WVV’34 wint simpel in belangrijk duel van onmachtig GFC: 2-0

WVV'34 heeft vandaag een hele belangrijke stap gezet naar het kampioenschap in het duel tegen de nummer 2, GFC Goor. In eigen huis werden de Gorenaren relatief simpel verslagen met 2-0. Doelpunten kwamen van Wouter Roescher en Justin Alferink. De score was al bereikt voor het rustsignaal, hetgeen WVV'34 al op tijd in veilige haven bracht. Veel te duchten had de ploeg ook niet van GFC, dat simpelweg kwaliteit te kort kwam om het WVV'34 echt lastig te maken. Eén van de weinige uitzonderingen hierin was Tim Wassink, die met diverse dribbels het de Hengeveldse defensie nog vaak lastig maakte. Tot grote kansen leidde dit niet, waardoor Wouter Assink een rustige dag had. De doelman aan de andere zijde, Dennis Vorkink, had daarentegen veel meer te doen. Wouter Horstink en de felle Lars Aarnink waren een ware plaag voor de Goorse verdediging, zij speelden met veel dreiging en telkens met het gezicht richting het doel. Dergelijke spelers miste GFC vandaag, waardoor ze vrijwel niet voor het Hengeveldse doel kwamen.
In de 7e minuut al was het Wouter Roescher die zijn kans schoon zag na een afvallende bal bij een corner, hij schoot rechts onderin binnen. WVV'34 hield vervolgens hoog druk en dit resulteerde vlak voor rust (42e minuut) in een tweede treffer, alhoewel dit hier ook geluk bij kwam kijken. Linksback Justin Alferink schoot van afstand en doordat zijn bal werd aangeraakt was doelman Vorkink kansloos. 2-0. Na rust leek GFC weinig puf meer te hebben om het WVV'34 nog lastig te maken. Conditioneel bleek de thuisploeg vandaag dan ook sterker, waardoor het een terechte uitslag mag worden genoemd.

Na rust kabbelde het duel voort en speelde GFC nog wel de bal naar voren, maar het kwaliteitsverschil was te groot om de aansluitingstreffer te maken. WVV'34 kwam nog wel enkele keren dreigend door, maar de grensrechter stak hier tot tweemaal toe een stokje voor aangezien het 'randje' buitenspel was volgens hem. WVV'34 komt door de overwinning 6 verliespunten los te staan van achtervolger GFC, dat nu alleen nog mag hopen op de titel.

Eventuele misstappen door WVV'34 kunnen gemaakt worden tegen nummer 3 EMOS, WVV'34 moet nog twee maal spelen tegen de concurrent uit Enschede. Echter moet GFC het ook nog twee maal opnemen tegen EMOS, waardoor laatstgenoemde nog een zwaar programma krijgt in de slotfase van de competitie. Hieronder enkele foto's:

Meer vuurwerk vooraf dan in het duel zelf...