan in WVV 1 tegen de zwart witten.