WVV’34 zondag nacompetitie in of klasse lager? “Strijdplan zal niet anders zijn”

Als je in de voorbereiding op dit seizoen zei dat WVV'34 op de laatste speelronde van dit seizoen nog kans maakte op rechtstreekse degradatie naar de 4e klasse, zou menig Hengeveldenaar je voor gek hebben verklaard. Daar waar het tweede elftal een ware  opmars maakt (nacompetitie voor promotie naar reserve 1e klasse), is het bij het eerste elftal alles behalve rozengeur en maneschijn. Na het ontslag van trainer Joost du Gardijn na de winterstop leek het bij tijd en wijle het licht te hebben gezien, maar toch bleek het niet genoeg voor rechtstreekse handhaving. Zondag heeft de ploeg van trainer Rene Hoekstra genoeg aan een punt om de nacompetitie in te gaan, bij verlies dreigt rechtstreekse degradatie. Aanvoerder Wouter Roescher blikt vooruit op het duel tegen Oldenzaal:

"De sfeer is goed in de groep. Je weet dat er lastige wedstrijden aankomen en dat je goed moet presteren. Het strijdplan zal niet anders zijn. Zolang de kansen maar komen heb ik er alle vertrouwen in dat er goals gemaakt worden.  Oldenzaal zal zijn plicht willen doen en voor de drie punten gaan. Maaar ik verwacht wel dat ze rekening houden met de nacompetitie en geen blessures en schorsingen willen oplopen. Helaas ben ik er niet bij vanwege een schorsing."

“Met de 0-0 eindstand zal vv Oldenzaal tevreden naar de Hanzestad terugkeren” was te lezen op deze site op 11 december na de thuiswedstrijd tegen vv Oldenzaal . Al in de openingsfase van de wedstrijd hadden de groen gelen mogelijkheden die in goede doen zekerheitjes waren geweest. “Zie könt geen goals maken” was dan ook een veel gehoorde kreet vanmiddag op het sportpark Rupertserve. Hamoudi Jaafil en Bas Assink in de eerste 10 minuten stonden oog in oog met de doelman van Oldenzaal maar de brilstand bleef ongewijzigd.  WVV’34 had 90 minuten een veldoverwicht, gaf nagenoeg niets weg en moet toch genoegen nemen met een punt. In de laatste 15 minuten werd er nog aanvallend gewisseld door het inbrengen van Mahmoud Jaafil en Jesse Beukert.

De wedstrijd begint om 14.00 uur onder leiding van scheridsrechter Arends.