Hans Arkink Nederlands kampioen!

IJsvissen is iets waar de gemiddelde Nederlander niet bekend mee is; Hengeveldenaar Hans Arkink mag zich na dit weekend Nederlands kampioen ijsvissen noemen! In het Zweedse Dalfsland, vlak bij de grens met Noorwegen werd vrijdag en zaterdag het vierde Nederlands kampioenschap gehouden.  (KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE) Hans: ”Ja, geweldig! Het kampioenschap is verdeeld in vier dagdelen Ik was de enige die ieder dagdeel wat gevangen heeft. Je moet wel een beetje kunnen vissen, maar er komt ook wel een dosis geluk bij kijken. Dat hebben we wel even gevierd het met een Grolschje! Twee dagen op het ijs met een minimumtemperatuur van -8, maar prima te doen hoor!”
Wat was de eerste prijs?

"Dat was een weekje Zweden met een 4- persoons visboot ter waarde van 1500 euro. Wie er mee gaat is nog niet met het thuisfront overlegd ha ha!”

Hoe gaat dat ijsvissen nou ongeveer in zijn werk?
“Gaatje in het ijs boren werd voor ons gedaan. Je hebt een klein lampje er onderaan hangen, en we visten met aan als garnalen, meelworm, een pier of was motten. Dan komt er eens in de zoveel tijd een school forellen voorbij en dan moet je erbij zijn he!  Vandaag zijn we gaan we snoekvissen, je laat een dood visje door het gat zakken en dan maar afwachten. Vandaag was het 4 keer raak! En dat allemaal met een overlevingspak in een dik pak sneeuw!
Morgenvroeg rond de klok van 7.00 uur vertrekken we weer richting Nederland, ik ben de enige Tukker in dit gezelschap. Iemand nog uit Emmeloord en Ommen, dat is denk ik het dichtste bij”.