Tom ten Breteler wijst WVV de weg

Het Enschedese UDI, verreweg de beste tegenstander tot nu toe ging vanmiddag met maar liefst 0-4 de bietenbrug op, drie keer spits Tom ten Breteler. Mahmoud Jaafil die zijn eerste basisplek bekroond zag worden met een doelpunt: ”Een tegenstander met kwaliteit, zij probeerden zelf ook te voetballen en zaten er kort op. Daardoor creëerden wij ruimte om zelf te kunnen voetballen en wisten we te het net te vinden”. UDI zakte inderdaad eens een keer niet massaal in, maar zette hoog druk bij de Wegdamse defensie dat daardoor in de openingsfase moeite had om de vrije man te vinden. WVV zette daar tegenover dat het, zodra de bal ingespeeld werd op het middenveld volle bak druk op de bal te zetten. In de 19e minuut was het Hamoudi Jaafil die na een versnelling Tom ten Breteler wist te bereiken die vanaf randje 16 de openingstreffer binnenschoot.

Tom bij de 0-2

Bij de 0-1 tussenstand kreeg UDI een kans die volgens vele aanwezigen over de lijn zou zijn geweest. Korte tijd later kregen de groen gelen een vrije trap vanaf de zijlijn na een overtreding op Mahmoud, deze viel vervolgens voor de voeten van Tom en de ruststand van 0-2 was bereikt.
Menigeen van het aanwezige Wegdamse publiek vreesde hoe de hard spelende tegenstander uit de kleedkamer zou komen. Tom had met zijn derde treffer van die middag het enige juiste antwoord; vanuit een corner van Wouter Roescher schampte hij de bal met zijn hoofd en belandde deze in de verre hoek; het verzet was gebroken.

In de 61e minuut bekroonde Mahmoud zijn uitstekende wedstrijd met een treffer; de keeper liet de bal los na een vrije trap van Wouter Roescher en Mahmoud reageerde attent en tikte de bal van dichtbij binnen waarmee de eindstand was bereikt.
Udi speelde in die fase al met drie verdedigers hetgeen de Hengeveldenaren meerdere mogelijkheden bracht om de score nog veel hoger uit te laten vallen.
Trainer Roy Workel:” We hebben de wedstrijd goed aangepakt. Weliswaar was de 1ste kans voor Udi, maar daarna waren we de bovenliggende partij. Aanvoerder spits Tom maakte 3 doelpunten, super! Het hele team heeft hard gewerkt en een uitstekende overwinning behaald tegen een goed voetballend elftal”.

Jos ter Huurne vandaag in de basis

Keeper Tom Pierik tikt de bal tegen de lat

Remi Leferink kon na een langdurige blessure weer minuten maken

Wouter denkt; huh?

Tom legt aan voor de 0-1

Zat-ie?

Wouter Roescher

Hamoudi Jaafil zet druk

Gijs Pierik