Frank Boeiend:Kerstliedjes

Toen zo’n twee weken geleden Sinterklaas met zijn gevolg  het land al lang was uitgevlucht  alsof hij de zwanen achterna ging naar het zuiden, zat ik nog steeds met zijn pruttel opgescheept.  Het hele huis had ik nog vol liggen met pepernoten, marsepein en ik struikelde over de chocoladeletters terwijl ik de kerstboom een plekje in de kamer gaf waar niemand er last van zou hebben. Ik bedoel eigenlijk waar niemand er tegen aan loopt na het zuipen van 8 bekers glühwein,  zodat ik nog een beetje kerstballen over houd en niet steeds alle naalden weer kan op vegen.

Eigenlijk bedoel ik dus te zeggen dat de kerstsfeer meteen aanwezig is, terwijl de Sint nog met 1 voet op de loopplank stond om weer in pakjesboot 12 te stappen.  Dat is niet zo heel erg, maar het ergste zijn al die kerstliedjes die je nu weer weken hoort op de radio. De zoetzappigheid druipt uit de boxen van je radio. En dan die teksten..  Wat een teksten. Rijmelarij van lik-me-vestje. Lonely this Christmas, jingle bells, let it snow, ongelooflijk, wat een bagger.

Maar sommige zijn ook wel fascinerend! Neem nou Chris Rea, met Driving home for Christmas! Dat vind ik nu een prima kerstplaat, daar ga je over nadenken. Die kerel komt elk jaar weer terug met kerst en elk jaar rijd hij weer naar huis met Kerstmis. Wat een baan moet die kerel hebben, het hele jaar weg van huis en dan met kerst even thuis komen. Maar waar moet die gast in godsnaam vandaan komen! Die maffe idioot is nu nog niet thuis! Ik bedoel vorige week hoorde ik hem zingen I’m driving home for Christmas en vanmiddag hoorde ik hem alweer. ‘Can’t wait to see those faces!’ Is hij nog steeds aan het veurn!  Dan denk ik of je hebt een ontzettende klote auto, of je rijd in een 45 km autootje of je werkt 200.000 km van je huis af want als je nu nog niet thuis bent dan doe je er wel heel erg lang over Meneer Rea! Misschien kan hij zijn huis wel niet weer vinden. Dat kan ook nog. Dat hij geen update over zijn tom tom heeft gedaan. En de laatste aanpassing aan knooppunt Hoevelaken over het hoofd gezien heeft.
Maar wat me nog veel meer bezighoud, rijd die kerel wel zelf? Of zit hij op de bijrijdersstoel? Want op een gegeven moment zingt hij namelijk: Driving home for christmas with a thousand memorie. Take a look at the driver next to me.. he’s just the same. Kijk en daar heb je het nu. Take a look at the driver next to me. Ahaaa Dus meneertje rijd helemaal niet zelf! Nou dan wordt het misschien wel eens tijd voor een andere chauffeur Meneer Rea. Dan was je misschien al lang thuis geweest! Die gast kan niet rijden en dat zei ik vorig jaar ook al. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij voor het stoplicht staat en wel achter het stuur zit maar naar de auto naast hem kijkt. Ik weet het niet, 2de kerstdag ga ik het uitzoeken.

En zo zijn er nog meer hoor van dat soort kerstliedjes. Neem nou all i want for chrismas is you. Je zou nu maar met Mariah Carey getrouwd zijn. Dan wordt je toch stapelgek. Zij heeft ooit een keer dat nummer geschreven voor haar toenmalige vriend Tommy. Maar dat is allang van de baan en nu leg jij netjes mooie cadeaus voor je vrouw  Mariah Carey onder de kerstboom, hoor je dat verrekte klotenummer weer. All I want for Christmas is you! Dat gaat over Tommy. En zij begint er elke kerst weer over. Wat een rotwijf zeg, dat pik je toch niet. Je kunt het nooit goed doen als echtgenoot van Mariah Carey. Nee houd maar op, stop maar met versieren en mooie cadeaus, hak de boom maar om, wordt niet wat. Ik was allang van haar gescheiden.

En dan heb je nog Andre Hazes met zijn eenzame kerst.  Ik zit hier heel alleen kerstmis te vieren… Halloooooooo Andre! Alle bouwmarkten zijn gewoon open hoor!  

Tot volgende week!