Handbalsters naar voetbalsters

Vrijdag 30 maart was het dan zover, de jeugd van WHC (E & D jeugd) naar de FC Twente Vrouwen, en niet zo maar!  Om hier als kidssupport aanwezig te zijn bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Voor veel kinderen best spannend, hand in hand met een speelster, als mascotte aan de hand van de scheidsrechter het veld op lopen of langs de kant als ballenmeisje. De wedstrijden van de FC Twente vrouwen worden in Hengelo “sportcomplex Slangenbeek” gespeeld. Bij aankomst in Hengelo werden ze ontvangen door 3 meiden van FC Twente die de meiden meenamen naar de kleedkamers waarna ze het support tenue van FCT mochten aandoen en kregen verdere instructies over hoe het zou verlopen.

Wel werd verzocht om geen lang gesprek met de dames aan te gaan, dit omdat ze in voorbereiding waren van een belangrijke wedstrijd, maar als je iets gevraagd zou worden dan mocht je rustig een antwoord geven.
Ook waren er 9 ballenmeiden, die ook instructies, dus bij oogcontact of bij het vragen om de bal mocht je de bal aangooien.

Nadat de opkomst en het applaus voor de kidssupport over het veld ging, was er werk voor de ballenmeiden, de meiden van hand in hand gingen zicht verdelen over het veld zodat de ballenmeiden niet alleen stonden.

Na afloop van de wedstrijd werden er natuurlijk nog handtekeningen en foto’s verzameld door de meiden van het nog jonge FC Twente vrouwen elftal. Al met al een hele geslaagde avond voor de meiden van WHC.

Voor de ouders die mee hebben gereden naar Hengelo…. Dank jullie wel

Activiteitencommissie WHC

Hieronder een kort verslag van de wedstrijd;
PEC Zwolle kwam snel op voorsprong via Esmee de Graaf. Maxime Bennink uit Groenlo stond aan de basis van die goal. Cheyenne van den Goorbergh kreeg snel een kans op de gelijkmaker, maar haar inzet was te slap. Joëlle Smits zette na ruim twintig minuten wel de gelijkmaker op het scorebord. Ze kopte de 1-1 binnen uit een corner van Renate Jansen. Toch was het Zwolle dat met een voorsprong ging rusten. Babiche Roof scoorde een minuut voor de theepauze de 1-2.
De thuisploeg kreeg na rust een aantal kansen op de gelijkmaker, maar keeper Bukovec hield haar doel meerdere malen knap schoon. Aan de andere kant was PEC gevaarlijk in de omschakeling en verzuimde het meerdere malen de 1-3 te scoren. Vlak voor tijd gebeurde dit alsnog: Babiche Roof maakte vlak voor tijd haar tweede van de avond. Daarmee verloor Twente dure punten in de titelstrijd.