Soeverein WVV speelt als een ware koploper

WVV’34 heeft vandaag met de 3-1 overwinning bij BSC Unisson en door de nederlaag van GFC bij Rood Zwart uitstekende zakengedaan in de titelrace. De intentie van de thuisploeg was van meet af duidelijk, ver inzakken en hopen op een foutje van de gasten. Met een miraculeuze redding wist keeper Wouter Assink dit in de openingsfase te voorkomen. Na ruim een half uur spelen was het wederom Wouter die reddend op moest treden. WVV verzuimde om een keer af te drukken. De ruststand was dan ook 0-0.

De maker van de 0-2 Wouter Horstink

Kort na de thee was het Gijs Pierik die na een hoekschop van Lars Aarnink de bal attent binnenkopte bij de tweede paal.
Amper zestig seconden later, in de 55e minuut besliste Wouter Horstink de wedstrijd. Oog in oog met de Boekelose doelman schoot hij de bal onberispelijk tegen de touwen. Dit veranderde bij BSC Unisson niets aan de situatie: de defensieve speelwijze bleef gehandhaafd.
Echter zonder resultaat: in de 67e minuut was het Mahmoud Jaafil die de door hemzelf opgezette aanval fraai afrondde, weliswaar met de punt van zijn rechterschoen.
Een discutabel gegeven vrije trap werd in de 76e minuut in de doelmond gebracht en viel gelukkig voor de voeten van een Boekelose aanvaller. Deze liet dit buitenkansje niet onbenut: 1-3.

In de slotfase creëerden de groengelen kans op kans, maar lieten menige mogelijkheid onbenut.

Reactie Wouter Assink
Wat was je een paar keer belangrijk in de eerste helft, Wouter.
”Daar sta ik er natuurlijk wel voor, maar is het natuurlijk wel mooi dat je een keer belangrijk kunt zijn. Je weet dat de meeste tegenstanders er in het begin opklappen. Ik denk dat wij daar net niet scherp genoeg in waren, alhoewel we wel een aantal kansen kregen. Na de 25 minuten hadden we het beter onder controle. In de tweede helft hebben we goeie aanvallen opgezet en drie keer goed gescoord, het vierde doelpunt werd onterecht afgekeurd. Jammer van de tegengoal maar goed!”

 De goal van Gijs in fases

Er was weer veel publieke belangstelling uit Hengevelde