Herman Keppels: “WHC proberen kampioen te maken”

Sinds enkele weken is Herman Keppels de nieuwe hoofdtrainer van WHC dames 1. Hij is de opvolger van Theo van der A en brengt een vracht aan ervaring mee. Met clubs als Olympia Hengelo, BWO, Borhave en DSVD op zijn cv als trainer hebben de groengelen een zeer ervaren trainer voor de groep staan. Bij laatstgenoemde club werkte de coach al samen met Manon Borghuis, die afgelopen zomer over kwam van DSVD uit Deurningen. Zelf handbalde Keppels op het hoogste niveau in Nederland, reden genoeg hem aan enkele vragen te onderwerpen:

Herman, wie ben je eigenlijk?
“Ik ben Herman Keppels, 49 jaar en alleenstaand. Ik werk werk als accountmanager bij TSB-Bescom te Duiven en woon in Hengelo. Ik heb geen kinderen.”

Heb je zelf gehandbal?
“Zelf heb ik van mijn zesde tot en met mijn 31ste gehandbald bij Olympia Hengelo. Vanaf mijn zeventiende speelde ik in het eerste team, waarvan acht jaar eerste divisie en zes jaar Eredivisie.”

Welke clubs heb je hiervoor getraind?
“Drie jaar de Heren van Olympia Hengelo eerste divisie. zeven jaar BWO dames hoofdklasse, vier jaar Borhave dames, van tweede divisie naar top eerste divisie en bij dames DSVD hetzelfde.”

Waarom ben je bij WHC uitgekomen en hoe is dit tot stand gekomen?
“WHC heeft mij benaderd voor het aankomende seizoen waar we een paar gesprekken hebben gevoerd en daaruit bleek wel dat WHC wil proberen om de 2e divisie te gaan halen, en potentie genoeg vanuit de jongere jeugd. Dus dat is altijd mooi om daar aan te bouwen en deel van uit te maken.”

Wat wil je bereiken met WHC en in je eigen carrière?
“WHC kampioen proberen te maken in de Hoofdklasse en een solide 2de divisie ploeg van maken! Met vooral veel plezier en werklust van een ieder, ik ben nu bezig met HT4 trainerscursus en stippel niet zo mijn loopbaan uit. Ik zie we wat er op mijn pad komt en of dat een uitdaging voor mij is!”

Afbeeldingsresultaat voor herman keppels