WVV’34 ongenaakbaar in Delden

WVV heeft vandaag in Delden bij Rood-Zwart met 1-2 gewonnen. Halverwege stond er op sportpark Scheetheuvel een 0-1 stand op het scorebord. In 90 minuten gaf het amper iets weg, toch kwam WVV34 maar moeilijk in de wedstrijd in de eerste 25 minuten. De thuisploeg hanteerde een totaal andere speelwijze dan in Hengevelde. Het probeerde de gasten uit Hengevelde vroeg vast te zetten. De enige twee Kansen is de eerste 44 minuten waren er voor Lars Aarnink en Wouter Roescher. Jesse Beukert was namens de thuisploeg gevaarlijk maar kreeg de bal voor zijn rechter. Kort voor rust was het centrale verdediger Remi Leferink die na een vrije trap van Hamoudi Jaafil de bal snoeihard binnenkopte en daarmee de ruststand op 0-1 bracht. Hij kwam hoog boven de Deldense defensie uit. Ook in het tweede bedrijf maakte Rood Zwart aanvallend een machteloze indruk:

Wouter Horstink met een gevaarlijke schouderbal

De Wegdamse defensie stond als een huis. In de 64e minuut was het Tom ten Breteler die een vrije bal vanaf het middenveld van Remi Leferink vanaf 11 meter fraai binnen kopte en daarmee was de buit binnen. Rood Zwart ondernam na het tweede tegendoelpunt gelijk actie en ging 1:1 spelen achterin. Dit leidde door goed druk zetten van de net ingevallen Mahmoud Jaafil gelijk tot een kans voor WVV.
De thuisploeg probeerde ook nu weer hoog druk te zetten maar kwam amper in duel. De eerste echte redding die doelverdediger Wouter Assink moest verrichten was in de 89e minuut. Amper een minuut later was het oud WVV-er Jesse Beukert die de aansluitingstreffer maakte.

Daarmee was de eindstand net als in Hengevelde 2-1 voor WVV’34.

Gijs Brummelhuis in de achtervolging, Jesse Beukert (11) kijkt toe

Remi Leferink, Met een doelpunt en een assist van jou win je de wedstrijd diep op voorhand als lastig werd omschreven. Hoe zie jij de wedstrijd van vandaag?
“Deze wedstrijd werd inderdaad als lastig omschreven, en dat was hij ook. Op een goede natuurgrasmat kwamen we in de beginfase moeilijk aan het voetballen. We moesten veelal de lange bal spelen vanuit de keeper, maar waren niet scherp genoeg op de afvallende ballen. Naarmate de eerste helft vorderde liep Rood Zwart iets terug, waardoor wij ruimte kregen om een paar aanvallen op te zetten. Enkele kansjes gecreëerd. Vlak voor rust draaide Hamoudi een vrije bal hard voor langs, mijn tegenstander was me kwijt en ik kon hard raakkoppen. In de tweede helft waren we beter aan het voetballen, en uit een vrije trap vanaf eigen helft kopte Tom de bal goed binnen. Vlak voor tijd viel de 1-2 nog, maar we zijn niet in gevaar geweest vandaag! Blij dat ik belangrijk kon zijn vandaag!”